paul1978

Κάνουμε σχέσεις έχοντας στο μυαλό μας πως αυτές θα ‘χουν διάρκεια, ότι το πάθος που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο θα δυναμώνει μέρα με τη μέρα κι ότι η ρουτίνα κι η συνήθεια δε θα χτυπήσουν ποτέ τη δική μας πόρτα. Τι γίνεται, όμως, όταν αναπόφευκτα αυτό συμβαίνει και (σε μια αδύναμη ή συνειδητή στιγμή) αποφασίζεις να απιστήσεις, αλλά (επειδή μετάνιωσες ή για όποιον άλλο λόγο) δε θες να σε πιάσουν στα πράσα;

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να καμουφλάρεις την απιστία σου, ώστε να μη γίνει ποτέ αντιληπτή. Πώς;

1. Να συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά

Μην αλλάξεις τίποτα στις καθημερινές σου συνήθειες αλλά και στη συμπεριφορά σου ως προς το ταίρι σου. Αν μέχρι χθες βαριόσουν να σηκωθείς απ’ τον καναπέ και ξαφνικά από σήμερα βομβαρδίζεις τον σύντροφό σου με προτάσεις για συναρπαστικές δραστηριότητες, ο υπερβάλλοντας ζήλος θα σε προδώσει.

2. Μην επαναλαμβάνεις τα ψέματά σου

Όταν πρόκειται να βρεθείς με τον «παράνομο» έρωτα, φρόντιζε να βρίσκεις κάθε φορά μια καινούρια δικαιολογία της απουσίας σου. Δε γίνεται να αρρωσταίνεις τρεις φορές τον μήνα ούτε ο κολλητός να χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη πάνω από δυο φορές την εβδομάδα. Θα σε καταλάβουν.

3. Η αοριστία είναι φίλη σου

Προσπάθησε να μην περιγράφεις τις κινήσεις σου στο ταίρι σου με υπερβολική λεπτομέρεια. Ως γνωστόν, όποιος ψεύδεται τείνει να μιλάει πολύ, καθώς θεωρεί πως έτσι θα γίνει πιστευτός. Αυτό, όμως, είναι ένα τεράστιο λάθος, καθώς έτσι κινείς άσκοπα υποψίες.

4. Μην το πεις πουθενά

Ίσως ο ενθουσιασμός σου για τον νέο έρωτα να σε κάνει λίγο πιο παρορμητικό, σε σημείο να νιώσεις πως θέλεις να το φωνάξεις παντού. Ή ακόμη και να θες να καυχηθείς στους φίλους σου για τη νέα σου κατάκτηση και για το ότι το ταίρι σου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μην ξεχνάς, όμως, πως όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το ένοχο μυστικό σου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φτάσουν τα νέα στα αφτάκια του συντρόφου σου. Κράτα, λοιπόν, το στόμα σου κλειστό κι αν είναι εφικτό μην αποκαλύπτεις την απιστία σου ούτε καν στους πιο στενούς σου φίλους σου, καθώς όπως λέει και το τραγούδι, “two can keep a secret if one of them is dead”.

5. Κράτα τη σχέση σου έξω απ’ αυτό

Είναι εξίσου σημαντικό να μην αποκαλύπτεις πολλά στον παράνομο σύντροφο για τον νόμιμο. Είτε πρόκειται για μια νύχτα φευγαλέου έρωτα είτε για περισσότερες από μία συναντήσεις, είναι σοφό να μη μοιράζεσαι πολλά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι εκδικητικά ένστικτα μπορεί να κρύβει κάποιος μέσα του -ειδικά αν κάποια στιγμή νιώσει κάτι παραπάνω για ‘σένα από ένα πάθος της στιγμής. Και σίγουρα δε θες να γίνουν αποκαλύψεις και συναντήσεις που θα θέσουν τη σχέση σου σε κίνδυνο.

6. Ξετρύπωσε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει

Οφείλεις, βέβαια, να ‘σαι προσεκτικός και στις βόλτες και στις εξόδους με τον παράνομο δεσμό. Φρόντισε πάντα να γίνονται σε μέρη που δε συχνάζει ο κύκλος σου για να αποφύγεις την πιθανότητα να σας κάνουν τσακωτούς γνωστοί και φίλοι.

7. Μην μπλέξεις με κάποιον απ’ τον κύκλο σου

Σε συνδυασμό με το παραπάνω, προσπάθησε το άτομο με το οποίο θα απιστήσεις να μην ανήκει στον κύκλο σου και προσπάθησε να αποφύγεις τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές μαζί του. Αν δεν υπάρχει τίποτα να συνδέει τις δυο ζωές, μειώνονται οι πιθανότητες να μαθευτεί το μυστικό σου.

8. Μπροστά στο επίσημο ταίρι, μη δίνεις δικαιώματα

Δώσε επίσης μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά σου όταν είσαι έξω με το ταίρι σου κι ειδικά όταν βρίσκεστε σε παρέα. Μη δείχνεις διάθεση για φλερτ, μη θαυμάζεις το ωραίο και γενικά μη δείχνεις ότι ψάχνεσαι. Όλοι έχουμε ακούσει παροιμίες για σιγανά ποταμάκια, αλλά, ειλικρινά, κανείς ερωτευμένος που σε βλέπει να χάνεσαι μέσα στα μάτια του δε θα τους δώσει σημασία.

9. Μην αφήνεις διαδικτυακά ίχνη

Τα social media αποτελούν επίσης τον νούμερο ένα κίνδυνο που μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Φρόντισε να κρατάς μυστικούς τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς σου απ’ το ταίρι σου και φυσικά να τους ανανεώνεις τακτικά. Μην κρατάς ιστορικό μηνυμάτων. Γιατί να το κάνεις, άλλωστε, για να καμαρώνεις παλιές συνομιλίες μετά από καιρό; Και για να αποφύγεις τυχόν ανεπιθύμητες εκπλήξεις, έχε πάντα το τρίτο πρόσωπο στη λίστα με τα αγνοημένα μηνύματα, ώστε να μη ζεις με τον φόβο πως θα λάβεις κάποιο ύποπτο μήνυμα όσο είσαι με το ταίρι σου.

10. Βγες από πάνω!

Για το τέλος, αφήνουμε μια τακτική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κερδίσεις έδαφος σε περίπτωση που το ταίρι σου ήδη σε υποψιάζεται. Μην ξεχνάς πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Στην επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας, φρόντισε να τον βγάλεις τρελό, τονίζοντας όλες τις όμορφες πράξεις αγάπης που κάνεις για εκείνον καθημερινά. Γίνε το θύμα που απλά αδικείται. Με αυτόν τον τρόπο θα βγεις εύκολα απ’ τη δύσκολη θέση κι ίσως τον κάνεις να ζητήσει και συγγνώμη.

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου τα παραπάνω, προσπάθησε να μην μπεις ποτέ στη λογική πως μια απιστία είναι κάτι φυσιολογικό το οποίο δε λέει τίποτα για τη σχέση σου και τα συναισθήματά σου για τον άνθρωπό σου. Μην ξεχνάς πως, συνήθως, καταφεύγεις στην απιστία γιατί αυτό που έχεις δε σε καλύπτει ή γιατί η σχέση σου φλερτάρει ήδη καιρό με το φινάλε της. Πριν, λοιπόν, γίνεις εφευρετικός ως προς το πώς να μην πάρει κανείς χαμπάρι πως είσαι άπιστος, καλό θα ήταν να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση, αρχικά με τον εαυτό σου κι έπειτα με το ταίρι σου. Ίσως στο τέλος της ημέρας να μη χρειαστεί να κάνεις τίποτα απ’ τα παραπάνω.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!