Έστω ότι συνάπτει κανείς μια καθαρά σεξουαλική σχέση μ’ ένα άλλο άτομο, δηλαδή αποκτά από επιλογή του μια καβάτζα, έναν φίλο με προνόμια. Αποφασίζει να εστιάσει μόνο στις απολαύσεις που μπορεί να εισπράξει από ένα άλλο σώμα, χωρίς ν’ αναλωθεί σε περαιτέρω υποχρεώσεις. Υπάρχουν άραγε άγραφοι κανόνες ανάμεσα στα δύο πρόσωπα που συνάπτουν μια καθαρά σεξουαλική σχέση, ή μήπως όχι; Πρέπει αντίστοιχα να υπάρχουν όρια ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται ή όλα είναι επιτρεπτά;

 

1. Πηγαίνουμε και με άλλους;

Γενικά, δε χρειάζονται πολλά λόγια όσο κι οι δυο φοράτε τα ρούχα σας, αλλά μια κουβέντα που αξίζει και πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι αυτή που αφορά την αποκλειστικότητα. Είστε αποκλειστικοί ή μήπως ένας από τους δυο σας επιθυμεί να έχει περισσότερους φίλους με προνόμια; Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, είναι εντάξει, εφόσον φροντίσετε να τη γνωστοποιήσετε πρώτα στον άλλον. Ας πούμε απλώς, ότι γνωρίζοντας αυτό το δεδομένο, μπορείτε ν’ αποφασίσετε αν θα υπάρχει προφύλαξη, ή αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε το παρόν στο κρεβάτι εντελώς γυμνοί από όλα. Σε κάθε περίπτωση, τα ΣΜΝ κυκλοφορούν ελεύθερα κι είναι πολύ κρίμα να μην προσέχετε και να μη σέβεστε ο ένας τον άλλον, ιδιαίτερα όταν η επαφή σας περιορίζεται μόνο στις περιοχές κάτω από τα σεντόνια.

 

2. Μη μου λες τι κάνεις όταν δεν είμαστε μαζί

Τώρα, ακόμα κι αν επιλέξει ο ένας από εσάς να έχει κι άλλους σεξουαλικούς συντρόφους, ανάλογα με την εκάστοτε ημέρα της εβδομάδας, είναι σημαντικό να εκλείπουν σχόλια του τύπου «δεν μπορώ να συναντηθούμε απόψε, έχω κανονίσει με άλλον». Είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού να κάνεις απλώς μια παράλειψη σ’ αυτό εδώ το σημείο και να μην αναφέρεις τον λόγο που δίνεις άκυρο. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να τσιγκλίσεις τον εγωισμό του άλλου, καθώς κατά βάθος είμαστε υπερήφανα πλάσματα. Με την ίδια ακριβώς λογική, ίσως είναι απαράβατος κανόνας να μην καβλαντίζει κανείς με τους φίλους ή τις φίλες του ατόμου με το οποίο έχει επιλέξει να μοιράζεται το κρεβάτι του τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

 

 

3. Το κρύβουμε ή το λέμε;

Επιπλέον, κάτι το οποίο είναι σοφό να ξεκαθαριστεί από την αρχή είναι το αν και κατά πόσο θέλουμε η σχέση αυτή να είναι κρυφή. Ποια θα είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στον άλλον, αν συναντηθούμε τυχαία κάπου δημόσια; Είμαστε άξαφνα εντελώς άγνωστοι, μήπως απλοί γνωστοί ή δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αν οι γύρω μας καταλάβουν ακριβώς το είδος της σχέσης μας; Ίσως μερικοί αρέσκονται στο να διαφημίζουν το τι κάνουν στο κρεβάτι τους, ενώ άλλοι να μη θέλουν να δίνουν δικαιώματα στον περίγυρό τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα καλό ξεκαθάρισμα από πριν.

 

4. Κοιμάμαι ή φεύγω;

Κι αν ο παρτενέρ σου είναι ελεύθερος και δεν τυχαίνει να είναι ταυτόχρονα και σε μια σοβαρή σχέση, είναι αποδεκτό να κοιμάσαι σπίτι του μετά από ένα εξαντλητικό ματς ή θα πρέπει πάντα να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια; Αν μετά την ερωτική σας επαφή, εσύ βρίσκεσαι στο σπίτι του παρτενέρ σου και δεν έχεις μέσο μετακίνησης για να επιστρέψεις σπίτι σου αργά το βράδυ· είναι εντάξει να σου πληρώσει το ταξί; Άλλοι ίσως μετέφραζαν αυτή την κίνηση ως μια άμεση προσβολή προς στο πρόσωπό τους, άλλοι ωστόσο, ίσως και να το θεωρούσαν αυτονόητο να προταθεί.

 

5. Αυτά να τα λέμε

Παράλληλα, όσο κι αν αποφεύγονται οι πολύωρες συζητήσεις μεταξύ εσού και του “φίλου” σου, συζητήσεις, οι οποίες αφορούν την πράξη επιβάλλονται να γίνονται, προκειμένου να γνωρίζετε και οι δύο τον τρόπο που θα επιτευχθεί ο αμοιβαίος οργασμός. Εφόσον αυτή είναι κι η μοναδική σύνδεσή σας, θα πρέπει και να την τελειοποιήσετε έτσι ώστε να μην καταλήξει αυτό το παιχνίδι να είναι κερδοφόρο μόνο για τον έναν από τους δυο. Ποιο το νόημα να έχεις έναν φίλο με προνόμια, αν δεν μπορεί να σου προσφέρει επαρκώς την απόλαυση που γυρεύεις; Οι ορέξεις και των δυο θα πρέπει να ικανοποιούνται εξίσου το ίδιο και με την ίδια συχνότητα.

 

Βέβαια, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτή η υπερβολική ανάλυση ν’ αυξήσει κάπου στην πορεία την επικοινωνία, καθιστώντας τη συχνή, κάτι που δεν αποτελεί ζητούμενο σε τέτοιου είδους σχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να χαλάει η ουσία αυτής της δέσμευσης, καθώς οι φίλοι με προνόμια είναι ουσιαστικά ένα επαναλαμβανόμενο κρεβάτι της μιας βραδιάς, το οποίο έχει απλώς διάρκεια. Μια λάθος κουβέντα ή κίνηση μπορεί να παρερμηνευτεί και ν’ αντιμετωπιστεί ως υπερβολικά κι εν τέλει ανεπιθύμητο ενδιαφέρον. Μπορεί ν’ αλλάξει εύκολα η φύση της σχέσης και να γεννηθεί σταδιακά μια άλλου είδους οικειότητα, η οποία όμως, δεν είναι πάντα εξίσου επιθυμητή κι από τις δυο πλευρές.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Κανδηλανάπτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου