Αrticle of the day: Δες εδώ το πρώτο άρθο της νέας pillowfighter Ειρήνης Αγρίτη!

r479

Η στιγμή που περίμενες για εβδομάδες, ημέρες ή ώρες φτάνει και κανονίζετε με το ταίρι ή το υποψήφιο ταίρι, ρομαντικό ραντεβού στο σπίτι σου. Είτε πρόκειται για πρώτο ραντεβού είτε όχι, μικρή σημασία έχει καθώς η προσμονή και η ανυπομονησία είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλη. Όπως είναι φυσικό θέλεις τα πάντα να είναι τέλεια, να εντυπωσιάσεις αλλά και να ζήσετε οι δυο σας αυτήν την εμπειρία στο έπακρο. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, καλό θα ήταν να σταθούμε στη φράση «οι δυο σας». Καλώς ή κακώς, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την πολυτέλεια να απολαμβάνουν ένα χώρο όλο δικό τους και πολλές φορές μοιράζονται ένα σπίτι είτε με την οικογένεια είτε με τους φίλους τους.

Η συγκατοίκηση ωστόσο με άλλα άτομα δε θα πρέπει να μας αποθαρρύνει καθόλου από το να επιδιώκουμε και να απολαμβάνουμε ένα ρομαντικό ραντεβού στο σπίτι με το ταίρι μας. Παρακάτω ακολουθούν πέντε χρήσιμες συμβουλές για να γίνει αυτό το ραντεβού όσο πιο πριβέ κι απολαυστικό γίνεται:

 

 

1. Προτεραιότητα στη διακριτικότητα

Είναι καλό το ταίρι σου και τα άτομα με τα οποία συγκατοικείς να έχουν μια καλή σχέση, ωστόσο, όταν πρόκειται για ρομαντικό ραντεβού, καλύτερα η αλληλεπίδραση των δυο μερών να περιορίζεται στο ελάχιστο. Κανείς εξάλλου δε νιώθει άνετα γνωρίζοντας πως ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να γίνει θεατής των προσωπικών του στιγμών, ενώ συγχρόνως όσο πιο παρεΐστικη γίνεται η ατμόσφαιρα τόσο περισσότερο χάνει τον ερωτισμό της.  Ένα απλό «γειά» λοιπόν, άντε κι ένα «καλά να περάσετε», αν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο αρκεί.

 

2. Η έννοια του προσωπικού χώρου

Όσο κοντά και αν νιώθεις με το άτομο ή τα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι το σπίτι σου, καλό θα ήταν να τεθούν τα όριά σου από την αρχή στη συγκατοίκηση. Ο προσωπικός σου χώρος θα πρέπει να είναι αυστηρά προσωπικός. Η κλειστή πόρτα πρέπει να είναι ιερή κι απαραβίαστη και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει καλά ο συγκάτοικός σου ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εισβολές.

 

3. Μην κολλάς στα συνηθισμένα

Ένα ραντεβού στο σπίτι δε θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα ρομαντικό δείπνο με κρασί υπό το φως των κεριών, το οποίο δεν είναι και πάντα εύκολο να πραγματοποιηθεί στο δωμάτιό σου όταν μοιράζεσαι το χώρο με άλλους. Μπορείτε ωστόσο να επιδοθείτε σε άλλες δραστηριότητες και να ξεφύγετε από κάθε old school και τετριμμένο ραντεβού που έχετε συνηθίσει να βλέπετε σε ρομαντικές ταινίες. Κάντε μια εικονική ξενάγηση στους χώρους του αγαπημένου σας μουσείου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, παρακολουθήστε μέσω live streaming μια αγαπημένη σας συναυλία ή, γιατί όχι, κάντε μια βραδιά karaoke, αν φυσικά ο συγκάτοικος είναι άνθρωπος γεμάτος υπομονή και κατανόηση κι αν επίσης οι τοίχοι έχουν μια στοιχειώδη ηχομόνωση και δεν καταλήξετε να ανησυχείτε και για ξαγρυπνισμένους γείτονες.

 

4. Φέρσου σαν να μη συμβαίνει τίποτα

Η αμηχανία αλλά και η αγωνία μην τυχόν σας κάνουν τσακωτούς μπορούν να μετατρέψουν τη ρομαντική κομεντί που ελπίζατε να στήσετε, σε ταινία με ένταση και λίγο τρομακτικές σκηνές. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να μην έχετε συνεχώς στο νου σας πως κάποιος μπορεί να σας δει ή να σας διακόψει ανά πάσα στιγμή. Ένα ερωτικό ραντεβού πρέπει να είναι πάντοτε για δυο, ακόμη και αν είστε σε σπίτι που μοιράζεστε με άλλους κι αυτό είναι ένας κανόνας που δε θα πρέπει να ξεχνάτε.

 

5. Ενημέρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να σκεφτείς να αποκρύψεις από το ταίρι πως δε θα είστε μόνοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ειδικά αν έχεις να κάνεις με πρόσωπο που είναι λίγο πιο ντροπαλό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον συγκάτοικο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δε φημίζεται για τη διακριτικότητά του, ο οποίος όμως έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιος βρίσκεται στο σπίτι του. Μην ξεχνάς άλλωστε πως είσαι άνθρωπός και δεν μπορείς να έχεις τα πάντα υπό τον έλεγχό σου. Μια απροσδόκητη συνάντηση των δυο στο σπίτι κατά τη διάρκεια του ραντεβού θα αφήσει την αρνητική αίσθηση στης αμηχανίας, που μπορεί να διαταράξει τη σχέση σου μαζί τους και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θες.

 

Αν δε ζεις μόνος σου, έχεις βρεθεί πιθανότατα στη θέση να νιώθεις πως δεν έχεις προσωπικό χώρο με το ταίρι σου. Σίγουρα οι βόλτες, οι έξοδοι και τα ταξίδια είναι υπέροχοι τρόποι να περάσεις χρόνο με τον άνθρωπό σου αλλά λίγα πράγματα συγκρίνονται με μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, είτε συγκατοικείς με τους γονείς σου, τον κολλητό σου ή την αγαπημένη σου συμφοιτήτρια από το πανεπιστήμιο, καλό θα ήταν να διεκδικείς σθεναρά να έχεις το σπίτι δικό σου έστω και για λίγες ώρες. Καθώς όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές για ένα απολαυστικό και πάνω από όλα ιδιωτικό ραντεβού με το ταίρι. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα αξίζει να προσπαθήσεις.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη