Σε έναν billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης, εμφανίστηκε η Χάρις Αλεξίου ως πρέσβειρα Ελλάδας και Κύπρου στην παγκόσμια καμπάνια EQUAL του Spotify. Η καμπάνια αυτή του Spotify εστιάζει στην ισότητα και την ενίσχυση της γυναικείας επιρροής στη μουσική βιομηχανία.

 

 

 

Σε αυτήν τη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης 35 τραγουδίστριες και τα τραγούδια τους. Η Χαρούλα μας επιλέχθηκε από το Spotify ως πρέσβειρα αυτής της πρωτοβουλίας για έξι μήνες, αντί για τον συνηθισμένο χρονικό διάστημα που προβλέπεται.

Η Χαρίκλεια Ρουπάκα, γνωστή κι ως Χάρις Αλεξίου, είναι μια απ’ τις πιο αγαπητές και σεβαστές ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Γεννημένη στη Θήβα το 1950, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και συνθέτες όπως οι Μάνος Λοΐζος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Αντύπας και άλλοι.

Ο κατάλογος των επιτυχιών της είναι ατελείωτος. Από το «Όταν πίνει μια γυναίκα» (1970) με μουσική του Βασίλη Βασιλειάδη και στίχους του Πυθαγόρα μέχρι το «Θεός αν είναι» (1991) με μουσική του Goran Bregovic και στίχους της Νικολακοπούλου Λίνας στη δεύτερη εκτέλεση, και το «Ένα φιλί» (2014) με μουσική Rous και στίχους του Νίκου Μωραΐτη, η μουσική της έχει συνοδεύσει γενιές ανθρώπων και έχει συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Η μοναδική φωνή της, γεμάτη συναισθηματική ένταση και εκφραστικότητα, καταφέρνει να συγκινεί και να συνεπαίρνει τον ακροατή σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι. Με την πορεία της, έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα και την αξία της, αποδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια πόσα πολλά έχει προσφέρει στην ελληνική μουσική και το τραγούδι γενικότερα.