Τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/4/24), οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Γιοκαρίνη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 69χρονος φέρεται να επιτέθηκε στη 47χρονη σύζυγό του, την οποία έπιασε από τον λαιμό και να την απείλησε. Ο δημοφιλής τραγουδιστής κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης και η σύζυγός του είναι μαζί σχεδόν είκοσι χρόνια. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι πριν από τρία χρόνια, στον Οκτώβριο του 2021, είχαν παραχωρήσει μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”, όπου εξέφρασαν την αγάπη τους ο ένας προς τον άλλο. Τότε, ο Γιάννης Γιοκαρίνης είχε αναφέρει ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ, ενώ η ίδια δήλωσε ότι «Είναι πολύ περιποιητικός. Πολύ δοτικός. Περάσαμε ένα πολύ μεγάλο λούκι με την εξάρτηση του Γιάννη από το αλκοόλ. Ο Γιάννης έκανε μεγάλο αγώνα και εγώ είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να τον κάνω να είναι ο εαυτός του. Δε γινόταν να ακούω: Έτσι είναι ο Γιοκαρίνης και δεν αλλάζει. Το πήρα πατριωτικά», είχε δηλώσει τότε.

  

Ο ίδιος τότε δήλωνε τα σχέδιά του για εκείνη και την οικογένειά τους, κάνοντας πλάνα να δημιουργήσει μια αγροτική ζωή στο σπίτι του στη Σαλαμίνα. «Στη Σαλαμίνα έχω ένα οικοπεδάκι με ένα σπίτι, που έφτιαξε ο μπαμπάς μου, με κοτούλες και μποστάνι θα φτιάξουμε ένα κοτέτσι για τις καινούριες κότες που θα πάρουμε», είχε δηλώσει. Αν και είχε σπουδάσει εργοδηγός-ηλεκτρολόγος, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το πτυχίο του, καθώς από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική, κάτι που τελικά τον κέρδισε.

Το 2010, το ζευγάρι είχε κάνει τον πολιτικό του γάμο στην Πινακοθήκη Πειραιά, ενώ αργότερα τέλεσε και τον θρησκευτικό του γάμο σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο χωριό Λιάπάδες της Κέρκυρας, με κουμπάρο τον επί σειρά ετών φίλο και συνεργάτη του, Γιώργο Παγιάτη. Ο Γιοκαρίνης έχει δηλώσει πολλές φορές την ευγνωμοσύνη του προς τη σύζυγό του Σοφία, η οποία τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές του, στο ταξίδι του προς την απεξάρτηση.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες και το περιεχόμενο της καταγγελίας, κι έτσι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ οι λεπτομέρειες αναμένεται να διαφανούν με την πάροδο του χρόνου.