Η Ellen DeGeneres ετοιμάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στο Netflix για την υποτιθέμενη εξορία της από τη σόουμπιζ. Σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», η DeGeneres ξεκίνησε την Τετάρτη το «Last Stand… Up Tour» της Ellen, αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια εικόνα της είχε αμαυρωθεί μετά από μια έκθεση-βόμβα του 2020 που αφορούσε εκτεταμένες κατηγορίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο «The Ellen DeGeneres Show» (το οποίο έληξε την επόμενη σεζόν).

 

 

«Συνήθιζα να λέω ότι δε με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα και συνειδητοποίησα πως το είπα αυτό στο απόγειο της δημοτικότητάς μου», είπε η κωμικός σε ένα sold-out κοινό στο Largo στο Δυτικό Χόλιγουντ. «Είναι χάσιμο χρόνου να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Βέβαια αυτή τη στιγμή ελπίζω να σκέφτεστε: «Αυτό είναι υπέροχο, είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ». Αλλά θα μπορούσες να σκέφτεσαι, «Ας δούμε πώς θα πάει». Αυτό που ακολούθησε ήταν μια αποτίμηση του πρόσφατου παρελθόντος της. «Ω ναι, με πέταξαν έξω από τη σόουμπιζ», είπε. «Δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι στο χώρο του θεάματος».

 

 

«Το κορίτσι με το μότο “να είστε ευγενικοί” δεν ήταν ευγενικό», συνέχισε. «Έγινα αυτός ο μονοδιάστατος χαρακτήρας που μοίραζε πράγματα και χόρευε. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να χορεύεις; Θα μπορούσε ένας κακός άνθρωπος να χορέψει αυτές τις κινήσεις; Αν είχα τελειώσει την παράστασή μου λέγοντας “Άντε γ@μήσου”, ο κόσμος θα είχε εκπλαγεί ευχάριστα», συνέχισε να λέει στην παράστασή της.

Η DeGeneres παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πώς να ηγείται μιας ομάδας, αλλά υπέδειξε ότι μεγάλο μέρος της περιφρόνησης που αντιμετώπισε είχε τις ρίζες του στο σεξ1σμό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ακύρωση της κωμικής της σειράς το 1990 – στην οποία αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη στην εθνική τηλεόραση (μέσω ενός φανταστικού της χαρακτήρα) – προσθέτοντας: «Για όσους κρατάτε λογαριασμό, αυτή είναι η δεύτερη φορά που με διώχνουν από τη σόουμπιζ… Τελικά θα με διώξουν για τρίτη φορά επειδή είμαι κακιά, γριά και ομοφυλόφιλη».

Αλλά όπως φέρεται να είπε η DeGeneres στο κοινό, η stand-up περιοδεία της το 2024 θα κορυφωθεί με ένα νέο stand-up special του Netflix, το οποίο θα γυριστεί αυτό το φθινόπωρο. Η εκπομπή The Ellen DeGeneres Show τελείωσε τη 19ετή της πορεία το 2022. Η DeGeneres αναγνώρισε προηγουμένως το σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της 18ης σεζόν του σόου, αλλά δήλωσε στην εφημερίδα The Hollywood Reporter ότι η διαμάχη (και το επακόλουθο πλήγμα στην τηλεθέαση) δεν ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν να τραβήξει την πρίζα.

«Όταν είσαι ένα δημιουργικό άτομο, χρειάζεσαι συνεχώς προκλήσεις – και όσο σπουδαία και αν είναι αυτή η εκπομπή και όσο διασκεδαστική και αν είναι, απλά δεν είναι πλέον πρόκληση», δήλωσε τον Μάιο του 2021. Αργότερα μίλησε για την αποχώρησή της από την εκπομπή κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτοντας: «Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί αποφάσισα να τελειώσω μετά από 19 σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι πάντα εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Το ένστικτό μου, μου είπε ότι ήρθε η ώρα».

 

Πηγή εικόνας: TV insider