%ce%b9%ce%b9%ce%b982

Το καινούριο ανέκαθεν μας τρόμαζε. Είναι εκείνο το αβέβαιο που δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Δε θέλουμε να ξεβολευτούμε από τη ρουτίνα μας εμείς οι άνθρωποι, βλέπεις. Ίδιος καφές, η ίδια διαδρομή για τη δουλειά μας, ίδια μέρη διασκέδασης. Αγαπάμε το οικείο κι ενώ η ζωή προχωράει, εμείς μένουμε στάσιμοι να βλέπουμε σε επαναλήψεις το ίδιο έργο ξανά και ξανά, βολεμένοι στη συνήθεια.

Να τολμάς κάθε μέρα στη ζωή σου, να γράφεις καινούριο έργο. Σκίσε τις σελίδες, πάρε διαφορετικούς ρόλους, άλλαξε τους πρωταγωνιστές ώσπου να το φτιάξεις, όπως εσύ γουστάρεις!

Κι όταν μιλάμε για καινούριο έρωτα, κοίταξε γύρω σου, αναρωτήθηκες ποτέ πως οι πιο σημαντικοί και ιδιαίτεροι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζωή σου και σημαίνουν τόσα πολλά για εσένα, κάποτε δεν υπήρχαν; Δε γνωριζόσασταν. Δε σήμαιναν κάτι πριν κι αν δε δίνατε την ευκαιρία ο ένας στον άλλον δε θα τους είχες στη ζωή σου αυτή τη στιγμή. Τολμήσατε όμως, και να που τώρα χαμογελάς περήφανα.

Έτσι και στον έρωτα χρειάζεται να δώσεις δυο ευκαιρίες, μια στον εαυτό σου και μια στον καινούριο άγνωστο που ήρθε για να εξερευνήσετε νέα μονοπάτια της ζωής. Στον άγνωστο που ίσως είχες ονειρευτεί κάποτε και για να ανακαλύψεις ότι τελικά υπάρχει πρέπει να βουτήξεις με όλο σου το είναι σ’ αυτή τη διαδρομή.

Έρχεται ένα πρόσωπο στη ζωή σου και δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Πας απευθείας να του βάλεις ταμπέλες και να το στριμώξεις μαζί μ’ εκείνα τα συναισθήματα τα οποία έζησες κάποτε. Κράτησε το χθες για να σου θυμίζει ποιος ήσουν αλλά μην το αφήσεις να σε κάνει να ξεχάσεις ποιος θες να γίνεις. Είναι γοητευτικό το αβέβαιο συναίσθημα, μη βιαστείς να το εγκλωβίσεις σε λέξεις και κουτάκια παρελθοντικά.

Θέλει τόλμη ν’ ανακαλύψεις νέα μονοπάτια του μυαλού εκείνου που ήρθε στη ζωή σου κι έκανε τις μέρες σου να διαφέρουν. Μ’ ένα βλέμμα, μ’ ένα χαμόγελο, μ’ ένα απλό μήνυμα, με μια βόλτα το βράδυ κρατώντας μια μπίρα στο χέρι, με συζητήσεις ατέλειωτες μέχρι να έρθει το άλλο πρωί. Τα πιο απλά είναι τελικά τα πιο ισχυρά.

Να τολμάς πού και πού να ξεφεύγεις από όλα όσα πίστευες μέχρι τώρα. Ένας καινούριος έρωτας σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις μια καινούρια πλευρά της ζωής σου και του χαρακτήρα σου. Παραδώσου στο συναίσθημα. Κάνε μια αρχή εκ διαμέτρου διαφορετική. Πήγαινε σε μέρη που δεν είχες πάει. Ανακάλυψε καινούριους τρόπους επικοινωνίας. Άκουσε τη μουσική που ακούει. Αφέσου. Να γελάς πολύ, να τον κοιτάς και να χάνεσαι στα μάτια του ανθρώπου αυτού κι ας μην ξέρεις πού θα καταλήξει, μην το αφήσεις όμως να χαθεί. Είτε κρατήσει ένα βράδυ είτε μια ολόκληρη ζωή, μικρή σημασία τελικά έχει ο χρόνος μπροστά στο συναίσθημα.

Να μιλάτε με τις ώρες στο τηλέφωνο και να θες κι άλλο, είναι ωραίο όταν το κι άλλο είναι αμοιβαίο. Να κάνετε βόλτες μεγάλες. Συζητήσεις ακόμα πιο μεγάλες. Να μη χορταίνεις να είστε μαζί, να γελούν τα μάτια σας όταν κοιτάζεστε. Να κάνετε έρωτα και ν’ ανακαλύπτετε μαζί τι σας αρέσει.

Ο έρωτας είναι όμορφος όταν μπορείς να τον ζήσεις ελεύθερα, μην περιμένεις τίποτα, μείνε ανόθευτος στον εαυτό σου και τόλμησε απλά να ζήσεις. Να θέλεις στη μέση του δρόμου να φιλήσεις τον άλλον κι απλά να το κάνεις, να εκφράζεις χωρίς δισταγμό τις σκέψεις σου, τι κι αν λένε οι άλλοι, ν’ ακούς εσένα και μόνο εσένα.

Εκείνο το πρώτο φιλί που μηδένισε τον χρόνο. Η πρώτη επαφή που έκανε κάθε σημείο του κορμιού και του μυαλού σου να μουδιάζει. Εκείνη η ξεχωριστεί μυρωδιά του άλλου που σε μεθούσε. Για όλα αυτά αξίζει να υπάρχει κανείς, για στιγμές σαν όλες τις πρώτες φορές, ξανά και ξανά χωρίς δισταγμούς.

Ένας νέος έρωτας είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στο τι τελικά θέλουμε ή και στο τι δε θέλουμε, μας φέρνει αντιμέτωπους με τον άλλον αλλά και μ’ εμάς τους ίδιους. Άλλωστε τα πιο σπουδαία πράγματα στη ζωή μας συνέβησαν όταν τολμήσαμε κι εμπιστευτήκαμε την καρδιά μας. Το ξέρεις και το ξέρω.

Τι φοβάσαι, ρε; Ερωτεύσου.

 

Συντάκτης: Aggel
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!