Κι ενώ ακόμη προσπαθούμε να συνέλθουμε από το Poor things, έρχεται η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και σου λέει, «δε θα σας αφήσω να ηρεμήσετε», καθώς η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “Ιστορίες Καλοσύνης” (Kinds of Kindness) έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου, μια ανάσα καλέ, στους ελληνικούς κινηματογράφους. Μετά την επιτυχία του στα φετινά Όσκαρ, ο Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ακόμα έργο που υπόσχεται να συναρπάσει το κοινό και λογικά να μας κάνει να διαφωνούμε για τους συμβολισμούς του, να απολαμβάνουμε το διακριτικό του χιούμορ και να ταξιδεύουμε στο δικό του φιλοσοφικό σύμπαν.

Η Feelgood Entertainment, υπεύθυνη για τη διανομή στην Ελλάδα, ανακοίνωσε μέσω social media την προβολή της ταινίας “Ιστορίες Καλοσύνης” σε πρώτη παγκόσμια προβολή, προσφέροντας στο κοινό μια ακόμα ματιά στον κόσμο που δημιούργησε ο Λάνθιμος με τη μούσα του, την αξέχαστη Έμμα Στόουν. Η ταινία “Ιστορίες Καλοσύνης” αποτελεί ένα τρίπτυχο μύθο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Λάνθιμου. Σε μια σύγχρονη εποχή στις ΗΠΑ, ο θεατής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις διαφορετικές ιστορίες, συνδεδεμένες από το θέμα της ανθρώπινης ευγένειας.

 

 

Στο καστ της ταινίας επιστρέφουν οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί, όπως η Έμμα Στόουν, ο Γουίλεμ Νταφόε και η Μάργκαρετ Κουόλι, ενώ προστίθενται νέα ονόματα όπως ο Jesse Plemmons, η Hong Chau, ο Joe Alwyn, ο Mamoudou Athie και η Hunter Schafer. Μια συνεργασία που υπόσχεται να φέρει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία στον κινηματογραφικό χώρο.

Ο Λάνθιμος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο έγραψε μαζί τα σκοτεινά θρίλερ και τις παράλογες κωμωδίες “The Lobster”, “Killing of a Sacred Deer” και “Dogtooth”. Η ταινία, με αρχικό τίτλο “And”, γυρίστηκε στη Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 2022. Τo lay out της έχει κάτι μικρό από Τarantino, με έντονα χρώματα, γραμματοσειρές στο κέντρο της οθόνης και μια πρόθεση να σου προκαλέσει την περιέργεια.

Με τον Λάνθιμο να έχει ήδη αποδείξει το ταλέντο και τη δυνατότητά του να συνεπάρεi με κάθε του δουλειά, η προβολή του “Ιστορίες Καλοσύνης” στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει μια ακόμα επιτυχία για τον κινηματογράφο της χώρας μας. Η αναμονή είναι μεγάλη και η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις του κινηματογράφου. Φανταστείτε να έχουν ανοίξει και τα θερινά ε, χαμός θα γίνει!