ertyu

Το μυαλό είναι ένα μαγικό φίλτρο μέσα μας με απίστευτες δυνατότητες κι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που δε γνωρίζουμε γι’ αυτό. Μερικές φορές βέβαια, τα ψυχολογικά τεστ μπορούν να μας βοηθήσουν ν’ αποκαλύψουμε λίγο περισσότερα για τον εαυτό μας. Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τεστ εκεί έξω, χωρίς το απίστευτο βάθος ερευνών να τα υποστηρίζουν. Ακόμα όμως και σε φαινομενικά απλές ερωτήσεις, κανείς δε μας εμποδίζει ν’ αναρωτιόμαστε πράγματα για τον εαυτό μας και να βρίσκουμε νέες κρυμμένες πτυχές του.

Το Forest Personality Test είναι μια νέα μορφή τεστ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο τικτοκ κι έχει φέρει πολλές αντιδράσεις με τα αποτελέσματά του. Στην πλατφόρμα, οι χρήστες μοιράζονται στιγμιότυπα που τους δείχνουν να στέλνουν γραπτά στους συντρόφους τους ερωτήσεις από το τεστ -κι εν αγνοία τους κρίνονται για τις απαντήσεις τους- όσο αθώες κι αν φαίνονται. Η τάση αυτή είναι μια συντομευμένη έκδοση της πραγματικής διερώτησης του τεστ. Αφορά μια περιπέτεια διανοητικής περιήγησης και λειτουργεί μεταφέροντάς μας σ’ ένα ψυχολογικό ταξίδι αυτοανακάλυψης. Δημιουργεί ένα σενάριο στο μυαλό, βήμα προς βήμα, ενθαρρύνοντάς μας τελικά να αναλογιστούμε το νόημα και τη σημασία κάθε στοιχείου του σεναρίου για εμάς.

Έτσι κι εμείς, είπαμε να το δοκιμάσουμε, κι αφήνουμε σε σας να μας πείτε πόσο μέσα έπεσε στη δική σας περίπτωση.

Βρισκόμαστε λοιπόν στη μέση ενός πυκνού δάσους. Είναι μέρα, έχει λιακάδα, ενώ οι σκιές από τα φύλλα των δέντρων φτιάχνουν ένα μονοπάτι δροσιάς. Όλα γύρω πράσινα, σε όλες τις αποχρώσεις, με ήχους να ξεπηδούν εδώ κι εκεί συνθέτοντας το τοπίο.

 

Ερώτηση πρώτη: Με ποιον είσαι; Περπατάς μόνος ή με παρέα; 

green leafed trees

 

 Ερώτηση δεύτερη: Καθώς συνεχίζεις τη βόλτα σου στο μονοπάτι, συναντάς ένα ζώο. Τι είδους ζώο είναι αυτό; Είναι φιλικό ή σε τρομάζει; Το πλησιάζεις ή προσπαθείς να το διώξεις; 

brown reindeer in forest during daytime

Ερώτηση τρίτη: Καθώς συνεχίζεις τη διαδρομή σου, φτάνεις σε ένα ξέφωτο. Εκεί, βρίσκεται ένα σπίτι. Πώς το περιγράφεις; Έχει φράχτη ή όχι; Έχει αναμμένα φώτα ή είναι ακατοίκητο; 

brown wooden house surrounded by trees

Ερώτηση 4η: Πλησιάζεις και βλέπεις πως η πόρτα είναι λιγάκι ανοιχτή. Φαίνεται ένα τραπέζι στο βάθος. Τι έχει πάνω; 

person taking photo of dining table with tablewares

Ερώτηση 5η: Καθώς τριγυρνάς για λίγη ώρα στο σπίτι κι ανακαλύπτεις ό,τι έχει, βρίσκεις μια πίσω πόρτα που σε οδηγεί σε μια μικρή αυλή. Στην αυλή εκείνη βρίσκεις ένα ποτήρι. Περίγραψε το υλικό του και τι κάνεις όταν το βρεις. 

brown ice cream in clear glass cup

Ερώτηση 6η: Καθώς προχωράς πιο μέσα στην αυλή, βρίσκεις μια μορφή νερού. Είναι ποτάμι, λίμνη, μικρό ρυάκι; Είναι καθαρό νερό ή βρώμικο; 

green trees near lake under cloudy sky during daytime

Ερώτηση 7η: Για να περάσεις απέναντι πρέπει να το διασχίσεις: Πόσο βρέχεσαι; 

Αποτελέσματα

 

Το άτομο με το οποίο περπατούσατε μαζί, είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου.

Το μέγεθος του ζώου που συνάντησες είναι μια αναπαράσταση του μεγέθους των προβλημάτων σου.

Αν η ενέργειά σου απέναντι στο ζώο ήταν πιο σοβαρή, σημαίνει ότι τείνεις να είσαι πιο επιθετικός απέναντι σε ό,τι σε βασανίζει. Αν ήταν ειρηνικές οι προθέσεις σου, τότε είσαι πιο παθητικός απέναντι στα θέματά σου. Αν το ζώο ήταν φιλικό προς εσένα σημαίνει πως υπάρχει γύρω σου μια αύρα προβληματικών συμπεριφορών με την οποία είσαι οικείος. Η εχθρικότητα του ζώου απέναντί σου δείχνει πως υπάρχει μάχη για να σπάσει ο κλοιός.

Το μέγεθος του σπιτιού που βρίσκεις καθώς και η μορφή του, είναι αντιπροσωπευτικά του μεγέθους της φιλοδοξίας σου.

Εάν δεν υπήρχε φράχτης γύρω από το σπίτι, σημαίνει ότι τείνεις να είσαι πιο ανοιχτός σε περαστικές παρουσίες της ζωής σου.

Αν αυτό που είδες στο τραπέζι δεν ήταν φαγητό, άνθρωποι ή λουλούδια σε καλή κατάσταση, αυτό δείχνει ένα εσωτερικό τραύμα που δεν έχει λυθεί.

Το πόσο ανθεκτικό ήταν το ποτήρι που βρήκες είναι αντιπροσωπευτικό του πόσο ισχυρή είναι η σχέση σου με το άτομο στο πρώτο μέρος της ιστορίας. Αυτό που κάνεις με το ποτήρι, είναι αντιπροσωπευτικό της στάσης σου απέναντί του.

Το μέγεθος του σώματος του νερού, σχετίζεται με το μέγεθος της ερωτικής σου ορμής.

Αν βράχηκες πολύ, σημαίνει ότι ο έρωτας είναι σημαντικός για σένα. Αν πάλι φοβήθηκες να βραχείς ή το επιδίωξες να μη συμβεί, δεν είσαι έτοιμος να ανοιχτείς σε μια νέα συναισθηματική περιπέτεια.

 

Πηγή πληροφοριών 

 

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!