Ρωτώντας πας στην Πόλη αλλά μαθαίνεις και πράγματα που κανένα google ποτέ δε θα σου πει. Μυστικά μαντζούνια, ερωτήσεις κάπως άβολες ή αδιάκριτες, απορίες για τις μεγάλες ώρες, τιπς για τη δουλειά ή συνταγές ξεχασμένες, ό,τι δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις, θα στο πουν τα μικρά μας ρεπορτάζ.

 

1. Να σου πει «Δεν κάνει να μιλάς για τα θέματα υγείας σου, αν θες να μη σε βλέπουν σαν αυτά και μόνο.». Και ναι, μου το έχουν πει. Γράφει η Ελένη Χριστοπούλου (#Δάσκαλος_τα_λάθη)

 

2. Να σε ρωτήσει πόσα λεφτά βγάζεις ή γενικά να πηγαίνει τις συζητήσεις γύρω από το οικονομικό. Γράφει η Ζηνοβία Τσαρτσίδου. (#Παιχνίδια_λεξιμαχείας)

 

3. Να τσεκάρει διαρκώς το κινητό και να μιλάει μόνο για τον εαυτό του/της. Γράφει η Αγγελική Τσαγκαράκη. (#Αντιτελειότητα)

 

4. Να έρθει ο σερβιτόρος να μας πάρει παραγγελία, να μας λέει πως η ώρα έχει περάσει και δε σερβίρουν καφέ, να παραγγέλνω μια μπύρα κι εκείνος ένα ποτήρι για να πιει από την μπύρα της κυρίας (τη δική μου). Ήξερα πως ήταν τσιγκούνης αλλά κρατούσα μια τελευταία ελπίδα. Φυσικά η κυρία (εγώ) πλήρωσε το λογαριασμό κι εκείνος δεν έκανε καν κίνηση. Έφυγα κι εγώ κυρία. Γράφει η Ταρασία Γεωργιάδου. (#Εν_διελεύσει)

 

5. Να σηκωθείτε να φύγετε από μαγαζί και με το που βγείτε έξω, να φτύσει στο πεζοδρόμιο. Γράφει η Σοφία Γουρνά. (#Σοφιστίες)

 

 

 

 

6. Να καλέσει κι άλλα άτομα στο τραπέζι σας. Γράφει η Γιάννα Δημητριάδου (#Αποδημητικό_πτηνό)

 

7. Να κράζει την προηγούμενη σχέση και να μιλάει γενικότερα γι’ αυτήν. Γράφει η Αθανασία Κεχαγιά. (#Πάλι_τα_ίδια)

 

8. Να ξεχάσει την ώρα και τη μέρα, μ’ αποτέλεσμα να παίζετε σπασμένο τηλέφωνο. Τελικά να έρθει, με την ατάκα «συγγνώμη μωρέ, ξεχάστηκα». Γράφει η Αλίκη Μουσμούλα. (#Ό,τι_θέλω_κι_αν_θέλω)

 

9. Να κοιτάζει συνέχεια το ρολόι, και να σου δίνει την εντύπωση πως έχει βαρεθεί, κυρίως όταν μιλάς. Γράφει η Άντρα Λαζαρίζου. (#Όσο_πατάει_η_γάτα)

 

10. Να σε ρωτήσει με πόσ@ έχεις πάει και να σχολιάζει την εμφάνιση σου. Γράφει η Αθηνά Τοσουνίδου. (#runners)

 

11. Να μιλήσει άσχημα σε κάποιον. Είτε είναι ο παρκαδόρος, είτε ο σερβιτόρος, είτε η μαμά στο τηλέφωνο. Με ύφος, υποτιμητικά σχόλια ή απλά απότομα. Για μένα δεν είναι απλά red flag αλλά λόγος για άμεση εξαφάνιση γιατί είναι απόδειξη ανθρώπου χωρίς ενσυναίσθηση ή έστω παιδείας. Γράφει η Σουζάνα Ντεζούκι. (#Σουζ_anax_των_25)

Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου