Θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα στη σχέση σου. Θέλεις διακριτικά να την κάνεις με ελαφρά βηματάκια η να αναζωογονηθείς; Αν θέλεις κάτι να σε αναζωογόνηση τότε πιες ένα δροσερό κοκτέιλ και κάτσε σκέψου τι πάει λάθος στη σχέση σου. Κανείς δε θέλει διάλειμμα από την ευτυχία εκτός αν η ευτυχία την έχει κάνει με ελαφρά βηματάκια από τη σχέση σου. Και όχι, η ευτυχία δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά συναισθήματα που επηρεάζουν θετικά τη λίμπιντό σου.

Μια σχέση για να δημιουργηθεί θέλει και τους δύο και προπαντός θέλει αγάπη, έρωτα και πάθος· αν ένα από αυτά τα συστατικά λείπει τότε ίσως κάθεσαι ήδη και κοιτάς την πόρτα εξόδου. Μέχρι που κάποιες φορές σκέφτηκες να το τερματίσεις αλλά επειδή είσαι κότα τελικά σκαρφίστηκες το διάλειμμα. Ε, τότε, ξεστόμισες τη φράση ας κάνουμε ένα διάλειμμα. Συνήθως διαλείμματα κάνουμε από τη δουλειά από το σχολείο όχι από τη σχέση. Διαλείμματα κάνουμε από κάτι που μας έχει κουράσει η εξάντληση. Σκέψου πως είσαι στο γυμναστήριο και τηρείς το πρόγραμμα ασκήσεων που σου έβαλε ο προπονητής σου. Ιδρώνεις και η δύναμή σου σε εγκαταλείπει, τότε είναι που χρειάζεσαι ένα διαλειμματάκι. Τώρα αν η σχέση σου σε κουράζει τόσο το διάλειμμα δε θα ωφελήσει γιατί και το διάλειμμα κάποια στιγμή τελειώνει.Και κάποια στιγμή επανέρχεσαι ενώ το πιο πιθανό είναι να σε ξανακουράσει και τότε είναι που σκέφτεσαι ότι μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος σχέση.

Νιώθεις σαν ποδηλάτης και η σχέση σου είναι το ποδήλατό σου κι από την εξάντληση το παρατάς και αποφασίζεις να συνεχίσεις με τα πόδια. Σε εξαντλεί πολύ, απλά δεν είσαι για ποδήλατο, τόσο ξεκάθαρο. Από την άλλη σκέφτεσαι να ξανανεβείς για μια βόλτα αφού με το διάλειμμα κατάφερες να γεμίσεις τις προσωπικές σου μπαταρίες. Μπράβο αυτό δείχνει ότι είσαι πολεμιστής και δεν τα παρατάς αν κι αυτά τα on/off  έχουν επιπτώσεις γιατί έχεις να κάνεις με άνθρωπο και όχι με  ποδήλατο.

Οι πράξεις σου έχουν και συνέπειες. Ζήτησες ένα διάλειμμα από τον άνθρωπό σου κι ο άνθρωπος αποδέχτηκε και μέσα σε αυτό το ωραίο διαλειμματάκι που κάνατε βρήκε κάτι άλλο να γεμίζει την καρδιά του και τώρα βρίσκεσαι  με άδεια χέρια λόγω της σχέσης που επέλεξες να διακόψεις για λίγο, όπως είχες πει. Πάει, το έχασες το κορμί. Νιώθεις μια θλίψη, αρχίζεις και πλαντάζεις στο κλάμα, παίρνεις όλους τους φίλους σου και λες το δράμα σου, ξεσπάς στις σοκολάτες και μυξοκλαις βλέποντας συναισθηματικές κομεντί. Ξεπέρασέ το, ήταν η επιλογή σου.

Υπάρχει κι εκείνη η περίπτωση που μόνο σε ταινίες συναντάμε, η περίπτωση που το διάλειμμά σας, σάς οδήγησε σε γάμο, αλλά θέλει και κόπο και τρόπο. Μέσα από την απόσταση που θα κρατήσετε λόγω του διαλείμματος, να ξυπνήσετε μια μέρα και να οδηγηθείτε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας με αιώνιες υποσχέσεις αγάπης κι αφοσίωσης. Καλημέρα.

Πρέπει να συνέλθεις να συνειδητοποιήσεις πως η λέξη διάλειμμα είναι ένα σήμα. Τις περισσότερες φορές είναι σήμα κινδύνου. Όχι δε θα βρεθείς με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη αλλά το πιο πιθανό είναι να κάνεις παρέα με την μοναξιά σου. Το μόνο σίγουρο, πως όλο αυτό που θα ζητήσεις να ζήσετε θα σε απομακρύνει και θα ψυχραθείτε. Μπορεί αυτή η σχέση που επέλεξες να μη σε εκφράζει. Δε βρίσκεις καμία κοινή πορεία ζωής και τις περισσότερες φορές νιώθεις ότι μιλάς στον τοίχο. Δε συμφωνείτε σε τίποτα και οι τσακωμοί σας όλο και πληθαίνουν.

Εντάξει, ας κάνουμε ένα διάλειμμα λες! Να χαλαρώσεις να πάρεις μια ανάσα να ξανασκεφτείτε την πορεία της σχέσης σας και να εντοπίσετε τα λάθη σας. Ωραία το σκέφτηκες . Μόνο που ξέρεις τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό. Και τώρα βγάζεις εισιτήριο για ένα μακρινό προορισμό χωρίς επιστροφή, όπως λέει κι ένα τραγούδι.

 

Συντάκτης: Ρόμυ Βασιλειάδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου