Ο έβδομος κύκλος του δημοφιλούς ριάλιτι μόδας «My Style Rocks» έφτασε στο τέλος του, στέφοντας κάπως καρμικά, μία μέρα πριν το Athens Pride 20χρονη Νικολίνα Νικολούζου ως τη μεγάλη νικήτρια και «βασίλισσα του στυλ». Η Νικολίνα κατέκτησε το έπαθλο των 30.000 ευρώ, εντυπωσιάζοντας τόσο τους κριτές όσο και το κοινό με τις στιλιστικές της επιλογές, ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που είχε κερδίσει και το εβδομαδιαίο έπαθλο, με τη ματιά της πάνω στη μόδα.

Στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού, η Νικολίνα αναμετρήθηκε με τη Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου, τη Ζέτα Θεοδωροπούλου, τη Βασιλική «Μπι» Τρανούλη και την Casablanca. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η Νικολίνα ξεχώρισε με τις μοναδικές εμφανίσεις της, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο. Άλλωστε, αν ήταν μία παίκτρια εκεί μέσα που είχε έρθει για τη νίκη εξ αρχής, τότε αυτή ήταν σίγουρα η Νικολίνα.

  

Η περσινή νικήτρια του «My Style Rocks», Μορτασία, βρέθηκε στο πλατό για να απονείμει στη Νικολίνα το στέμμα της. Σε μια συγκινητική στιγμή, η Νικολίνα, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τόσο μεγάλη νίκη. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλα αυτά που πρεσβεύω. Είναι τόσο μεγάλη νίκη για τα queer άτομα, για τα άτομα που δεν πίστευαν πάντα στον εαυτό τους, για όλα τα άτομα που έχουν κάτι μέσα τους και θέλουν αυτό να το δει αυτό κάποιος και να το πιστέψει». Η παρουσιάστρια Κατερίνα Καραβάτου την αγκάλιασε, επίσης συγκινημένη από τη στιγμή.

Γιατι ναι, είναι όντως φοβερά σημαντικό που μια queer προσωπικότητα βρίσκεται στις οθόνες μας σε μια απογευματινή ώρα, κι ανταμοίβεται για την  αισθητική και την άποψή της πάνω στο αντικείμενό της, εν προκειμένω τη μόδα. Είναι σημαντικό γιατί η ορατότητα αυτή δεν είναι -δυστυχώς- καθόλου επαρκής και δεδομένη, πολύ συχνά βγάζοντας στο περιθώριο ταλαντούχα queer άτομα που έχουν πολλά να πουν, όμως το σύστημα τα πετάει έξω, βουτηγμένο στον ρατσισμό και την ομοφοβία. Χθες, λοιπόν, έγινε μια μεγάλη τομή σε αυτό το κεφάλαιο και η Νικολίνα θα μείνει στην ιστορία του MSR ως το πρώτο τρανς άτομο που καταφέρνει μια τηλεοπτική διάκριση και βράβευση.

  

Ποια είναι η Νικολίνα Νικολούζου

Η Νικολίνα Νικολούζου, 20 ετών, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπάει τη μόδα. Η γιαγιά της, μοδίστρα στο επάγγελμα, ήταν πηγή έμπνευσης για την ίδια, με τη Νικολίνα να θυμάται να τρέχει στα υφάσματά της και να προσπαθεί να ράψει, διοργανώνοντας επιδείξεις μόδας με τις κούκλες της. Αυτοαποκαλείται «κορίτσι των τάσεων», καθώς δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο στυλ αλλά επηρεάζεται από τη μόδα της εποχής.

  

Μάθαμε για την ιστορία της από την ίδια, όταν σε ένα επεισόδιο του «My Style Rocks» αποκάλυψε ότι είναι τρανς. «Εγώ η Νικολίνα δεν ήμουν πάντα το κορίτσι που βλέπετε μπροστά σας. Είμαι ένα κορίτσι που γεννήθηκε σε λάθος σώμα. Αυτό δηλαδή, σημαίνει ότι είμαι μια διεμφυλική γυναίκα», είπε, κοιτώντας προς την κάμερα για να απευθυνθεί στο τηλεοπτικό κοινό. Επίσης, αποκάλυψε ότι με τη βοήθεια ειδικών, αλλά και της οικογένειάς της, ξεκίνησε ορμονοθεραπεία όταν ήταν 12 ετών.

«Αυτό δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τον αγώνα και τη στήριξη των γονιών μου και της οικογένειάς μου και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα και θέλω να τους πω ένα δημόσιο ευχαριστώ.»

  

Με τη νίκη της, η Νικολίνα δεν κατάφερε μόνο να κερδίσει τον τίτλο και το έπαθλο, αλλά έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα αποδοχής και αυτοπεποίθησης σε όλα τα άτομα που αγωνίζονται να εκφράσουν την αληθινή τους ταυτότητα. Συγχαρητήρια girl, το άξιζες και με το παραπάνω!