paul1186

Το φλερτ θέλει, ομολογουμένως, κάποια ικανότητα, μια τεχνική και μπόλικη φαντασία. Μη φανταστείτε τρελά πράγματα, δεν είναι δα και σχολή απ’ την οποία θα αποφοιτήσεις (αν και τώρα που το σκέφτομαι, μια σχολή εκπαίδευσης στο φλερτ δεν είναι κακή ιδέα). Τώρα αναλογίσου αν αυτή η ικανότητα, η τεχνική κι η φαντασία πήγαζαν από δύο άτομα αντί από ένα, πόσο πιο αποτελεσματικό θα ήταν το φλερτ; Όχι δεν αναφέρομαι σε κάποιο kinky σεξουαλικό παιχνίδι –συγκεντρώσου λίγο– αλλά στη βοήθεια που μπορεί να σου δώσει ένα άλλο άτομο στην προσπάθεια προσέγγισης του προσώπου που ξεχώρισες στον χώρο.

Η έννοια του wing-man ή της wing-woman είναι ευρέως διαδεδομένη, κυρίως στο εξωτερικό κι είναι το άτομο το οποίο θα κάνει την πρώτη κίνηση εκ μέρους σου συστήνοντάς σε σε άλλα άτομα και δημιουργώντας μια πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα πλέκουν, εντέχνως, το εγκώμιο για το φιλαράκι τους. Η δουλειά ενός wing-man μπορεί να είναι τόσο απλή και κατά μέτωπο όσο και το να συστήσεις την κολλητή σου στον τύπο που στέκεται δίπλα σου λέγοντας: «Φίλε, καλησπέρα, νομίζω δεν έχεις γνωρίσει τη φίλη μου τη Σοφία». Κάπως έτσι, μες στην απλότητα και την ευθύτητα της προσέγγισης, η Σοφία με τον Κώστα γνωρίζονται, ενώ ο wingman έχει γίνει καπνός -και καλά πήγε να φέρει ποτό. Η Σοφία ντρέπεται λίγο για τον, τάχα μου, άξεστο φίλο της κι ο Κώστας νιώθει και λίγο γοητευμένος, γιατί μάλλον η Σοφία τον είχε ξεχωρίσει και το είχε πει στον φίλο της από πριν.

Απ’ την άλλη υπάρχει και το πιο μελετημένο παιχνίδι όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται κι η Σοφία, ως wing-woman του φίλου της, Φίλιππου, προσπαθεί να προσεγγίσει μια γυναικοπαρέα στην οποία βρίσκεται μια παρουσία που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του Φίλιππου, αλλά δεν του είναι εύκολο να εισβάλει σε μια παρέα γυναικών για να συστηθεί. Η Σοφία όμως, ως γυναίκα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει την κατάσταση λέγοντας: «Κορίτσια, επειδή οι ξενέρωτοι φίλοι μας την έχουν κάνει, θέλετε να πιείτε μαζί μας αυτά τα σφηνάκια;». Τα σφηνάκια προέρχονται από μια γυναίκα, οπότε λιγότερο καχύποπτο, κι εκεί που τα κορίτσια λένε «ευχαριστώ» και γελάνε, τσουπ πέφτει κι ένα: «Εγώ είμαι η Σοφία, κι αυτός ο Φίλιππος». Η παρέα ενώνεται κάπως, η συζήτηση συνεχίζει και κάπου εκεί η Σοφία κάνει –όλως τυχαίως– αναφορά στο πόσο πολύ ήθελε να βγει κι ο Φίλιππος, το κολλητάρι της, ως gentleman (το εγκώμιο που λέγαμε), έμεινε μαζί της, όταν οι άλλοι, ξενέρωτοι, φίλοι τους εγκατέλειψαν νωρίς. Ο Φίλιππος αμέσως έχει γίνει gentleman, καθόλου ξενέρωτος κι έχει κολλητή μια γυναίκα, κάτι το οποίο είναι πάντα bonus, γιατί είναι εξοικειωμένος με τη γυναικεία φύση. Σε ‘χω στείλει ή ακόμη;

Στην εγχώρια, λοιπόν, αγορά του φλερτ, τον ρόλο του wing-man ή της wing-woman την έχουν κυρίως οι κολλητοί μας, οι οποίοι δε θα διστάσουν να επέμβουν για να σπρώξουν μια κατάσταση ή ακόμη και για να διασώσουν μια. Πόσες φορές προσεγγίζεις το πρόσωπο το οποίο καρφώνεις όλη νύχτα, αλλά πετάς μια κοτσάνα κι ενώ από μέσα σου σκέφτεσαι: «Όχι, ρε γαμώτο, κάνε να μην το άκουσε αυτό», στην πραγματικότητα το άκουσε κι εκεί έρχεται ο σωστός wing-man ή wing-woman να κάνει rebound και να γυρίσει το παιχνίδι. Κι αν ακόμη το παιχνίδι είναι χαμένο, το κολλητάρι ξέρει πως μπορεί να χάθηκε το σετ, όχι όπως και το ματς, οπότε μπαίνει κατευθείαν στο επόμενο.

Συναρπαστικό το παιχνίδι αυτό, έτσι; Καταρχάς, απίστευτα απολαυστικό και κατά δεύτερο αφήνει άπειρες ξεκαρδιστικές εμπειρίες, που γίνονται θέμα συζήτησης μερικά χρόνια αργότερα, κάτι σαν ξεχασμένες σελίδες ενός ημερολογίου που λατρεύεις να ξεφυλλίζεις. Βέβαια, αυτό το παιχνίδι έχει υποστεί αρκετά πλήγματα ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης χρήσης των dating applications. Σύρεις δεξιά, έχεις συμβατότητα, σύρεις αριστερά, δεν έχεις, κι αν έχεις, σημαίνει ραντεβουδάκι στο οποίο όμως είναι ξεκάθαρο το ενδιαφέρον, άρα περνάς στο επόμενο επίπεδο. Λείπει από αυτό όλο η γοητεία του να σκαρφιστείς, μαζί με το κολλητάρι σου τρόπους να προσεγγίζεις άτομα ή παρέες και να ιδρώνεις λίγο για ένα τηλέφωνο –ή έστω ένα friend request– ή για μια χυλόπιτα, γιατί κι αυτή τη γοητεία της έχει.

Σταμάτα, λοιπόν, να διαβάζεις αυτό το άρθρο, πάρε το κινητό σου, στείλε μήνυμα στον κολλητό ή την κολλητή σου κι ετοιμάσου για ποτάκια απόψε. Ξέχνα τις εφαρμογές στο κινητό κι έτσι για την αλλαγή ανακατέψτε λίγο την τράπουλα και παίξτε παιχνίδι.

Συντάκτης: Εύη Πηλαβάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Υπάρχει, βέβαια, κι άλλος τρόπος να κάνεις την πρώτη κίνηση

Κάνε ξεκάθαρο το ενδιαφέρον σου, χωρίς καν να εκτεθείς, φύτρωσε την αμφιβολία κι άσ' τους να ψάχνονται!