Tα social media έχουν ενταχθεί για τα καλά στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας και πλέον κάθε πρωί με το που ξυπνήσουμε, αλλά και κάθε βράδυ, το χέρι μας πάει αυτόματα σε instagram, messenger, facebook που είναι από τις πιο γνωστές εφαρμογές επικοινωνίας. Η επικοινωνία λοιπόν με τους πάντες βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως και η παρακολούθηση της ζωής του κόσμου μέσα από ιστορίες που διαρκούν ένα 24ωρο.

Και κάπου ανάμεσα σε αυτό τον κόσμο, είναι κι αυτός ο άνθρωπος, με τον οποίο κάτι δεν πήγε καλά ή δεν είχαμε την ανταπόκριση την οποία περιμέναμε και θέλαμε από εκείνον. Και ανάλογα με το τι έγινε και πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε, κρίνουμε για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μέρος της ζωής μας πια όπως θέλαμε εμείς, κι αν θα συνεχίσει να είναι κομμάτι και της καθημερινής μας αλληλεπίδρασης στα social.

Και επειδή αυτές οι επιλογές πάνε ανάλογα με το τι συνέβη, πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο άνθρωπος για εμάς και τι προσωπικότητες είμαστε, ας σταθούμε στον χαρακτήρα. Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι οι αντιδραστικοί, οι «δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», ίσως πιο εγωιστές, που δεν μπορούν να αποδεχτούν με τίποτα τι συνέβη και αργά ή γρήγορα, βγάζουν από τα social αυτό το πρόσωπο που τους «βασανίζει». Έχουν την τάση να τα παίρνουν όλο κατάκαρδα και προσωπικά, δεν μπορούν να δεχτούν ίσως και την απόρριψη ή έστω μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Οι απόψεις διίστανται κι έτσι για άλλους αυτοί οι άνθρωποι είναι ανώριμοι, με την έννοια ότι κάθε φορά που κάτι δεν πάει όπως θα ήθελαν να πάει, κάνουν ένα delete ή ένα unfollow. Για άλλους ομως, τέτοια άτομα απλά σέβονται τον εαυτό τους, γιατί αναγνωρίζουν ότι το να κρατάνε κάποιον σαν μέρος της ζωής τους ακόμα κι εκεί τους πληγώνει.

Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή που λες μέχρι εδώ, όσο στενοχωρήθηκα στενοχωρήθηκα, με αυτόν τον τρόπο σέβεσαι τον εαυτό σου και προσπαθείς απλά να μην τον αφήνεις να νιώθει αρνητικά συναισθήματα αλλά και να καταφέρει να προχωρήσει.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Υπάρχουν λοιπόν κι αυτοί που τους νοιάζει τόσο πολύ που δεν έχουν τη δύναμη να τους βγάλουν από τα social ή τέλος πάντων θεωρούν πως δε χρειάζεται και ζουν με το όνειρο ότι ίσως κάποια μέρα ο άλλος θα γυρίσει -που μπορεί και να το κάνει βασικά. Φαινομενικά έχουν δείξει ανωτερότητα που τους κρατήσανε, στην πραγματικότητα όμως θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις και μαζοχιστές, στην περίπτωση που το να κρατάνε τον άλλον εκεί τους προκαλεί πόνο, θλίψη και πολλά αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι απαραίτητα αδύναμοι χαρακτήρες, απλώςφ έχουν πολλά συναισθήματα και είναι εμφανώς πληγωμένοι. Στο μυαλό τους υπάρχει αυτή η απειροελάχιστη πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα με το πρόσωπο και κάποτε εκείνα να γίνουν ιδανικά, και ξέρουν ότι σε περίπτωση που τον βγάλουν από τα σόσιαλ αυτή η πιθανότητα τείνει να μηδενιστεί. Η αλήθεια είναι όμως ότι δυσκολεύουν κατά πολύ τα πράγματα στο να βοηθήσουν τον εαυτό τους να προχωρήσει και δέχονται εσκεμμένα να μένουν σε μια κατάσταση δίχως νόημα.

Θα με ρωτήσετε πώς έχει τη δύναμη κάποιος να έχει τέτοια επίδραση πάνω σας, μέσα από τα social. Το έχουμε ζήσει στο πετσί μας πολλοί, αλλά οι υπόλοιποι, αλήθεια ξέρετε πώς είναι να κατασκοπεύεις από εφαρμογές τις ιστορίες του άλλου, να μπαίνεις καμιά δεκαριά φορές τη μέρα στο προφίλ του και να χαζεύεις φωτογραφίες του ή να ανεβοκατεβαίνεις σε μια συνομιλία σας και να θυμάσαι τα πράγματα που είπατε και γενικώς να μην μπορείτε να ηρεμήσετε; Ή αντίστοιχα ξέρετε πώς είναι να νιώθετε ζήλια ή στενοχώρια και γενικότερα αρνητικά συναισθήματα βλέποντας τον ακόμα κι από εκεί;

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δε θα ασχοληθούν καν. Μπορεί συναισθήματα να υπήρχαν αλλά να τους τελείωσε, μπορεί το κουμπάκι «σίγαση ιστορίας και δημοσιεύσεων», να δούλεψε για εκείνους, μπορεί και να τους νοιάζει απλά αν μπήκε κάτι άλλο σε σύντομο χρονικό διάστημα στη ζωή τους και να αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με διαγραφές κ.λπ..

Αυτό που μετράει τελικά, είτε διαγράψεις τον άλλον από τα σόσιαλ είτε όχι, είναι να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Μην αναλώνεσαι σε καταστάσεις που δε σου αξίζουν.

 
ΥΓ.: Να σέβεσαι πάντα τον εαυτό σου.
 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου