Μετά από τη φρενίτιδα του Breaking bad και τον πανικό του Narcos, είχαμε καιρό να βρεθούμε τετ α τετ με μια σειρά που πραγματεύεται τον κόσμο των ουσιών και να είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η “Griselda” ήρθε να δώσει τέλος σε αυτό, πηγαίνοντάς μας ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή της Griselda Blanco, μιας από τις πιο διαβόητες προσωπικότητες στην ιστορία της «λευκής κυρίας». Και για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τι προσωπικότητα μιλάμε, αρκεί να ακούσει τα λόγια του Pablo Escobar ο οποίος είπε: «Φοβήθηκα μόνο έναν άνθρωπο, την Griselda Blanco.»

 

10 Biggest Griselda Blanco Details The Netflix Show Leaves Out

 

Αυτή η σειρά, βουτηγμένη στον ωμό κι αδυσώπητο κόσμο της διακίνησης ναρκwτικών, προσφέρει μια αμείλικτη ματιά στην άνοδο της Griselda που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, μέχρι που γίνεται η νονά της κ@καΐνης. Σε ποιον δεν αρέσουν οι σειρές με θέματα την άνοδο στην εξουσία, τη βία και τις δυνατές γυναικείες φιγούρες; Η σειρά, άλλωστε, δεν αποφεύγει τις σκληρές λεπτομέρειες της ζωής της Griselda, απεικονίζοντας χρήση ναρκwτικών, σ3ξ, απόπειρα βι@σμού, δ@λοφονία και θάνατο από overdose. Είναι εν γένει, μια σειρά για δυνατές συγκινήσεις και το καθιστά σαφές από την αρχή.

 

Griselda Blanco: Η αληθινή ιστορία της γυναίκας που φοβόταν ακόμη και ο Πάμπλο Εσκομπάρ και έγινε

 

Αλλά ποια ήταν η Griselda; Η Griselda Blanco, ήταν γνωστή και ως η «Μαύρη Χήρα» για την υποτιθέμενη συνήθειά της να σκ@τώνει τους εραστές της, ή η «νονά της κοκαΐνης» για λόγους προφανείς. Ήταν μια φιγούρα που είχε κακή φήμη αλλά έχαιρε απείρου σεβασμού στο εμπόριο ναρκ@τικών. Γεννημένη στην Κολομβία το 1943, η ζωή της σημαδεύτηκε από κακουχίες από μικρή ηλικία, οδηγώντας τη σε μια πορεία εγκλήματος που τελικά θα την έκανε έναν από τους πιο ισχυρούς και τρομερούς βαρόνους των ναρκwτικών του 20ού αιώνα. Η άνοδός της στην εξουσία σημαδεύτηκε από την καινοτόμο προσέγγισή της στο λαθρεμπόριο, κυρίως από τη δημιουργία εσωρούχων με μυστικές θήκες για τη μεταφορά κ@καΐνης στην Αμερική. Αυτή η εφευρετικότητα τη βοήθησε να δημιουργήσει και να διατηρήσει την αυτοκρατορία της, που εκτεινόταν σε όλες τις ηπείρους.

Η μεταμόρφωση της Sofia Vergara σε Griselda Blanco για τη σειρά είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στη χρήση προσθετικών, μακιγιάζ και styling. Αυτή η μεταμόρφωση απαίτησε μια ομάδα εξειδικευμένων καλλιτεχνών για να αλλάξει πειστικά την εμφάνιση της Vergara, γνωστής για την εντυπωσιακή ομορφιά της, ώστε να ταιριάζει με την ξεχωριστή και τρομερή εμφάνιση της Griselda Blanco.

 

Griselda Blanco Family Settles Lawsuit Against Netflix, Sofía Vergara

 

Για τη Sofia Vergara, η χρήση τους περιελάμβανε τη δημιουργία προσθετικών προσώπου για τη μύτη και τα φρύδια που έμοιαζαν με τα χαρακτηριστικά της Griselda, τα οποία είναι φυσικά διαφορετικά από τα χαρακτηριστικά της Vergara. Εν συνεχεία, χρειάστηκε αλλαγή του σχήματος της μύτης, της γραμμής του σαγονιού και των φρυδιών, ώστε να ταιριάζουν περισσότερο με αυτά της Griselda. Τα προσθετικά κατασκευάστηκαν, εφαρμόστηκαν στο δέρμα της Sofia Vergara, και φαινομενικά αναμειγνύονταν άψογα σε μια πολύ ρεαλιστική εμφάνιση.

 

Who's 'Griselda'? New Netflix series with Sofia Vergara as female drug kingpin

 

Το μακιγιάζ επίσης ήταν μεγάλης σημασίας για τη γήρανση της Vergara και την απόδοση της σκληρής εμφάνισης που χαρακτηρίζει την Blanco, η οποία ήταν γνωστή για την έντονη κι εκφοβιστική παρουσία της. Αυτό περιελάμβανε τη χρήση τεχνικών μακιγιάζ για την προσθήκη ρυτίδων, κουρασμένων ματιών, την αλλαγή της υφής του δέρματος και τη δημιουργία κηλίδων ή ατελειών ηλικίας που θύμιζαν την εμφάνιση της Griselda σε διάφορα στάδια της ζωής της. Οι καλλιτέχνες μακιγιάζ εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα στοιχεία ήταν συνεπή καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων, διατηρώντας την αυθεντικότητα της εμφάνισης του χαρακτήρα.

 

Sofia Vergara is unrecognisable as 'Cocaine Godmother' Griselda Blanco in Netflix miniseries - ABC News

 

Το χτένισμα της Griselda ήταν άλλη μια πτυχή της εμφάνισής της. Δεδομένου ότι τα φυσικά μαλλιά της Vergara είναι αρκετά διαφορετικά από εκείνα της Griselda, χρησιμοποιήθηκε περούκα κατά παραγγελία, που ταίριαζε με το χρώμα, την υφή και το στυλ των μαλλιών της Griselda. Στη συνέχεια, η περούκα προσαρμόστηκε και διαμορφώθηκε ώστε να διασφαλιστεί ότι φαινόταν φυσική και σύμφωνη με την εποχή και το προσωπικό στυλ της. Αυτή η μεταμόρφωση όχι μόνο ενίσχυσε την αυθεντικότητα της απεικόνισης, αλλά βοήθησε επίσης την ηθοποιό να βυθιστεί στον χαρακτήρα, συμβάλλοντας σε μια πιο πειστική και εντυπωσιακή ερμηνεία, την πιο απολαυστική και διαφορετική μέχρι τώρα στη ζωή της, όπως ανέφερε η ίδια. Μάλιστα, σε συνέντευξή της ανέφερε πως θεώρησε εξ αρχής πως ήθελε πάρα πολύ να συμμετάσχει στη σειρά, μιας και μεγαλώνοντας στην Κολομβία, αυτές ήταν ιστορίες που είχε ακούσει και καταστάσεις που είχε ζήσει.

 

Griselda viewers saying same thing about Netflix series starring Sofia Vergara | HELLO!

 

Η Vergara στη σειρά είναι εμβληματική, καταφέρνοντας να εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της Blanco, απεικονίζοντάς την όχι μόνο ως αδίστακτη αρχηγό αλλά κι ως μητέρα. Μια Vergara σε μια πιο ώριμη υποκριτικά εκδοχή, που δίνει στον χαρακτήρα τις πτυχές εκείνες που χρειάζεται για να μπορέσουμε να τη μισήσουμε, να τη φοβηθούμε, να τη θαυμάσουμε και να τη συμπαθήσουμε, όλα ταυτόχρονα. Αυτό που κάνει τη σειρά “Griselda” να ξεχωρίζει, επίσης, είναι η αυθεντικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της εποχής με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, από τη μόδα και τη μουσική μέχρι το κοινωνικοπολιτικό κλίμα. Τέλος, δε ρομαντικοποιεί τίποτα, ενώ αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση του ανθρώπινου κόστους στο εμπόριο ναρκwτικών, διερευνώντας τον αντίκτυπο, τόσο στην ίδια όσο και στους γύρω της.

Η “Griselda” είναι κάτι περισσότερο από ένα αστυνομικό δράμα- είναι μια σύνθετη αφήγηση για τη φιλοδοξία, τη δύναμη και την επιβίωση. Είναι ένα must-watch για όσους εκτιμούν τη σοβαρή αφήγηση, με πικάντικες λεπτομέρειες, που αναδεικνύουν τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις της ζωής μιας γυναίκας που φοβήθηκε, ως κι ο Escobar. Δείτε την αμέσως!

Συντάκτης: Έστερ Μ. Πρυνν
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου