Ανοίγουμε την τηλεόραση καθημερινά κι ακούμε για βιaσμούs ανηλίκων και για ανήλικους που εκδίδουν οι γονείς κι οι συγγενείς τους. Δυστυχώς σήμερα δεν ήταν μια μέρα εξαίρεση στον κανόνα, καθώς μια άλλη είδηση, για ανήλικη που βιaζότaν από τον πατριό της, ήρθε στο φως.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε χθες έναν 56χρονο, καθώς κατηγορείται για τη σ3ξouαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το παιδί αναγκαζόταν να υποστεί την κακοποiηση αυτή επί 7 χρόνια, ενώ ο 56χρονος ανέβαζε ακατάλληλα βίντεο και φωτογραφίες της κοπέλας στο διαδίκτυο κι ήταν μέλος σε sites και foroums παιδικής π0ρν0γρaφiας.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, όπως δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα, Τα Νέα:

«Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, 20 Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κατόπιν σχετικού εντάλματος, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιaσμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 14 έτη και π0ρν0γραφiα ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος, τουλάχιστον τα τελευταία -7- έτη, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της, ενώ παράλληλα, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, είχε αποκτήσει από το θύμα φωτογραφικό υλικό, π0ρν0γρaφικού περιεχομένου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων καθώς και αeροβόλο όπλ0.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή».

Τι να πει κανείς για τέτοιες υποθέσεις και τέτοιους «ανθρώπους»; Και παρά το ότι έχει συλληφθεί, ποιος μας λέει ότι σε λίγα χρονάκια δε θα είναι πάλι ελεύθερος να συνεχίσει το «έργο» του. Οι ελλείψεις της δικαιοσύνης άλλωστε είναι γνωστές κι έχουν αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτήν τη χώρα κι όχι μόνο.

Έπειτα, ο οποιοσδήποτε λογικός νους, δυσκολεύεται να χωνέψει πως οι άνθρωποι που ήταν σε καθημερινή τριβή με την ανήλικη ή ζούσαν στο ίδιο σπίτι μαζί της, δεν αντιλήφθηκαν τίποτα εδώ κι επτά χρόνια. Δεν είδαν καμία αλλαγή στην ανήλικη; Κι αν δεν είχε σημάδια στο σώμα, δεν είχε σημάδια στη συμπεριφορά; Ένα παιδί που κακοποιεiται με τον όποιο τρόπο, πάντα παρουσιάζει τρανταχτά σημάδια στη συμπεριφορά του, στη στάση του σώματός του, στο πρόσωπό του, στα μάτια του.

Κι αν ειλικρινά κανείς δεν κατάλαβε τίποτα, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αμάθειας κι ελλείψεων ως προς το θέμα. Κι όσο κι αν δε μας αρέσει, φέρουμε ευθύνη ακόμη και γι’ αυτό. Όσο κακό, απάνθρωπο και συνένοχο σε κάνει η σιωπή ενώ γνωρίζεις, άλλο τόσο σε κάνει κι η αμάθεια. Κρίμα δεν είναι η μη λήψη των δικών μας ευθυνών ως ενήλικες κι ως κοινωνία να κάνει τόσο μεγάλο κακό στα παιδιά μας;

 

Πηγή εικόνας