Για το 2024, μια μελέτη διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων έβαλε κάτω περισσότερες από 917 εκατομμύρια αεροπορικές τιμές σε κάθε ήπειρο για να σε βοηθήσει να κλείσεις φτηνές διεθνείς πτήσεις. Εμείς κάναμε την ψαξιματική μας, κρατήσαμε ό,τι αφορά την Ευρώπη και το φέραμε στο πιάτο σου, ώστε να μπορείς να αγοράσεις τα εισιτήριά σου την καλύτερη στιγμή για το ταξίδι σου.

Βασικά στοιχεία-κλειδιά της μελέτης για τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια: 

-Πόσο νωρίτερα πρέπει να κλείσετε διεθνείς πτήσεις για να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα.
-Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί και οι λιγότερο ακριβοί μήνες για να ταξιδέψεις διεθνώς
-Πώς η εποχικότητα μπορεί να επηρεάσει το κόστος των διεθνών πτήσεων
-Ποιες είναι οι φθηνότερες ημέρες της εβδομάδας για να ταξιδέψεις

Για διεθνή ταξίδια, η cheapair.com προτείνει να ξεκινήσεις να ψαχουλεύεις τις τιμές των πτήσεων από νωρίς, για την ακρίβεια, από 4 έως 8 μήνες πριν από το ταξίδι σου. Κάνε και μια εγγραφή στο FareTracker για να παρακολουθείς τους ναύλους για τις πτήσεις/διαδρομές/προορισμό σου. Θα πρέπει να κάνεις κράτηση για διεθνή ταξίδια σου τρεις έως πέντε μήνες νωρίτερα, αν θέλεις να βρεις την καλύτερη τιμή, βγάζοντας εκτός τις last minute προσφορές των εταιριών.

Η ζήτηση για ταξίδια σε χώρες της ΕΕ είναι πολύ αυξημένη φέτος, μαζί με τις τιμές, αναφέρει η έρευνα, θέτοντας μάλιστα το Παρίσι και τα ελληνικα νησιά στο τοπ των αναζητήσεων. Έτσι, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για την Ευρώπη μπορεί να είναι πιο τσουχτερές από ό,τι περίμενες, και πάλι μπορεί να σου βγουν πιο φθηνά από ένα νησάκι (για φαντάσου). Για να πετύχεις τις καλύτερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων θα πρέπει να αποφύγεις, όμως, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οπότε, πάμε από Αύγουστο και Σεπτέμβρη.

-Καλύτερη εποχή για να αγοράσετε πτήσεις στην Ευρώπη: Περίπου 3 μήνες από την ημερομηνία του ταξιδιού σας

Ο μέσος όρος των αεροπορικών εισιτηρίων: 112 ευρώ

-Φθηνότεροι μήνες για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Οκτώβριος. Το μέσο αεροπορικό εισιτήριο κατά τους χειμερινούς μήνες Δεκέμβριο, είναι σημαντικά υψηλότερο, με 21,31% αύξηση.

-Φθηνότερες ημέρες για να πετάξετε προς την Ευρώπη: Οι φθηνότερες πτήσεις προς την Ευρώπη πραγματοποιούνται την Τρίτη, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο 150 ευρώ ανά αεροπορικό εισιτήριο σε round trip, σε σύγκριση με το να πετάξετε το Σάββατο.

 

cheapair average airfare to south america by travel day