Μια σκηνή που θυμίζει happy feet και θα γεμίσει χαρά την Παρασκευούλα σου, είναι αυτή των μικρών πιγκουίνων στην Ανταρκτική, οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν ένα από τα πρώτα τους μεγάλα ταξίδια στο νερό.

Δεκάδες αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, μεταξύ των οποίων και πολλά μωρά, έκαναν το εκπληκτικό βήμα να πηδήξουν από έναν ύψους 15 μέτρων βράχο για να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Τα νέα αυτά πλάνα κατέγραψε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, κατά τη διάρκεια δύο ολόκληρων μηνών παρακολούθησης του σμήνους των πιγκουίνων στην περιοχή.

 

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά, συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία, για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων. Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό», εξήγησε ο Gregory.

Τα νέα πλάνα, τα οποία αναρτήθηκαν στο YouTube από το National Geographic, δείχνουν τα πιγκουινάκια να πλησιάζουν διστακτικά το χείλος του γκρεμού, με ένα από αυτά, τον επαναστάτη, να αποφασίζει να κάνει το μεγάλο άλμα. Το μικρό πιγκουινάκι πέφτει στο νερό με έναν παφλασμό, αλλά λίγη ώρα αργότερα εμφανίζεται να κολυμπάει σώο και χαρούμενο μετά το μεγάλο βήμα.

Ο Γκρέγκορι μιλώντας για το θέαμα εξήγησε ότι του προκαλούσε στρες, αφού βλέποντας τις βουτιές που έκαναν, καταλάβαινε ότι στο νερό υπάρχουν μεγάλα κομμάτια πάγου που θα μπορούσαν να τραυματίσουν πολύ σοβαρά τα ζώα, αφού από τέτοιο ύψος θα ήταν σαν να πέφτουν σε έναν τοίχο από μπετόν. Ωστόσο, τα πιγκουινάκια  απτόητα έβγαιναν αμέσως στην επιφάνεια κολυμπώντας, παρότι δεν το είχαν ξανακάνει ποτέ στη ζωή τους.

Ένα υπέροχο θέαμα, που είναι μια σπουδαία υπενθύμιση της εντυπωσιακής φύσης και της ανθεκτικότητας των ζώων της Ανταρκτικής, καθώς αντιμετωπίζουν τις πρώτες προκλήσεις της ζωής τους σε ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα του πλανήτη. Αλλά και το θαύμα της ζωής, το οποίο ουσιαστικά μας δίνει μια απλή αλλά πάντα χρήσιμη συμβουλή: Πως καμιά φορά πρέπει να κάνεις αυτό το μεγάλο άλμα κι η ζωή θα σου μάθει να κολυμπάς και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

Πηγή φωτογραφίας: telegraph