chanel

Αν σας ρωτούσα τι είναι αυτό που λατρεύετε στον σύντροφό σας, τι απάντηση θα δίνατε; Αν σας ζητούσα να μου πείτε τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε σε εκείνον, ποια θα ήταν η απόκρισή σας; Φαντάζομαι η πλειονότητα των απαντήσεων θα αφορούσε σε κάποιο εξωτερικό χαρακτηριστικό, όπως μάτια, χαμόγελο ή κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα του, όπως χιούμορ ή πείσμα. Κι είναι απόλυτα λογικό, αφού όλες αυτές οι πιθανές απαντήσεις είναι κι ο λόγος που εξ’ αρχής ερωτευτήκατε αυτό τ’ άτομο.

Ας σκεφτούμε όμως για μια στιγμή έξω από τα τετριμμένα, προσθέτοντας μια ελάχιστη δόση από ρομαντισμό κι ας αφεθούμε σ’ όλες τις αισθήσεις μας. Μήπως άλλαξε η απάντηση; Αυτό που κυριολεκτικά αποθεώνουμε πάνω στον σύντροφό μας, δεν είναι άλλο από τη μυρωδιά του, μια απάντηση τόσο εμφανή την οποία όμως παραβλέπουμε με μαθηματική ακρίβεια.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν, έχει ένα δικό του φυσικό «άρωμα», το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει κι ένα σύνολο άοσμων χημικών ουσιών, γνωστές ως φερομόνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ερωτική έλξη. Αυτός ο συνδυασμός είναι κι ο λόγος που αγαπάμε να πλημμυρίζουμε από το μοναδικό, ερωτικό άρωμα του ανθρώπου μας, κάθε στιγμή και με κάθε ευκαιρία. Σχεδόν εμμονικά, τ’ αποζητούμε και γι’ αυτό κουρνιάζουμε συνέχεια στο καλύτερο μέρος του κόσμου, στον λαιμό του, εκεί που μπλέκεται η μυρωδιά του με την κολόνια του, απογειώνοντας όλες τις αισθήσεις μας, είτε πρόκειται για μια ερωτική στιγμή είτε για μια άκρως τρυφερή.

 

 

Δεν υπάρχει πιο μεθυστικό, εθιστικό κι ισχυρό άρωμα στον πλανήτη από τη μυρωδιά του συντρόφου μας.

 

Η οποία ασφαλώς ξεχωρίζει για εμάς, με τη μοναδικότητα των όσων μας προκαλεί. Στην όσφρησή της και μόνο, νιώθουμε να μας κατακλύζουν όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθουμε γι’ αυτόν. Έρωτας, πάθος, έλξη, στοργή, τρυφερότητα, μπλεγμένα με μια αίσθηση οικειότητας κι ασφάλειας. Πώς να παραβλέψει κανείς αυτή τη γλυκιά εξουσία που ασκεί πάνω μας, με τον πιο όμορφα βασανιστικό τρόπο;

 

Ναρκωτικό από τα λίγα, τα ακριβά, που σε εξυψώνουν απευθείας.

 

Ψάχνουμε μανιωδώς την αίσθησή μυρωδιάς αυτής, ακόμα κι όταν δεν είμαστε αγκαλιά με τη σχέση μας. Σαν να βιώνουμε την πιο δυνατή εξάρτηση που τυχόν αντιμετωπίσαμε ποτέ. Κι η ακόρεστη κι ακατάπαυστη πείνα μιας τέτοιας εξάρτησης, ζητά πράξεις για την προσωρινή ικανοποίησή της. Κι έτσι, αγαπάμε να φοράμε τα φούτερ της σχέσης μας ή να μυρίζουμε τις μπλούζες της, ώστε να ξεγελάσουμε ελάχιστα και να κατευνάσουμε αυτή την ακατανίκητη επιθυμία. Μυρίζοντας την μπλούζα του ανθρώπου μας, νιώθουμε στιγμιαία ότι βρισκόμαστε στην αγκαλιά του ξανά και ξεχειλίζει η καρδιά μας από τα όμορφα συναισθήματα μιας τέτοιας στιγμής. Φορώντας τα φούτερ του, τα οποία είναι εμποτισμένα με την κολόνια και το φυσικό του άρωμα, νιώθουμε ότι είμαστε στο πιο ασφαλές μέρος όλου του κόσμου, όπου καμία έγνοια ή ανησυχία δε χωρούν, όπως ακριβώς αισθανόμαστε όντας μαζί του.

Μας εγείρει ακόμα ερωτικά, αφού έχοντας κυριολεκτικά πάνω μας το άρωμά του, μοιραία η σκέψη μας ξεφεύγει κι αναβιώνει στο μυαλό μας, κάθε έντονα παθιασμένη ερωτική στιγμή μας, με τα κορμιά μας μπλεγμένα, ανάμεσα σ’ ακατάστατα σεντόνια και συναισθήματα. Στιγμές στις οποίες και πάλι, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μυρωδιά του συντρόφου μας, αφού αφηνόμαστε στα χέρια και στην αγκαλιά του, καθώς βιώνουμε την κορύφωση με τις βαριές κοφτές ανάσες κοντά στ’ αυτί του και εκτονώσουμε στη συνέχεια όλη αυτή την ενέργεια, αφήνοντας το πρόσωπό μας στον λαιμό του. Εκεί στο σημείο μας, όπου το εξαγνιστικό άρωμα του συντρόφου μας θ’ αποσυμπιέσει τα συναισθήματά μας ομαλά, σαν βαλβίδα ασφαλείας, ώστε να μην εκραγεί η καρδιά μας εκτός από το σώμα μας.

Μετά απ’ όλα αυτά λοιπόν, είναι δυνατόν η απάντηση στην αρχική μου ερώτηση, να είναι οποιαδήποτε άλλη από τη μυρωδιά του έρωτά μας; Μάλλον ανέφικτο, θα πω. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας ρωτήσουν κάτι αντίστοιχο, θυμηθείτε ότι αυτό που δε θ’ αλλάζατε με τίποτα στον άνθρωπό σας, ότι αυτό που αποζητάτε περισσότερο πάνω του, έστω κι ασυνείδητα κι ότι αυτό που σας δημιουργεί τους μεγαλύτερους μπελάδες, είναι το άρωμά του. Απλά, λιτά κι απέριττα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου