Λοιπόν, έβγαλε επιτέλους λίγο κρύο, έβγαλε επιτέλους και καμιά προσφορά κι άνοιξε η όρεξη για ταξιδάκια. Απλώς επειδή μαζί με την όρεξη δεν έρχεται πάντα και το χρήμα, αυτό δε σημαίνει ότι χωρίς καλό προγραμματισμό και ψαξιματική, δεν μπορεί να οργανωθεί ένα οικονομικό 4ημεράκι. Εμείς διαλέξαμε 7 πτήσεις, ψαχουλεύοντας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις προσφορές της Raynair και της SKY express οι οποίες ως κι απόψε το βράδυ έχουν βγάλει, η μία 10% σε επιλεγμένους προορισμούς κι η άλλη -25% με εκπτωτικό κωδικό SKY25, για κρατήσεις θέσεων έως 16/11/2023 στις 23:59 για πτήσεις από 20/11/2023 έως 20/12/2023.

Κι επειδή δεν είμαστε τίποτα μπαγαπόντηδες, όχι μόνο σου βρήκαμε τις προσφορές, αλλά και τις καλύτερες διαδρομές επί των προσφορών, σε μεταβάσεις κι επιστροφές, για να κάνεις την επιλογή σου. Απλώς κοίτα, να εξηγούμαστε, βαλίτσες και τέτοια δεν υπολογίσαμε, αυτές τις αφήνουμε πάνω σου.

 

Aπό Αθήνα

 

1. Ρώμη (Για Νοέμβριο)

Μάθε και 5 fun facts, έτσι για το καλό:

-Η Ρώμη έχει περισσότερα σιντριβάνια από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον πλανήτη.

-Το Πάνθεον είναι το μοναδικό αρχαίο κτίριο σε άθικτη κατάσταση.

-Οι γάτες στη Ρώμη έχουν ειδικά δικαιώματα.

-Τεχνικά είναι η πρωτεύουσα 2 χωρών.

-Οι Ρωμαίοι είχαν κατασκευάσει ένα οδικό δίκτυο 53.000 μιλίων μέχρι τις αρχές του τέταρτου αιώνα.

 

2. Μόναχο (Για Δεκέμβριο)

Το Μόναχο είναι μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες μπίρας στην Ευρώπη. Μια πόλη με μεγάλη καρδιά, κομψή και χαλαρή, πολύβουη και ταυτόχρονα ήρεμη. Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα του lifestyle της Γερμανίας. Κι επειδή βρήκαμε καλή πτήση και για τον Γενάρη, παρ’ όλο που δεν ισχύει η προσφορά, είπαμε να τη δώσουμε στην κρίση σας για να επιλέξετε εσείς τη διαδρομή σας.

 

(Για Ιανουάριο)

 

3. Μάλτα (Για Δεκέμβριο)

Η Μάλτα είναι τόσο μικρή που δίνει στους επισκέπτες την εντύπωση ότι όλοι οι Μαλτέζοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Η ανατομία της, την καθιστά εύκολο να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους. Επίσης, ενδιαφέρον έχει το ότι στη Μάλτα υπάρχουν 359 εκκλησίες, σχεδόν μία για κάθε μέρα του χρόνου. Μπορεί κανείς να βρει σχεδόν μια εκκλησία σε κάθε 20-30 βήματα που κάνει.

 

Μετάβαση:

 

Επιστροφή:

 

Από Θεσσαλονίκη:

 

1. Βουδαπέστη (Για Ιανουάριο)

Η Βουδαπέστη είναι στην πραγματικότητα μια συγχώνευση δύο πόλεων, της Βούδας και της Πέστης. Χωρισμένες από τον ποταμό Δούναβη, ενώθηκαν το 1873. Η Βούδα είναι γνωστή για τους λόφους και τα ιστορικά μνημεία της, ενώ η Πέστη φημίζεται για την έντονη ζωή της πόλης. Η Βουδαπέστη εξακολουθεί να είναι μία από τις φθηνότερες πόλεις για να ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη, εν μέρει επειδή η Ουγγαρία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και το φιορίνι, το εθνικό νόμισμα της Ουγγαρίας, έχει μειωθεί σε αξία τα τελευταία χρόνια για να αυξήσει την ελκυστικότητα για τις εταιρείες να ανοίξουν επιχειρήσεις στην Ουγγαρία.

 

Μετάβαση:

 

Επιστροφή:

 

2. Βουκουρέστι (Για Δεκέμβριο)

Κατά την περίοδο μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων, η κομψή αρχιτεκτονική της πόλης και ο καλός της κόσμος, χάρισαν στο Βουκουρέστι τα παρατσούκλια Μικρό Παρίσι (ρουμανικά: Micul Paris) ή Παρίσι της Ανατολής (ρουμανικά: Parisul Estului). Είναι διάσημο για τις ταχύτερες συνδέσεις διαδικτύου στην Ευρώπη, παρακαλώ! Το ίδιο συμβαίνει και με την τεράστια ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής, αφού πολλές ξένες εταιρείες όπως η IBM έχουν τα γραφεία τους στο Βουκουρέστι, καθώς οι Ρουμάνοι είναι πολύ καλοί στον προγραμματισμό.

 

Μετάβαση:

 

Επιστροφή:

 

3. Μάλτα (Για Δεκέμβριο)

Ενώ πολλοί επισκέπτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Μάλτα περιμένουν ότι πρόκειται για ένα μόνο νησί, στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο νησί ενός συμπλέγματος. Αν και τεχνικά υπάρχουν επτά συνολικά νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος της Μάλτας, μόνο δύο από αυτά τα νησιά κατοικούνται, η Μάλτα (το μεγαλύτερο) και το Γκόζο (το δεύτερο μεγαλύτερο).

 

Μετάβαση:

 

Επιστροφή:

 

4. Κρακοβία (Για Δεκέμβριο)

H Kρακοβία, πέρα από τα πάρα πολύ γνωστά μνημεία της και την ιστορία που πολύς κοσμος γνωρίζει σε σχέση με τη θέση της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διαθέτει κι ένα ορυχείο αλατιού για το οποίο δε γίνεται συχνά συζήτηση, ενώ θα έπρεπε. Περίπου 7,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αλατιού έχουν εξαχθεί από το ορυχείο τους τελευταίους επτά αιώνες, κι αυτό είναι αρκετό για να χτιστούν τρεις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας. Το ορυχείο Wieliczka έχει εννέα επίπεδα και φτάνει σε βάθος 327 μέτρων – αρκετά βαθύ για να κρύψει τον Πύργο του Άιφελ, ενώ μέσα του υπάρχει ξενοδοχείο, εστιατόριο και μια τεράστια κι εντυπωσιακή σάλα που γίνονται μουσικές βραδιές, λόγω της μοναδικής της ακουστικής. Εκεί βρίσκεται κι ένας φανταστικός πολυέλαιος, φτιαγμένος όλος από αλάτι.

 

Μετάβαση:

 

Επιστροφή: