Σίγουρη πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια δηλώνει η οικογένεια του Μπάμπη από το Μεσολόγγι, ενώ μόλις πριν λίγο υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου, καθώς ο 50χρονος κρεοπώλης, ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση, συνελήφθη από τις αρχές. Η Εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο, επικαλούμενη ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ποινική δίωξη βασίζεται στην προανάκριση της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη, με στοιχεία που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο άντρας κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και διευκρινίσεις, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα του Μεσολογγίου.

  

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, κι όπως δημοσίευσε πρώτη η ΕΡΤ και το in.gr, τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχε και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας στην κατοχή του κρεοπώλη, που οδήγησαν τις αρχές σε περαιτέρω έρευνα. Όμως το κινητό δεν εντοπίστηκε, ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης είχε δηλώσει την ύπαρξή του. Κρίσιμο για την υπόθεση στοιχείο αποτελεί και το ότι στην περιοχή, εκπέμπει σήμα αυτό το επίμαχο 40λεπτο, στο κινητό του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη, που πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών. Οι Αρχές κατέσχεσαν το λάπτοπ και το κινητό για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο φίλος του υπόπτου φέρεται να είχε διαγράψει μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη.

  

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, θεωρεί και δηλώνει πως μόνο ένα πρόσωπο γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπάμπης, πιθανότατα θαμμένος. Σχετικά με το τι κίνητρα μπορεί να υπάρχουν, αναφέρει ότι ίσως δεν εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο και πως η εγκληματική ενέργεια έγινε για τα χρήματα, όμως αν υπάρξει (όπως κι έγινε) εμπλοκή κι άλλου ατόμου, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

Η μητέρα του εξαφανισθέντος Μπάμπη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα εξέφρασε τον ανείπωτο πόνο και την οργή της, φωνάζοντας «πού είναι το παιδί μου ρε; Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα ρε αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου», σε μια στιγμή που έχει αποτυπωθεί στις ειδησεογραφικές κάμερες και πραγματικά συγκλονίζει.

Ο δικηγόρος του κρεοπώλη ανακοίνωσε ότι η κατάθεση του πελάτη του συνεχίστηκε και το πρωί, δίνοντας το έναυσμα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αστυνομία εξακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη, χωρίς κάποια εξέλιξη μέχρι στιγμής, ενώ φαίνεται πως πλέον έχουν στραφεί στο να βρεθεί η σωρός του.