Δυο φαλαινάκια, φαλαινάκια μικρά, πήγαν μια βόλτα, όχι και πολύ μακριά, και πιάστηκαν από τον φωτογραφικό φακό να ερωτοτροπούν, το ένα καβάλα στο άλλο. Δυο αρσενικά φαλαινάκια.

Πιο συγκεκριμένα και για να μιλήσουμε σοβαρά, δύο αρσενικές μεγάπτερες φάλαινες έχουν ανοίξει τον δρόμο για μια εντελώς νέα κατανόηση της θαλάσσιας ζωής, αφού καταγράφηκαν να έρχονται σε σ3ξουαλκιή επαφή στα ανοιχτά των ακτών της Χαβάης από τους Lyle Krannichfeld και Brandi Romano. Η ανακάλυψη της σ3ξουαλικής συμπεριφοράς των πανέμορφων θηλαστικών είναι συναρπαστική, μιας και στο παρελθόν, οι έρευνες γύρω από τη συμπεριφορά τους στο άγριο περιβάλλον δεν είχαν φτάσει μακριά, κυρίως λόγω της δυσκολίας του να καταγραφούν τέτοια γεγονότα.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι φωτογράφοι δείχνουν τις δύο φάλαινες να πλησιάζουν ένα σκάφος στα ανοιχτά των ακτών του Μάουι. Έπειτα, κάνοντας κύκλους γύρω από αυτό, οι φάλαινες φαίνεται να έρχονται σε επαφή περίπου τρία έως πέντε μέτρα κάτω από το σκάφος. Η παρατήρηση επιβεβαιώθηκε επιστημονικά κι είναι μια σημαντική προσθήκη στην κατανόησή μας για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών αλλά και της ομοφυλοφιλίας που όπως όλα δείχνουν ξανά και ξανά δεν είναι καθόλου σπάνιο να εντοπιστεί στο ζωικό βασίλειο.

 

Falaines_Sex1

 

«Αυτή η ανακάλυψη αμφισβητεί τις προηγούμενες αντιλήψεις μας σχετικά με τη συμπεριφορά της φάλαινας», είπε. «Ενώ έχουμε αναγνωρίσει εδώ και καιρό τις περίπλοκες κοινωνικές δομές αυτών των απίστευτων πλασμάτων, το να βλέπουμε τη σ3ξουαλική συνεύρεση δύο αρσενικών φαλαινών για πρώτη φορά είναι ένα μοναδικό και αξιοσημείωτο γεγονός», αναφέρει η Στέφανι Στακ, ερευνήτρια φαλαινών στο Pacific Whale Foundation.

 

falaines_sex_1

 

Δυο αρσενικά φαλαινάκια λοιπόν, που απολαμβάνουν το ένα την παρέα του άλλου κάτω από το νερό. Τι πιο φυσικό από αυτό;