«Πιστεύω πως ένας άνθρωπος που έχει βιώσει δράμα στην προσωπική του ζωή, μπορεί να του γίνει άμυνα και να κάνει τους άλλους να γελάνε»

Αν κάποιος κάνει εικόνα την Ελένη Καστάνη, ενδεχομένως θα του έρθουν 2 πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία της. Το πρώτο είναι η φωνή της να λέει «Έλα δεν το πιστεύω» και η δεύτερη η μορφή της, να χαμογελάει με ένα σχεδόν παιδικό χαμόγελο. Η σπουδαία κωμικός που έχουμε απολαύσει πολλές φορές και που μας έχει κάνει να ξεκαρδιστούμε βλέποντάς τη να τιμά την κωμωδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως, έχει να μοιραστεί μια τραγική ζωή.

  

Στο πλαίσιο της εκπομπής “I Love Σου Κου,” η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε τα βαθύτερα συναισθήματα και τις προσωπικές της στιγμές, εκείνες που έχουν σχηματίσει τη ζωή της. Στη συγκεκριμένη εκπομπή που προβλήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, η Ελένη Καστάνη ανέφερε πόσο καταλυτικά επηρέασε τη ζωή της η αυτ@κτονία του πατέρα της και πώς, ό,τι του συνέβη, κατά κάποιο τρόπο συνδέθηκε με το όνομά της σε κάθε επαγγελματική και μη κίνηση. Η καταξιωμένη ηθοποιός ανέφερε ότι πάντα την ακολουθούσε το σκιώδες παρελθόν της, ως «η κόρη του Καστάνη που αυτ@κτόνησε». Εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι αυτό επηρέασε σημαντικά την προσωπική της ζωή, δημιουργώντας προβληματισμό κι αναστατώνοντας την αφενός, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας την ανάγκη για αυτοέκφραση. «Το πιστεύω αυτό, ότι ένας άνθρωπος που έχει βιώσει δράμα στην προσωπική του ζωή, μπορεί να του γίνει άμυνα και να κάνει τους άλλους να γελάνε», είπε η Ελένη Καστάνη, προσθέτοντας πως το 90% των ρόλων που έχει υποδυθεί στην καριέρα της είναι κωμικοί.

Μιλώντας για τη δυσκολία που αντιμετώπισε ως παιδί 12 ετών, ακούγοντας διαρκώς πως είναι «η κόρη του Καστάνη που αυτ@κτόνησε» αναφέρθηκε στον προβληματισμό που δημιούργησε αυτή η εμπειρία στη ζωή της. «Όλος αυτός ο δρόμος με οδήγησε σε μια σκέψη, που είπα ότι εγώ θέλω να κάνω αυτό που γουστάρω στη ζωή μου, ως επάγγελμα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός. «Ακόμα βλέπω την απώλεια του μπαμπά μου να ξεπηδάει σε στιγμές της ζωής μου» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τον βαθύ αντίκτυπο που άφησε αυτή η προσωπική εμπειρία στον ψυχισμό της.

Η συνέντευξη της Ελένης Καστάνη αναδεικνύει τον αγώνα και την αντοχή μιας γυναίκας που αντιμετώπισε τα σκοτεινά κεφάλαια του παρελθόντος της. Είναι εκείνη η περίπτωση που επιβεβαιώνει την άποψη πως οι πιο σπουδαίοι κωμικοί, έχουν συχνά περάσει τραγικά γεγονότα στη ζωή τους κι είναι άνθρωποι που ζουν κουβαλώντας μια κρυφή θλίψη μέσα τους, που καταφέρνουν και μετουσιώνουν σε ενέργεια. Αποτελεί έμπνευση για όσους αγωνίζονται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ακόμα και στις πιο δύσκολες και φαινομενικά απάλευτες στιγμές. Άλλωστε, αν το δεις και διαφορετικά, τι ψυχή θα παραδώσουμε;