Article of the day:  Η Νίκη Χατζηευστρατίου αποχαιρετά τον Ζαν-Ζακ Σενπέ. Δες εδώ!

dsfg

Στη ζωή μας, έχουμε το λιγότερο έναν άνθρωπο ο οποίος είναι επιτυχημένος σε ό,τι και αν κάνει, είναι η ψυχή της παρέας, είναι ο άνθρωπος όλων κι «ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός». Είτε πρόκειται για συνεργασία, είτε πρόκειται για κάποιο άθλημα, είτε πρόκειται για ένα οποιοδήποτε task, ακόμα κι η ενέργειά την οποία εκπέμπει μπορεί και κερδίζει και τον πιο δύσπιστο. Κλείνει συμφωνίες μόνο με τον χαρακτήρα του, κερδίζει τις εντυπώσεις μόνο με τη φυσική του παρουσία. Κάπου εκεί είναι που ερχόμαστε εμείς οι απλοί, κοινοί, θνητοί κι αναρωτιόμαστε, ποιες μπορεί να είναι οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων, που εν τέλει τους οδηγούν σε αυτή τους την επιτυχία.

 

1. Δεν περιμένουν να τους πεις πως είναι καλοί σε κάτι

Είναι αλήθεια πως το πείσμα σε πάει μπροστά, αλλά σε συνδυασμό με την επιμονή. Ένα χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων είναι αυτό. Ακόμα κι αν τους πεις πως είναι οι καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουν δε θα βαλτώσουν, δε θα επαναπαυθούν, αντιθέτως θα γεμίσουν αυτοπεποίθηση με τα καλά σου λόγια και θα συνεχίσουν την προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι. Η εξέλιξη δεν έρχεται από μόνη της, είναι κάτι το οποίο το ξέρουν πολύ καλά.

 

2. Μια αποτυχία = Καμία αποτυχία

Και κάπως έτσι, το πείσμα τους γίνεται εμμονή όταν τους συμβαίνει μια αποτυχία. Δε θα το βάλουν ποτέ κάτω, όσες αναποδιές κι αν τους τύχουν. Αντιθέτως, έχουν μάθει πως η επιτυχία έρχεται μετά από προσπάθεια κι από challenges. Άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως δε θα μάθουν να σηκώνονται αν πρωτίστως δεν πέσουν. Ωστόσο, για τους επιτυχημένους ανθρώπους, είτε μια νίκη είτε μια ήττα, αποτελεί challenge για εκείνους. Νίκη ώστε να επιμείνουν και να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά, ήττα που θα τους ρίξει μονάχα για ένα λεπτό, γιατί στο επόμενο θα έχουν σκεφτεί την  κίνηση που θα τους φέρει την επιτυχία.

 

3. Νους υγιής και τα λοιπά

Φροντίζουν τον εαυτό τους, το σώμα τους και πάνω απ’ όλα το μυαλό τους. Όταν ο νους είναι ήρεμος κι υγιής, κανένα άγχος δε χωρά και οι κεραίες είναι τεντωμένες. Φροντίζουν κάθε μέρα να διαλογίζονται, να ζουν υγιεινά και να γυμνάζονται. Προσέχουν για να έχουν. Επιπλέον, τρώνε υγιεινά, δεν αγαπούν το αλκοόλ, όμως δε ζουν για να τους ορίζει η διατροφή και η γυμναστική τους. Είναι ένα εργαλείο που ξέρουν να χειρίζονται.

 

 

4. Έχουν γενικές γνώσεις

Όπως όλα τα μέλη του σώματος έτσι και το μυαλό θέλει τη γυμναστική του για να διατηρείται ακονισμένο. Για να είναι γεμάτο οξυδέρκεια, εξυπνάδα, να κατεβάζει ιδέες, να κάνει εξάσκηση, στις λέξεις, στον λόγο, στη σκέψη. Κι αυτό δεν έρχεται μένοντας κανείς στις γνώσεις που ήδη έχει, ή στην εξειδίκευσή του και τέλος.

 

5. Δε μιλάνε ποτέ για θέματα δουλειάς εκτός αυτής

Ακόμα κι αν κάτι τους έχει στεναχωρήσει στη δουλειά, με το που φύγουν απ’ αυτή έχει πάψει το πρόβλημα να υπάρχει. Δε θα συνεχίσουν να μιλάνε με τις ώρες για τη δουλειά, εκτός δουλειάς, δε θα μεταφέρουν το άγχος της στο σπίτι και δε θα επιτρέψουν να μεγαλοποιήσουν οποιαδήποτε κατάσταση τις ώρες που έχουν για να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και για να συναντηθούν με ανθρώπους που αγαπάνε και τους αγαπούν.

 

6. Δεν υποτιμούν το socializing

Τιμούν τις προσκλήσεις που τους γίνονται, είτε πρόκειται για ένα γεύμα, είτε πρόκειται για έξοδο με τους συναδέλφους, είτε για ατελείωτο clubbing μέχρι πρωίας. Δίνουν πολλή σημασία στο να συσχετίζονται, στην κοινωνικότητα, στην ομαδικότητα και στο τι μπορούν να καταφέρουν οι πολλοί.

 

7. Κοιμούνται νωρίς

Γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου. Έχει αποδειχθεί κι επιστημονικά πως όσο κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας ξεκινάει διαδικασίες επούλωσης που στόχο έχουν την ανανέωσή του, την επαναδημιουργία του. Ένας καλός ύπνος μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία μας, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, σ’ ένα γερό ανοσοποιητικό, στην καλυτέρευση της μνήμης μας, άρα και στην ποιότητα της ζωής μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και φροντίζουν να κοιμούνται σωστά.

 

8. Δε μιζεριάζουν

Η μόνη τους διαφορά σε σχέση με τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι να είναι μισοάδειο, είναι η επιλογή τους να βλέπουν τη λύση κι όχι το πρόβλημα. Την πιθανότητα, την προοπτική, την ανατροπή αντί για τη στασιμότητα. Επιλέγουν πάντοτε το θετικό μονοπάτι της ζωής, δε μιζεριάζουν, δεν γκρινιάζουν και δε μεμψιμοιρούν.

 

9. Δεν τσεκάρουν τον ανταγωνισμό

Δεν τους νοιάζουν τα κληρονομικά των άλλων, τα χρήματα των άλλων, οι καλύτερες δουλειές των άλλων, οι επιτυχίες τους και τα τυχερά τους. Θα τσεκάρουν τη μέθοδό τους, θα εμπνευστούν, όμως για κανένα λόγο δε θα ορίσουν την επιτυχία τους με βάση την κατσίκα του γείτονα.

 

10. Όλα είναι στόχος

Ακόμα κι αν δεν τους πετυχαίνουν με την πρώτη, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους και βάζουν καινούργιους, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως προς το ταξίδι της ζωής σημαντικό δεν είναι φτάνεις πάντα κάπου, αλλά να έχεις κάπου να φτάσεις.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου