Ήταν 12 Μαΐου το 2021 όταν ένας λυπημένος και κατηφής σύζυγος βγήκε στα κανάλια να δηλώσει πως βρήκε το προηγούμενο βράδυ τη σύζυγό του νεκρή πάνω στο κρεβάτι της, δίπλα στο μωρό τους, με εκείνον να είναι δεμένος και φιμωμέν@ς. 37 ημέρες μετά, ομολόγησε το έγκλημά του και κρίθηκε προφυλακιστέος, σε μια υπόθεση που θεωρείται από τα πιο σκληρά και πανούργα εγκλήματα στο παγκόσμιο σκηνικό, μεταξύ συζύγων.

Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη για τον γυναικ@κτόνο και συζυγ@κτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που δεν κατάφερε να μειώσει ούτε μία μέρα από την ποινή του, όσο κι αν προσπάθησε η γραμμή υπεράσπισης. Ο 34χρονος, κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπως και πρωτοδίκως, για τη δ@λοφονία της συζύγου του, Κάρολαιν Κράουτς. Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του οικογενειακού σκύλου και για τις ψευδείς δηλώσεις του προς τις αρχές, επιχειρώντας να πείσει ότι το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα ληστείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε ενώ ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο εδώλιο και δήλωσε παραίτηση από την άσκηση έφεσης που είχε καταθέσει, προφανώς με στόχο την ελαφρυντική μεταχείριση. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου προσπάθησε να επικαλεστεί το ελαφρυντικό του προηγούμενου άψογου ηθικού βίου, υποστηρίζοντας ότι ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί.

Σύμφωνα με το in.gr η εισαγγελία αιτήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που, αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα οδηγήσει στην επικύρωση της πρωτόδικης ποινής ισόβιας κάθειρξης. «Ο ισχυρισμός περί αναγνώρισης ελαφρυντικής περίστασης αποτελεί αυτοτελή ισχυρισμό και για να γίνει δεκτός, πρέπει να είναι συγκεκριμένος και να στηρίζεται σε συγκεκριμένα περιστατικά που παρουσιάζονται εντός του συγκεκριμένου. Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, το είχε στο όνομά του, το όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο κι εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην δική του κυριότητα. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Επίσης, ανέφερε πως «έδρασε με έναν τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Φωτογραφία: ΤΟ ΒΗΜΑ