Θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής μιας κωμικής ταινίας αλλά είναι μια απολύτως πραγματική είδηση. Σε μια άλλη διάσταση του τζαμπατζή έφτασε, λοιπόν, ένας 50χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για κλοπή κι απάτη, όταν αποφάσισε να δώσει παράσταση ζωής σε πραγματικό χρόνο και να το γλεντήσει τρώγοντας και πίνοντας με χρήματα άλλων. Το σενάριο ξεκινάει σε ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο ευρηματικός άνδρας είχε βρει τον τρόπο να καταναλώνει φαγητάρες και ποτάρες, χωρίς να πληρώσει ούτε ευρώ. Κι όχι, δεν ήταν επειδή είχε κάποιο μυστικό μαγικό password.

 

Το μενού του άρχοντα

Αρχικά, ο 50χρονος ξεκίνησε με παραγγελίες γευμάτων και ποτών, τα οποία κι απέφευγε να πληρώσει δηλώνοντας ψευδώς ότι διέμενε σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Χωρίς οι υπάλληλοι να αντιληφθούν τη δράση του, ο επιδέξιος πιστολέρο αποφάσισε να ανεβάσει το παιχνίδι του στην επόμενη πίστα.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, η μεγάλη αποκάλυψη έγινε όταν οι κινήσεις του καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Η δράση του περιλάμβανε όχι μόνο τα δωρεάν γεύματα, αλλά και κλοπή μιας βαλίτσας με ρούχα από δωμάτιο ενός 32χρονου τουρίστα που διέμενε στο ξενοδοχείο. Φυσικά, δε σταμάτησε εκεί, γιατί ο καλός ο τζαμπατζής, τιμάει τα φέσια που αφήνει. Έτσι, ο δαιμόνιος 50χρονος, που θα μπορούσε να παραδίδει μαθήματα ή να ανήκει έστω στο Ocean 11, έκλεψε επίσης 500 ευρώ σε μετρητά και μια τραπεζική κάρτα.

 

Η σύλληψη

Χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη τον εντόπισαν στο κέντρο της πόλης και του πέρασαν χειροπέδες, ολοκληρώνοντας μάλλον απογοητευτικά το μεγάλο του σορτάρισμα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα από τη δραστηριότητά του, τα οποία χρεώθηκαν με κρουασάν και σαμπάνιες που δεν κατανάλωσαν ποτέ.

 

Αν αυτή η ιστορία σας φαίνεται βγαλμένη από ταινία, κάπως υπερβολική ή έστω λιγάκι του τρελού, σκεφτείτε ότι στη Θεσσαλονίκη όλα μπορούν να συμβούν. Και αν βρεθείτε ποτέ σε ξενοδοχείο στην πόλη, θυμηθείτε τον 50χρονο γευσιγνώστη που κατάφερε να ζήσει δωρεάν – τουλάχιστον για λίγο και για καλό και για κακό ενημερώστε τη ρεσεψιόν για τις καταναλώσεις σας, μη βρεθείτε να χρωστάτε καμιά πιατέλα με αστακούς. Αν πάλι θέλετε να πάρετε παράδειγμα από τον μύστη τσαμπατζή, δεν τα μάθατε από εμάς και καμία ευθύνη δε φέρουμε. Μιλημένα-ξηγημένα!