Είναι δεδομένο ότι όλοι μας αγαπάμε το φλερτ -τουλάχιστον όταν είναι αμφίδρομο. Λατρεύουμε τη γλυκιά αμηχανία που μας προκαλείται από ένα κομπλιμέντο, ανυπομονούμε για ένα μήνυμα από το άτομο του ενδιαφέροντός μας και πασχίζουμε να σκεφτούμε μια έξυπνη ατάκα προκειμένου να εντυπωσιάσουμε. Ακόμα, λαχταράμε τη ματιά του άλλου όταν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο, παρακολουθούμε ευλαβικά τα προφίλ του μην τυχόν και μας ξεφύγει κάποια ανάρτηση που μας αφορά και γενικά απολαμβάνουμε όλα αυτά τα γλυκανάλατα και ταυτόχρονα απαραίτητα στάδια της τέχνης του φλερτ.

Ως εδώ όλα καλά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που φλερτάρουμε ενώ είμαστε ήδη σε μια σχέση κι όχι απαραίτητα με σκοπό την απιστία. Και λέω όχι απαραίτητα γιατί πραγματικά υπάρχουν άτομα που είτε το κάνουν μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθούν, είτε γιατί όντως λατρεύουν να εξασκούν το άθλημα του φλερτ. Ασφαλώς όμως, υπάρχουν και κάποιοι που θα την κάνουν την κουτσουκέλα τους. Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις κι αν ανήκει κάποιος, ακολουθεί συγκεκριμένες συμπεριφορές με σκοπό να μη γίνει αντιληπτή η εν δυνάμει απιστία του, ή γιατί δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του γι’ αυτό που βιώνει -σαν μια γνωστή παροιμία. Πάμε λοιπόν να δούμε δέκα απ’ αυτές.

 

1. Κινητό· η προέκταση του χεριού μας

Όπως είναι αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις, το κινητό γίνεται ξαφνικά ένα με το χέρι μας. Λίγο τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε με το φλερτ μας, λίγο οι ανανεώσεις των δημοσιεύσεων στα social για να κόψουμε κίνηση, λίγο η παρακολούθηση στο προφίλ του νέου ατόμου, «λίγο εγώ, λίγο εσύ, λίγο κι η κακιά στιγμή» που λέει ένα τραγούδι, την κονομήσαμε την τενοντίτιδα.

 

2. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

Όσο άνετοι κι αν είμαστε σαν άνθρωποι, όσο κι αν απολαμβάνουμε το φλερτ, είναι σχεδόν αδύνατον να μη νιώθουμε αμηχανία, κάθε φορά που βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με το φλερτ μας. Και καλά να είμαστε μόνοι μας ή με την παρέα μας -η οποία θα μας κράξει το πιο πιθανό αλλά και πάλι. Φανταστείτε όμως, να συμπεριφερόμαστε σαν έφηβοι -που μόλις ανακάλυψαν τις χαρές του φλερτ-, μπροστά στη σχέση μας; Πάμε ολοταχώς για θερμό επεισόδιο.

 

3. Κάτι μου ‘τυχε

«Δεν έτυχε, πέτυχε» προφανώς, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να εξαφανιζόμαστε απ’ όπου είμαστε με τη σχέση μας ή την παρέα μας, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την όποια δικαιολογία, προκειμένου να βρεθούμε με το φλερτ. Άς μην είμαι απόλυτη βέβαια κι αδικήσω αυτούς που φλερτάρουν για να φλερτάρουν κι ας πω ότι συμπεριφέρονται έτσι ώστε να πάνε εκεί που δουλεύει ή συχνάζει το φλερτ τους. Ίσα για να πάρουν μια τζούρα.

 

4. Τους ζαλίσαμε τον έρωτα

Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε και με οποιαδήποτε αφορμή, θα βρούμε τρόπο να γυρίσουμε τη συζήτηση γύρω από το άτομο που φλερτάρουμε. Τι είπε, τι έστειλε, τι ανέβασε, πώς μας κοίταξε κι όλα τα συναφή. Ναι αλλά για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, το κάνουμε μόνο με τους φίλους μας αυτό. Έχει δοκιμάσει κανείς να το κάνει με τη σχέση του; Κι αν ναι, έρχομαι να ρωτήσω «είναι ακόμη σχέση σου»;

 

5. Και δε μου λες

Κάπως έτσι ξεκινάει κάθε ερώτησή μας, σε γνωστούς ή και φίλους, με σκοπό ν’ αλιεύσουμε πληροφορίες για τη ζωή και τον χαρακτήρα του νέου μας φλερτ. Είτε μας έχει ανανεώσει το όλο παιχνίδι, είτε μας έχει εξάψει τη φαντασία αυτό το άτομο, ή ακόμη είμαστε έτοιμοι για ατασθαλία, ένα είναι σίγουρο, θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό. Δε διστάζουμε πολλές φορές να κάνουμε ερωτήσεις και μπροστά στη σχέση μας, όμως σε μικρότερη συχνότητα και πάνω στη συζήτηση για να μην καρφωθούμε.

 

 

6. Τα πάνω-κάτω

Ας παραδεχτούμε όλοι μ’ ένα στόμα, μια φωνή, πόσο πολύ μας τη δίνει όταν η σχέση μας αφήνει το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω, αφού αμέσως θεωρούμε πως κάτι μας κρύβει. Κι αφού μας τη βαράει τόσο γιατί το κάνουμε κι εμείς, για χάρη του νέου φλερτ; Κλασική κινήση λοιπόν -για κάποιον που όντως έχει να κρύψει κάτι- και με σίγουρα αποτελέσματα αν θέλει κάποιος να κάνει τη σχέση του έξω φρενών.

Κι ας περάσουμε και στις τέσσερις τελευταίες συμπεριφορές, τις οποίες όταν υιοθετούμε, δυστυχώς, προμηνύονται φουρτούνες, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι κι η απιστία είναι καθ’ οδόν.

 

7. «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»

Όταν πλέον έχει ευδοκιμήσει το νέο φλερτ -σε βαθμό που είμαστε έτοιμοι να τινάξουμε την υπάρχουσα σχέση μας στον αέρα-, τότε αποφεύγουμε επιμελώς και διπλωματικά κάθε προσπάθεια συζήτησης με το ταίρι μας, γύρω από τη σχέση μας. Κι ο λόγος προφανής· γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον κι είναι τόσο μάταιο όσο και να ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα.

 

8. «Αλλάξανε τα πλάνα μου»

Παρεμφερές με το παραπάνω είναι κι η αποφυγή οποιασδήποτε συζήτησης με τον σύντροφό μας, που αφορά στο μέλλον. Απόλυτα λογικό αφού το μέλλον προδιαγράφεται χλωμό. «Με τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόθους και τι πάθος» να κάνουμε πλάνα μ’ έναν άνθρωπο που λίαν συντόμως θα βρίσκεται έξω από τη ζωή μας, όπως μαρτυρά η συμπεριφορά μας.

 

9. «Μου τη δίνει»

Την παραπάνω ατάκα έλεγε συνεχώς ο Γκρινιάρης από τα «Στρουμφάκια», κοτσάροντας δίπλα οτιδήποτε. Αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά υιοθετούμε κι εμείς, όταν πλέον ετοιμαζόμαστε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας προς το νέο φλερτ και να κλείσουμε την πόρτα στη σχέση μας. Ξαφνικά η ανοχή μας για το ταίρι μας, τα ελαττώματά του και τη συμπεριφορά του γίνεται μηδενική, πετώντας συνεχώς σπόντες για όσα μας εκνευρίζουν πλέον πάνω του, εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά.

 

10. Τρυφερότητα ώρα μηδέν

Συνέπεια της συνεχούς γκρίνιας παραπάνω -αλλά πρωτίστως του νέου φλερτ που μετατρέπεται σε νέο έρωτα- είναι ότι η τρυφερότητα προς το ταίρι μας, πάει περίπατο. Δεν έχουμε καμία διάθεση για χάδια και στιγμές οικειότητας μαζί του, αφού οι δεύτερες φαίνεται να την έχουν κάνει καιρό τώρα. Κι έτσι, όλο κι απομακρυνόμαστε από τη σχέση μας, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Συμπερασματικά, όλες οι παραπάνω συμπεριφορές, αν κι εφ’ όσον γίνουν αντιληπτές από τη σχέση μας, είναι ικανές να της προκαλέσουν ανασφάλεια κι άγχος. Κι επειδή το κάρμα είναι σαν μια γνωστή ερωτική στάση -ό,τι δίνεις αυτό παίρνεις- καλό είναι να το κρατάμε καθαρό. Αν πάλι για κάποιους είναι αδύνατον, να θυμάστε ότι όλα φαίνονται αργά ή γρήγορα κι ότι ίσως καθυστερείτε το αναπόφευκτο και μάλιστα με όχι και τόσο έντιμο τρόπο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό