pillow1375345

Aν αρχίσουμε να μετράμε τις φορές που κάποιος ή κάτι μας πλήγωσε, θα χάσουμε το μέτρημα. Και κάθε φορά, κάτι έχουμε να πούμε για να παρηγορήσουμε κάπως τον εαυτό μας. «Δεν ήταν για εμάς, δε μας άξιζε, δε φέρθηκε σωστά». Αλλά πέρα από όλα αυτά, νιώθουμε ότι την πατήσαμε και έτσι φοβόμαστε να δώσουμε στις επόμενες σχέσεις, γιατί η εμπειρία μάς έδειξε ότι όταν δώσαμε τελικά πληγωθήκαμε.

Κι ανάλογα με τα λάθη που θεωρούμε ότι κάναμε σε προηγούμενες σχέσεις, έρχεται η στιγμή της αυτοκριτικής. Η στιγμή που λες «δε θα ξαναερωτευτώ, θα περνάω καλά μόνο για πάρτη μου κι αν δω ότι θέλουμε διαφορετικά πράγματα απ’ την αρχή, θα φύγω». Καθένας βάζει κανόνες και όρια στον εαυτό του, σε μια προσπάθεια να προστατευτεί από καταστάσεις που απλώς θα τον φθείρουν.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, λες ότι θα ερωτευτείς όσο μπορείς λιγότερο επιπόλαια, αν και δεν ξέρεις αν πραγματικά το πιστεύεις εκείνη τη στιγμή. Λες στον εαυτό σου να είναι πιο προσεκτικός, να μη δίνει όταν δε βλέπει να παίρνει πίσω την ίδια ενέργεια και προσοχή, να μη σκέφτεται απερίσκεπτα, να μη λειτουργεί παρορμητικά και να ζυγίζει καλά τα πράγματα πριν πράξει. Να μπορεί να κρίνει αν αξίζει να σπαταλήσει χρόνο και ενέργεια για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Λες ότι θα θέσεις αυστηρά όρια κι ότι αν νιώσεις έστω και λίγο να ξεπερνιούνται, θα έχει φτάσει η ώρα να αλλάξεις δρόμο. Λες ότι θα βρεις τρόπο να χωρέσεις τη λογική στο συναίσθημα.

 

Get Over It! | eBook


€7,00

-----

 

Tην επόμενη φορά, λες, πως δε θα είσαι τόσο υπομονετικός, ούτε θα εθελοτυφλείς, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει, γιατί οι καταστάσεις και οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Αυτή η παγίδα, στην οποία πέφτουμε και πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και θα γίνει όπως το θέλουμε εμείς, καθώς και η τάση μας να βλέπουμε στους άλλους μόνο τα θετικά αγνοώντας τα όποια ελαττώματά τους, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Τα συναισθήματα μάς κάνουν να μην αντικρύζουμε ρεαλιστικά την πραγματικότητα και να πιστεύουμε αυτά που κατά βάθος θέλουμε να πιστέψουμε, ξεχνώντας πώς έχουν τα πράγματα.

Την επόμενη φορά, λες, πως θα αποφύγεις να κάνεις τα λάθη του παρελθόντος και πως θα είσαι πιο απόλυτος σε κάποια πράγματα που είδες ότι δε σου βγήκαν σε καλό. Πως θα προσπαθήσεις να βάλεις τη σκληρή σου πλευρά να υπερνικήσει την ευαίσθητη στο πρώτο red flag, δίνοντας ευκαιρίες εκεί που νιώθεις πως πραγματικά σε σέβονται και σε εκτιμάνε. Λες πως θα αποφύγεις να κάνεις βιαστικές κινήσεις και πως θα ακούς περισσότερο τους γύρω σου που συχνά βλέπουν πιο καθαρά τα πράγματα.

«Την επόμενη φορά…», ξεκινάς, και μετά αναρωτιέσαι αν θα υπάρξει επόμενη φορά. H αλήθεια είναι ότι είναι μετρημένες οι φορές που ερωτευόμαστε στη ζωή μας και κάθε φορά που απογοητευόμαστε το πιστεύουμε πως δε θα ξανανιώσουμε έτσι. Kαι μπορεί τα πράγματα να ‘ναι όντως έτσι, μπορεί όμως και όχι. Μήπως είσαι απ’ τους ανθρώπους που ενθουσιάζονται εύκολα κι απογοητεύονται το ίδιο εύκολα; Η ζωή είναι μικρή αλλά οι άνθρωποι εκεί έξω πολλοί. Κοίταξε να βρεις κάποιον που να αξίζει τα συναισθήματα που θα νιώθεις για το πρόσωπό του.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.