pillow1434

Η μέρα των ερωτευμένων σήμερα κι είτε τη γιορτάζεις με τιμές και δόξα είτε τη θεωρείς παιδικά ρομαντική και μακριά από την κοσμοθεωρία σου ή είσαι σε φάση μοναξιάς κι απαρνείσαι σθεναρά ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει, ο έρωτας δεν παύει ν’ αποτελεί μια πολύ σημαντική πτυχή της ζωής μας κι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα, θετικά κι αρνητικά, μα όλα παθιασμένα για χάρη του όπως του αρμόζει. Τρυφερότητα, διεκδίκηση, πάθος, ρομαντισμός, προσκόλληση, ζήλια, κτητικότητα. Όλα τα έχει το μενού και μάλιστα στην πιο υπερβολική κι ακραία έκφανσή τους. Τι; Όχι; Για πάμε να δούμε δέκα ακραία πράγματα που μόνο ένας ερωτευμένος μπορεί να νιώσει ή να κάνει κι είμαι σίγουρη πως σε κάποια απ’ αυτά -για να μη πω σχεδόν σ’ όλα- θα πιάσετε τον εαυτό σας.

 

1. Τα χιλιόμετρα που έτρεξα αγάπη μου για σένα

Ποια ερωτευμενάκια έχουν διασχίσει αρκετά χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να δουν στα πεταχτά το πρόσωπο που τους έχει πάρει το μυαλό κι ίσα ίσα να πάρουν ένα φιλί πριν φύγουν ξανά; Όταν η σχέση σου σ’ ενημερώνει ότι για οποιoδήποτε λόγο δε θα καταφέρει να συναντηθείτε σήμερα ή μένετε σε διαφορετικές πόλεις λόγω σπουδών ή δουλειάς αλλά εσένα σου λείπει και θέλεις έστω για πέντε λεπτά να δεις αυτό το μουτράκι, τότε δε σε απασχολεί καμία απόσταση. Αυτά τα άτομα που μηδενίζουν τις αποστάσεις στους χάρτες μόνο για ένα φιλί, τα ερωτευόμαστε λίγο παραπάνω.

 

2. Να σε αισθάνομαι συνέχεια κολλημένο απάνω μου

Πολλά καψουράκια την έχουν πατήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που νιώθουν την ανάγκη να μετουσιώσουν τον έρωτα που ζουν μέσα από ένα τατουάζ. Κάποιοι κάνουν το αρχικό γράμμα του ονόματος της σχέσης τους, κάποιοι μια σημαντική για εκείνους ημερομηνία και κάποιοι κάτι που αντιπροσωπεύει μια κοινή ανάμνηση. Μεγάλη απόφαση να χαράξεις έναν έρωτα στο σώμα σου πέρα από την καρδιά σου.

 

3. Για σένα τα τινάζω όλα στον αέρα

Πολλά είναι τα άτομα, τα οποία έχουν εναντιωθεί σε φίλους κι η οικογένεια ή ακόμα περισσότερο τους έχουν παραμελήσει ή τους έχουν κάνει εντελώς πέρα για τα μάτια που ερωτεύτηκαν. Μεγάλο ρίσκο ν’ αφήνεις κάποιες σταθερές της ζωής σου για κάποιες ίσως μεταβλητές.

 

4. Σε ζηλεύω, σε ζηλεύω, μωρό μου χάνομαι

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συναισθήματα ενός μεγάλου έρωτα είναι η κτητικότητα. Θέλεις τον έρωτα που ζεις για σένα και μόνο ασφαλώς, όμως είναι τόσο δυνατό αυτό που νιώθεις που δεν μπορείς να το διαχειριστείς και καταλήγει σε ζήλια οποιασδήποτε μορφής. Ξαφνικά ντου στο μέρος που βρίσκεται, κρυφό ψαχτήρι στο κινητό του, παρακολούθηση δια ζώσης ή στα social media από σένα κι από τους κολλητούς σου, σκηνές ζηλοτυπίας ακόμα και σε δημόσια μέρη, όλα μέσα στο παιχνίδι προκειμένου να εξασφαλίσεις -όπως νομίζεις- την ησυχία σου και τη μοναδικότητά σου στη ζωή του.

 

5. Και σου γράφω τραγούδια, σου στέλνω λουλούδια

Υπάρχουν κι οι καλλιτεχνικές ψυχές, οι οποίες εκφράζουν όσα νιώθουν με τον δικό τους μοναδικό δημιουργικό τρόπο. Κάποιοι γράφουν ποιήματα, κείμενα, στίχους κι οι πιο τολμηροί φροντίζουν να κοινοποιήσουν την έμπνευσή τους. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνα τ’ άτομα που μπορεί να μη γράφουν οι ίδιοι τραγούδια αλλά με περίσσια χαρά θα σου αφιερώσουν ένα μέσω μηνύματος, κλήσης ή σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή.

 

6. Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει, κανείς δε θα σου απαντήσει

Έχει περάσει κάποια ώρα και δεν έχετε επικοινωνήσει, οπότε σου λείπει ήδη σαν να μην έχετε ιδωθεί ή μιλήσει για μέρες. Κάνεις μία απόπειρα επικοινωνίας, όμως ο έρωτας είναι απασχολημένος και δεν απαντά. Την πρώτη απόπειρα, θ’ ακολουθήσει και μία δεύτερη και μία τρίτη και πάει λέγοντας, αφού όσο δεν παίρνεις απάντηση, νιώθεις έναν συνδυασμό ανησυχίας ότι κάτι συμβαίνει και ζήλιας ότι κάτι που δε θα ενέκρινες συμβαίνει. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, με μηνύματα και κλήσεις να φτάνουν τριψήφιο αριθμό.

 

7. Κλείνω κι έρχομαι, φτάνω με το πρώτο το αεροπλάνο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για χάρη του έρωτα τους παράτησαν κυριολεκτικά τα πάντα και τον ακολούθησαν σε άλλη πόλη ή ακόμα και χώρα. Δέχθηκαν ν’ αφήσουν οτιδήποτε κεκτημένο, οικογένεια, φίλους, εργασία και να χτίσουν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους από την αρχή, μόνο και μόνο για να βρίσκονται κοντά του.

 

8. Ετοιμάσου γιατί απόψε θα ‘ναι η βραδιά σου

Υπάρχουν κι οι ρομαντικοί της παρέας που αγαπούν να εκπλήσσουν το ταίρι τους σε κάποια ιδιάζουσα περίπτωση ή κι όχι, ετοιμάζοντας ένα προσεγμένο δείπνο υπό το φως των κεριών, με μουσική που αγαπούν κι οι δύο, με λουλούδια, κάρτες, μπαλόνια, στο σπίτι, σε κάποιο μαγαζί σημαντικό για εκείνους, σε μια παραλία, οπουδήποτε, αρκεί να καλύπτει τα γούστα της ρομαντικής αισθητικής τους. Λατρεύουν να βλέπουν τα μάτια του έρωτα τους να λάμπουν από ευτυχία και το προκαλούν με κάθε τρόπο.

 

9. Μες τα σεντόνια μυρίζει ακόμα

Πόσοι από δω έχετε μείνει στο κρεβάτι με τις ώρες επειδή μυρίζουν τα σεντόνια με το άρωμα του έρωτας σας; Νομίζω όλοι. Αφού δεν μπορείς εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή να χωθείς στην αγκαλιά του και να παραδοθείς αρκείσαι στο να μυρίζεις το άρωμα του συντρόφου σου για να νιώθεις την παρουσία του ακόμα και στην απουσία του.

 

10. Σώμα, ψυχή κι αγάπη, όλα σου τ’ αφιερώνω

Ωραία όλα τα παραπάνω, δε λέω, αλλά ειλικρινά υπάρχει τίποτα πιο τρελό και πιο ακραίο από τον ίδιο τον έρωτα; Από τον έρωτα που εγκαθίσταται στην καρδιά και το μυαλό σου, που σε καθιστά σχεδόν ανήμπορο να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ αυτόν και που σε οδηγεί να τον έχεις ως τη μεγαλύτερη προτεραιότητα σου, ακόμα κι όταν αυτό σημαίνει ότι βάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό σε δεύτερη μοίρα. Δεν υπάρχει. Αυτό ακριβώς είναι ο έρωτας, μια όμορφη τρέλα.

 

Σας φάνηκαν υπερβολικά; Παραδεχτείτε την αλήθεια ότι δηλαδή έχετε κάνει αρκετά από τα παραπάνω για κάποιον έρωτα. Δεν υπάρχει λόγος ντροπής. Τιμή σας και καμάρι σας να το ζείτε στο έπακρο και να ρουφάτε τις στιγμές που σας προσφέρει αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα σαν την άγονη γη το νερό. Γιατί ο έρωτας αν δε σε πάρει και σε σηκώσει, τότε σήκω και πάρε δρόμο.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα