Το φετινό J2US έκλεισε με έναν συναρπαστικό τελικό το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου, όπου το ζευγάρι Σοφία Κουρτίδου και Γιάννης Σεβδικαλής κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση. Οι φιναλίστ της βραδιάς, Σωτήρης με Φειδία, Γιάννης Σεβδικαλής με Σοφία Κουρτίδου, Γιώργος Μαούτζας με Τάνια Μπρεάζου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου με Ίαν Στρατή, προσέφεραν στο τηλεοπτικό κοινό μοναδικές εμφανίσεις, αποχαιρετώντας τους τηλεθεατές με τον καλύτερο τρόπο.

  

Όταν ανακοινώθηκε το ζευγάρι που κέρδισε, η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικαλής, που είναι ζευγάρι και στη ζωή, αιφνιδιάστηκαν και συγκινημένοι αγκαλιάστηκαν, ανταλλάσσοντας λόγια αγάπης και θαυμασμού. Ο Γιάννης Σεβδικαλής, παραολυμπιονίκης, αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, τις μειονότητες και όσους έχουν όνειρα και στόχους που δεν αξίζει να παρατούν για κανέναν εκεί έξω.

  

«Είναι πολύ συγκινητικό αυτή τη στιγμή για εμάς. Αυτό το βραβείο το αξίζουν όλα τα παιδιά, δεν είναι δικό μας, είναι δικό σας παιδιά, είναι όλων των ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, των ανθρώπων που είναι μειονότητες, των ανθρώπων που έχουν όνειρα, στόχους. Παιδιά αυτό το βραβείο είναι η απόδειξη ότι μπορείτε να τα καταφέρετε» δήλωσε ο Γιάννης Σεβδικαλής, με τη Σοφία Κουρτίδου να προσθέτει: «Εσύ είσαι η απόδειξη αγάπη μου».

Η σχέση του ζευγαριού είχε ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας όταν ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε πρόταση γάμου στη Σοφία Κουρτίδου στο πλατό του J2US, μπροστά σε ολόκληρο το κοινό, εντός κι εκτός οθόνης. Κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης πρόσφατα, αναφερόμενη στο γεγονός, η Σοφία Κουρτίδου δήλωσε: «Παντρευόμαστε σύντομα. Μη ραφτείτε ακόμα. Είμαστε πολύ αυθόρμητοι, όπως έγινε και η πρόταση γάμου. Ο Γιάννης δεν το είχε σχεδιάσει, αυθόρμητα έπραξε». Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν έχουν ορίσει ημερομηνία για τον γάμο τους, αλλά προγραμματίζουν να γίνει την επόμενη σεζόν, καθώς τώρα ο Γιάννης Σεβδικαλής προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

  

Η πρόταση γάμου του Γιάννη Σεβδικαλή στη Σοφία Κουρτίδου ήταν ένα από τα πιο αξέχαστα στιγμιότυπα της σεζόν. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου του J2US το Σάββατο 25 Μαΐου, το ζευγάρι τραγούδησε το «Just The Way You Are» του Μπρούνο Μαρς, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήρθε όταν ο Γιάννης, έδωσε σήμα στην ορχήστρα κι άρχισε να τραγουδάει το «Marry You» του Μπρούνο Μαρς, γονατίζοντας και κάνοντας πρόταση γάμου στη Σοφία, προκαλώντας δάκρυα συγκίνησης στο κοινό και την αγαπημένη του.

  

Το ζευγάρι Σοφία Κουρτίδου και Γιάννης Σεβδικαλής μας χάρισε αξέχαστες στιγμές και απέδειξε ότι με αγάπη και πάθος, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Συγχαρητήρια στους νικητές!