Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

desktop2

Ο Oleg Ilyich Shupliak, Ουκρανός καλλιτέχνης, παράγει έργα τέχνης που κρύβουν νοήματα και συνδυάζει την ψυχολογία με τη ζωγραφική, αποδίδοντας έτσι ένα συμπέρασμα ως προς αυτά που παρατηρούμε πρώτα σε μια εικόνα και τι σημαίνει η εστίασή μας αυτή. Τα ψυχολογικά τεστ, οι οπτικές ψευδαισθήσεις κι οι εικόνες που παρατηρούμε χωρίς δεύτερη σκέψη, μαρτυρούν πολλά για την προσωπικότητά μας αλλά και για τη θέση που αποκτάμε εντός της σχέσης που επιλέγουμε να είμαστε, ή του έρωτα στον οποίο αφηνόμαστε, αναφέρει το awakengr.com.

Παρακάτω, ακολουθεί το έργο του με τίτλο Venice, που μπορεί να παρατηρηθεί από 4 διαφορετικούς άξονες. Καθένας από αυτούς, δίνει ένα συμπέρασμα για το πώς επιλέγουμε να συνδεόμαστε, κάθε φορά που ερωτευόμαστε:

 

%cf%83%ce%b1%ce%b4%cf%83%cf%86%ce%b4%ce%b3

 

Αν είδες πρώτα:

 

1. Μια μασκοφορεμένη γυναίκα

Το πιο ελκυστικό σημείο του έρωτα για σας είναι το ίδιο το κυνήγι του μέχρι να τον αποκτήσετε. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνετε περισσότερο τις πρώτες μέρες που βγαίνετε με κάποιον, το στάδιο που γνωρίζετε ελάχιστα, όσο υπάρχει αμφιβολία, όσο τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα και ρέει ένα μυστήριο και μια αβεβαιότητα, ακόμα και για το αν είναι φιλικό ή ερωτικό το ενδιαφέρον. Δεν είναι ότι μια σοβαρή σχέση και η οικειότητά της εν καιρώ δέσμευσης σας αφήνει αδιάφορους, όμως χωρίς την έξαψη της αρχής τίποτα δε συναρπάζει την καρδούλα σας.

 

2. Το ζευγάρι

Αν είδατε πρώτα ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται τρυφερά, σημαίνει ότι το ένστικτό σας κι ό,τι σας κινεί, οι αρχές σας, οι αξίες σας, σας πηγαίνουν προς τον δρόμο της ασφάλειας. Σας έλκει η σταθερότητα, ενώ η αποκλειστικότητα στη σχέση είναι βασικό κριτήριο για να τη συνεχίσετε. Συχνά βιάζεστε για το παρακάτω, για τη συνέχεια, ξεχνώντας καμιά φορά τη γλύκα της αρχής, που σας προκαλεί στρες. Ενδεχομένως μετά από έναν χωρισμό να βιαστείτε να μπείτε σε μια νέα σχέση, για να έχετε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, που αδικείτε τον εαυτό σας ως προς το αν μπορεί να σας την προσφέρει.

 

3. Μια άδεια βάρκα

Όταν ερωτεύεστε, έλκεστε από το άγνωστο. Σας αρέσουν τα δύσκολα και οι περιπέτειες κι αυτό είναι που σας ιντριγκάρει περισσότερο σε μια νέα σχέση, ακόμη κι αν ενέχει κινδύνους. Σας αρέσουν τα ρίσκα και ζείτε μακριά από την comfort zone σας. Δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε και στεγανά κι αν ο άνθρωπος που γνωρίζετε προσπαθήσει να σας χωρέσει σε καλούπι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας χάσει. Δεν πιστεύετε στη μονογαμία και συχνά βρίσκετε τον εαυτό σας να αποκτά φόβο δέσμευσης όταν η σχέση σοβαρεύει.

 

4. Έναν βαρκάρη

Αν είδατε πρώτα τον βαρκάρη, σημαίνει ότι το άτομο με το οποίο θα μπείτε σε σχέση, θα έχει στοιχεία που εντοπίζετε στους γονείς σας ή δε λάβατε από αυτούς. Θέλετε να βγάλει προς τα έξω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας κι έχετε ανάγκη από τη διαρκή επιβεβαίωση τόσο των όσων αισθάνεστε, αλλά και της αξίας σας όπως αυτή αναγνωρίζεται στη σχέση. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι μόνο εσείς θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τη διαδρομή σας, με συνεπιβάτες κι όχι οδηγούς με εσάς να κάθεστε πίσω.