Οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών παραμένουν σε επίπεδα έντασης, καθώς οι αντιδράσεις από διάφορα μέρη της κοινωνίας αυξάνονται. Παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να απομακρυνθεί από το θέμα και να επικεντρωθεί στις “θετικές” πτυχές της διακυβέρνησής του, το καζάνι συνεχίζει να καίει και να καίει κι έντονα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητώντας να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να διασπαστεί ο φαύλος κύκλος που περιβάλλει την υπόθεση, τονίζοντας πως έκανε το χρέος του. Σε δημόσια τοποθέτησή του ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, ο Ανδρουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα έχουν έρθει στο φως και την ανάγκη για δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται να καταθέσουν κατηγορητήριο εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, με σαφείς λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του. Η πίεση αυξάνεται ακόμα περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από ομάδα επιστημόνων συνεργατών κι εθελοντών εμπειρογνωμόνων του Συλλόγου «Τέμπη 2023» που δηλώνουν ότι διαθέτουν «αδιάσειστα στοιχεία» για μια έρευνα που «εξελίσσεται καθημερινά» και «μεγαλώνει». Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση και ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Συνολικά, η κοινωνία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, ενώ η πίεση για διαφάνεια φαίνεται να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τη ρητορική της, οι αντιδράσεις από διάφορους φορείς της κοινωνίας καταδεικνύουν ότι η υπόθεση δε θα αποσβεστεί εύκολα.

 

Ολόκληρη η επιστολή:

«ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ομάδας επιστημόνων συνεργατών των Εθελοντών εμπειρογνωμόνων

Του Συλλόγου «Τέμπη 2023»

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεν είναι πρέπον για τον ηγέτη ενός δημοκρατικού και έννομου κράτους της Ευρώπης, ο ηγέτης του μέσα στο κοινοβούλιο να προσβάλει τους εμπειρογνώμονες που οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ανέθεσαν το έργο να βρουν απαντήσεις στο γιατί και πώς πέθαναν οι άνθρωποί τους…..57 τουλάχιστον συμπολίτες μας!

Ψάχνουν τις απαντήσεις γιατί αυτές που έδωσαν οι κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες δεν ικανοποίησαν, δεν απάντησαν και δεν έπεισαν!

Όπως δεν έπεισαν 1.500.000 τουλάχιστον, συμπολίτες μας που έβαλαν τις «μη σημαντικές τους υπογραφές» κατά εκλεγμένων κυβερνητικών λειτουργών. 

Σας πληροφορούμε και διαβεβαιώνουμε πως πάρα πολλοί από αυτούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν στρατευτεί με κάποιες από τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων που προσβάλλατε.

Αυτοί είναι καθηγητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, ειδικοί σε χώρους με δεξιότητες, ικανότητες, προσόντα και δίκτυα υποστήριξης, γνώστες τεχνολογίας. Κάποιοι από αυτούς έχουν ανεκτίμητης αξίας εμπειρία, γνώση, ατσάλινη απόρθητη ηθική και αρχές! Πολλοί από αυτούς στην τέχνη τους είναι στην κορυφή του κόσμου!

Αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε την Ελλάδα και θέλουν να είναι περήφανοι για τη χώρα που και εσείς υπηρετείτε κατόπιν εντολής των κατοίκων της.

Των κατοίκων της που ανησυχούν για το πως το κράτος και κάποιοι από τους διορισμένους λειτουργούς του, δε λειτουργούν.

Συνεχίζουμε προς ενημέρωσή σας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν βρει τα αίτια. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που δημιούργησαν τις αιτίες θανάτου, έχουν βρει τις αποδείξεις και τώρα ερευνούν όλα τα μικρά τελευταία πλοκάμια της υπηρεσιακής ανεπάρκειας (τουλάχιστον) .

Η έρευνα κύριε Πρωθυπουργέ είναι δυναμική. Εξελίσσεται καθημερινά, μεγαλώνει και μαζεύοντας αδιάσειστα στοιχεία.

Η τεχνολογία που έχει συσσωρευτεί πίσω από εθελοντές εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, είναι η αιχμή του δόρατος παγκοσμίως.

Όλο αυτό γίνεται απολύτως ανιδιοτελώς με απώτερο σκοπό τη δικαίωση αλλά και τη δημιουργία των συνθηκών στην πατρίδα μας που θα είναι ισάξιες τουλάχιστον στις δημοκρατικές εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, με ανεξάρτητες αρχές που λειτουργούν με βάση τη νομοθεσία, δεν επηρεάζονται, ερευνούν, φροντίζουν τους πολίτες, εξελίσσουν τη χώρα και θα κάνουν όλους όσους λένε πως είναι Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού να είναι περήφανοι και να μη χρειάζεται να δικαιολογήσουν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Θα ήταν καλό λοιπόν να κάνετε και εσείς αυτό που συμβουλεύετε, να περιμένετε να βγάλει το πόρισμά της η δικαιοσύνη, οι πραγματογνώμονες διορισμένοι και οι επί πληρωμή, αλλά και οι πραγματογνώμονες που δουλεύουν αφιλοκερδώς, γιατί σίγουρα στο τέλος κάποιοι θα εκτεθούν!

Επίσης, σας πληροφορούμε πως η τεχνολογία αλλά και οι δημιουργοί της που στοιχίζονται συνεχώς πίσω από αυτή την έρευνα, υπηρετούν (κάποιοι από αυτούς) και συμβουλεύουν συναδέλφους σας, ισόβαθμούς σας εκτός Ελλάδας, που μαθαίνουν, βλέπουν και αξιολογούν συμπεριφορές ικανότητες αλλά και καταστάσεις. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι χώρες έχουν σύνορα αλλά η πληροφορία, η γνώση και η τεχνολογία δεν έχει και δεν ακολουθεί διαταγές όσο και επιδέξιες και αν είναι αυτές.

Μετά τιμής,

Μία από τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων επιστημόνων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ελλήνων, που αναζητούν την Ελλάδα που όλοι μας αξίζουμε».