Στο παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας -καλώς ή κακώς- είναι το αν θεωρούμαστε σ@ξι ή αν τουλάχιστον φαινόμαστε έτσι στα μάτια του ατόμου που μας ενδιαφέρει κάθε φορά. Παρ’ όλο που η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι πρόκειται για ένα καθαρά υποκειμενικό κριτήριο, αφού καθένας από εμάς έλκεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά και μάλιστα πολλές φορές διαφέρουν και σ’ εμάς του ίδιους, ωστόσο εξακολουθεί να μας απασχολεί.

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς υπάρχουν και κάποια χαρακτηριστικά ή καταστάσεις που οι περισσότεροι από εμάς -αν όχι όλοι- θεωρούμε σ@ξι. Μάλιστα τα περισσότερα είναι είτε περίεργα είτε απλώς δεν περιμένουμε ότι ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία κι ας ελκόμαστε εμείς οι ίδιοι απ’ αυτά. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί δέκα απ’ αυτά.

 

Μακριές βλεφαρίδες

Τόσο οι άντρες όσο κι οι γυναίκες φαίνεται ότι βρίσκουν σ@ξι όταν το άλλο άτομο έχει μακριές βλεφαρίδες. Και τώρα που το σκέφτομαι όντως έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαζεύει άτομα που τις έχουν μακριές –παραδέχομαι ότι αυτό το σχόλιο το έβαλα για να δω ποιος είναι πονηρό μυαλό. Μάλλον αυτή η τάση οφείλεται στο ότι οι βλεφαρίδες μεγάλου μήκους προσδίδουν μια γλυκύτητα στο βλέμμα, ένα cuteness βρε αδερφέ.

 

Γυαλιά

Κάποτε σαν παιδιά ένας από τους φόβους μας για πολλούς λόγους ήταν να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την όρασή μας και χρειαστεί να φορέσουμε γυαλιά. Ένας απ’ αυτούς ήταν για να μη δεχθούμε πειράγματα και σχόλια στο σχολείο. Πλέον έχουμε αποδεχθεί οι περισσότεροι ότι τα γυαλιά θεωρούνται σ@ξι, τόσο που πολλές μάρκες έχουν λανσάρει μοντέλα με απλό φακό για άτομα που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Να είναι φετίχ; Να είναι ότι ο άλλος φαίνεται πιο ώριμος και σοφιστικέ;

 

Σημάδια κι ουλές

Κανείς δε χαίρεται αν φέρει κάποιο σημάδι ή ουλή, ιδίως αν δεν προέρχονται από ένα κλασικό χτύπημα κατά την παιδική ηλικία, αλλά από κάποια άλλη δύσκολη κι επώδυνη κατάσταση. Ίσως όμως ακριβώς αυτός να είναι κι ο λόγος που τα λογίζουμε ως σ@ξι, επειδή κρύβουν μια ιστορία δύναμης πίσω τους ή μια περιπέτεια η οποία μας προκαλεί θαυμασμό.

 

Η αγουροξυπνημένη φωνή

Πράγματι. Πόσες φορές δεν έχουμε ορμήξει στη σχέση μας επειδή έχει μόλις ξυπνήσει, έχει αυτό το αγουροξυπνημένο μουτράκι κι η φωνή έχει αυτό το βάθος κι αυτό το γρέζι του ύπνου κι όλα αυτά συνοδευόμενα από χασμουρητά και τρίψιμο στα μάτια; Μάλλον είναι η οικειότητα αυτής της τόσο απλής φαινομενικά στιγμής σε συνδυασμό με την αθωότητα η οποία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του άλλου.

 

Μυρωδιά

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μυρωδιά η οποία σε συνδυασμό με το άρωμά του δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Κι αυτό το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κριτήριά μας για να ορίσουμε κάποιον σ@ξι στα δικά μας πάντα μάτια. Είναι θέμα φερορμονών λοιπόν, πώς να το κάνουμε;

 

Φακίδες

Ας το παραδεχθούμε ότι οι φακίδες είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο θεωρείται απίστευτα χαριτωμένο και σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή μας γιατί δείχνουν το πρόσωπο πιο φρέσκο, τονίζουν το βλέμμα και καθιστούν αυτόματα τον άλλον μοναδικό στα μάτια μας, αφού δεν είναι σύνηθες, αλλά κι ατίθασο. Και ποιος δε γοητεύεται από ένα άτομο ανεξάρτητο κι ασυμβίβαστο;

 

Παραφωνία

Παράφωνοι του κόσμου ενωθείτε και δηλώστε το παρόν. Είναι σ@ξι να βλέπεις τον άλλον να πασχίζει να βγάλει μια νότα και πιθανολογώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή νιώθουμε ότι το άτομο αυτό δε φοβάται να εκτεθεί, να δείξει τις αδυναμίες του και ν’ απολαύσει τη στιγμή no matter what. Το θεωρούμε λοιπόν χαριτωμένο και γοητευτικό. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

 

Ρυτίδες έκφρασης

Μη γελιόμαστε. Όλοι μας αγχωνόμαστε με τον χρόνο που περνάει κι αφήνει πίσω του και πάνω μας τα σημάδια του, με τον καθένα να τα πολεμάει με τον δικό του τρόπο. Όταν όμως δεν πρόκειται για τον εαυτό μας, γοητευόμαστε απ’ αυτές τις λεπτές γραμμές εμπειρίας κι έκφρασης στο πρόσωπο του άλλου αφού δείχνουν την ιστορία του, τα συναισθήματά του που τις έπλασαν, την ωριμότητα και την εμπειρία του.

 

Μαστορέματα

‘Αντρες και γυναίκες αρέσκονται να βλέπουν τη σχέση τους να μαστορεύει, από την πιο μικρή επισκευή μέχρι ένα έπιπλο που θέλει να έχεις τελειώσει ΜΙΤ και βάλε για να το τελειώσεις χωρίς να περισσέψει ούτε βίδα. Μάλλον είναι η επιμονή κι η προσήλωση που δείχνει ο άλλος, είναι αυτή η ένδειξη ικανότητας να καταφέρει ακόμη κι αυτό. Κι ας μην κρυβόμαστε είναι κι αυτά τα χέρια που όσο τα βλέπουμε να δημιουργούν πάει αλλού το μυαλό μας.

 

Κοιλίτσα

Τελευταίο και καλύτερο. Πάρα πολύ όμορφοι οι κοιλιακοί σας παιδιά όσοι τους έχετε και σας θαυμάζουμε, αλλά τι έχετε τραβήξει; Πόση γυμναστική έχετε ρίξει, τι ιδρώτα στάξατε και πόσο μπρόκολο έχετε φάει; Άξιοι. Καταλαβαίνετε όμως ότι εμείς που δεν τους έχουμε πρέπει κάπου να σταθούμε και γι’ αυτό ας αποδεχθούμε όλοι μαζί ότι οι κοιλίτσες μας, αυτές οι γεμάτες γλυκά κι ευτυχία είναι σ@ξι. Διαφωνεί κανείς;

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό