Με το χέρι στην καρδιά, θεωρείτε ότι αν μαθαίναμε αύριο πως μια ελίτ αθλητών στην οποία βρίσκονται ο Τεντόγλου κι ο Πετρούνιας, έπαιρναν ένα διαστημόπλοιο και πήγαιναν στο φεγγάρι, θα παθαίναμε σοκ ή θα μας φαινόταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο; Κάπως έτσι νιώθεις για αυτού του επιπέδου τους αθλητές που μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, να βρεθούν σε κάθε θέση και φυσικά που αξίζουν κάθε δυνατή τιμή που τους δίνεται.

Κι έτσι κι έγινε αυτή τη φορά, υπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αφού τελέστηκε μια εκδήλωση ξεχωριστής σημασίας στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Αφορμή ήταν η ορκωμοσία εν ενεργεία Ολυμπιονικών, οι οποίοι προσχώρησαν στον στρατιωτικό χώρο ως έφεδροι αξιωματικοί.

 

photo

 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτό, ξεχώρισαν πολλοί εξαιρετικοί Έλληνες αθλητές. Ο Μίλτος Τεντόγλου, κατόχος χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος, επέλεξε να συνεχίσει τον αγώνα του στο ναυτικό. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο άνθρωπος των κρίκων που ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Ρίο, επέλεξε τον στρατό ξηράς για την υπηρεσία του. Με ιστορία χρυσού από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Πετρούνιας προσφέρει την εμπειρία του στην εθνική υπηρεσία.

 

photo

 

Ο Στέφανος Ντούσκος, ο Παύλος Κάγιαλης, η Σοφία Παπαδοπούλου, και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, με αρχηγό τον Γιάννη Φουντούλη, επέλεξαν την αεροπορία ως τον κλάδο που θα υπηρετήσουν. Ένας εντυπωσιακός κατάλογος αθλητών, με κορυφαία επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τονίζεται ότι ο Στέφανος Ντούσκος, κατακτητής χρυσού μεταλλίου στην κωπηλασία στο σκιφ στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Τόκιο, είναι μεταξύ των επιλεγέντων. Επίσης, ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτητής χρυσού στο μήκος, συνεχίζει την ενεργό στρατιωτική του θητεία.

 

photo

 

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, είναι αντιπροσωπευτική της ελληνικής αξιοπρέπειας στον αθλητισμό.

Επιπλέον, η ιστιοπλόος Σοφία Παπαδοπούλου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, εντάσσεται στο σώμα των εφεδρικών αξιωματικών. Με πλούσια πορεία στον αθλητισμό, αποτελεί πρότυπο για τους νέους αθλητές.

Τέλος, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, κατακτητές χαλκού στην Ολυμπιακή κλάση 470 στο Ρίο το 2016, εντάσσονται επίσης στον αξιωματικό στόλο.

 

photo

 

Η ορκωμοσία αυτή στη ΛΑΕΔ αντικατοπτρίζει τη σύνδεση μεταξύ του αθλητισμού και των στρατιωτικών αξιών, ενισχύοντας το πνεύμα της υπευθυνότητας και της αφοσίωσης προς την Ελλάδα. Οι Ολυμπιονίκες μας συνεχίζουν τον αγώνα τους, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην υπηρεσία προς την πατρίδα. Και είναι βέβαιο, πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και να μας κάνουν διαρκώς, ξανά και ξανά περήφανους.

 

photo