Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας

 πέρασε και που μπορεί 

να μην έπεσαν στην αντίληψή σαςτις

 μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η

 εβδομάδα σας!

 

1.Υπάρχει κάτι καλύτερο από την αναβίωση παιδικών ταινιών οι οποίες μας ξυπνούν πολλές όμορφες αναμνήσεις; Τότε που σαν παιδιά τα Σαββατοκύριακα ξυπνούσαμε από τα χαράματα και ζητούσαμε επιτακτικά να μας βάλουν Μίκι μάους -έτσι τα λέγαμε όλα. Δεν υπάρχει. Η Disney λοιπόν ανακοίνωσε την αναβίωση και μάλιστα σε live-action μορφή του αγαπημένου μας Πινόκιο.

 

2.Στην Καρδίτσα, τα ποδήλατα φτάνουν στις 30.000, όσα δηλαδή και τα αυτοκίνητα. Τα χρησιμοποιούν όλες οι ηλικίες, από τα νήπια έως και τους ηλικιωμένους. Η δημοτική αρχή της πόλης για να ενισχύσει επιπλέον αυτήν την προσπάθεια των κατοίκων, εγκατέστησε δύο σταθμούς επισκευής ποδηλάτων. Μακάρι ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό όλο και περισσότερες ελληνικές πόλεις -κι οι δημοτικές αρχές όμως δημιουργώντας κατάλληλες υποδομές.

 

pakib1

 

3.Μια πρωτοποριακή μελέτη τελικής φάσης, με επικεφαλής τον δρα Βαλεντίν Φουστέρ, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Ερευνών της Μαδρίτης και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης,ανέδειξε το πολυχάπι που μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα.

 

4.Έλληνες ομογενείς από αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Προσφέρουμε από καρδιάς» -με έδρα το Κορδελιό της Θεσσαλονίκης- αγοράζοντας όλα τα σχολικά είδη παιδιών που ανήκουν σε άπορες οικογένειες.

 

5.Ακόμη ένα μετάλλιο για τη χώρα μας και συγκεκριμένα ασημένιο από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων, στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 το οποίο διεξήχθη στη Λάρισα. Πάντα επιτυχίες!

 

paki2

Πηγή

 

6.Είστε απ’ αυτούς που προτιμάτε να παίρνετε άδεια τον Σεπτέμβριο; Αν ναι, οι επαγγελματίες ταξιδιών, όπως η η Brie Shelly του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Embark Beyond, προτείνουν τη Σαντορίνη ως έναν από τους 6 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για το φθινόπωρο. Αν δεν έχετε πάει, μη διστάσετε σε καμία περίπτωση.

 

pakisanto1

 

7.Το διάσημο περιοδικό “Time Out” ανέδειξε την οδό Κολοκοτρώνη της Αθήνας στη 12η θέση -33 στο σύνολο- ως την πιο cool οδό.

 

8.Ερευνητές μιας επιστημονικής ομάδας του MIT δημιούργησαν πλαστικό φυσικής προέλευσης από κυτταρίνη και φλοιούς δέντρων. Ευχάριστα νέα για το περιβάλλον μας αλλά και για τα νεύρα μας που έχουν γίνει κρόσσια τόσους μήνες με τα χάρτινα καλαμάκια.

 

9.Ο Ηλίας Μαμαλάκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά κι αρκετούς γιατρούς, έγραψε βιβλίο με συνταγές που συνδυάζουν γεύση αλλά κι υγιεινές επιλογές, για άτομα με νεόπλασμα τα οποία βρίσκονται στην απαιτητική και δύσκολη περίοδο της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας. Το βιβλίο είναι σε ηλεκτρονική μορφή κι είναι εντελώς δωρεάν.

 

10.Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά και να θωρακίσουμε τα δικαιώματά τους. «Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια μη φοβάστε. Όλα θα πάνε καλά.- Ν. Καζαντζάκης.

 

Να ευχηθώ στους μισούς καλό Φθινόπωρο και στους άλλους μισούς καλή 36η Αυγούστου!

 

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό