Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας.

 

1.Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Βαστάτε αδέρφια «θα τον σηκώσουμε τον ήλιο». Ξεθάψτε τα ζιβάγκο, τις δραχμές και τα γαρύφαλλα.

 

link

 

Joseph Stalkin' on Twitter: "#150ευρω #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες Συνήθως τα έβαζαν οι θειάδες συνωμοτικά στις τσέπες μας... https://t.co/k1DHbAVMTv" / Twitter

 

2.Δίνεται πλέον η δυνατότητα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη, συνεισφέροντας έτσι η Ελλάδα στην ισότητα και το inclusiveness.

link

 

3. Ομόφωνα η γαλλική Βουλή ενέκρινε σχέδιο νόμου για να απαγορευτούν οι αποκαλούμενες «θεραπείες μετατροπής» (ή «επανόρθωσης») που επιδιώκουν ν’ αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

link

 

The Complexity of Equality | Julian Stodd's Learning Blog

 

Επιπλέον, απαγορεύτηκε και στην Ελλάδα η θεραπεία μεταστροφής ανηλίκων.

 

 

4. Ο Θωμάς, τ’ ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο, επιβίωσε και τώρα βρίσκεται υπό την προστασία του Αρκτούρου.

link

 

Θωμάς ο… survivor: Το ορφανό αρκουδάκι που σώθηκε και κλέβει καρδιές (video) | Το Κουτί της Πανδώρας

 

5. 63χρονη με άνοια, που αγνοούνταν για 3 ημέρες στο Τέξας, εντοπίστηκε χάρη στο γάβγισμα του σκύλου της. «Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια, μη φοβάστε! Όλα θα πάνε καλά!» (Ν. Καζαντζάκης)

link

 

6. Ο Elliott Tanner, ένα παιδί 13 χρονών, πήρε πτυχίο φυσικής κι ετοιμάζεται για το διδακτορικό του. Ο σύγχρονος Αϊνστάιν έχει ως όνειρο να γίνει θεωρητικός φυσικός κι αργότερα καθηγητής Πανεπιστημίου.

link

 

11-year-old boy set to earn associate degree in math, likely the youngest ever in Minnesota

 

7. Η Ισπανία θέλει να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει τριήμερη άδεια στις γυναίκες με περίοδο, όπως και δωρεάν διανομή προϊόντων περιόδου.

link

 

8. Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο αφορά στην κατοίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των ανάδοχων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών.

link

 

9. Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα «Just Go Zero» της Polygreen, η Τήλος πρόκειται να μετατραπεί στο πρώτο «πράσινο» νησί παγκοσμίως, με μηδενικά οικιακά απορρίμματα, ενώ ήδη έχει καταφέρει να ανακυκλώνει σε ποσοστό 86%.

 

Η Τήλος ανοίγει τα σχολεία της σε 11 προσφυγόπουλα | Infokids.gr

 

10. Η δήλωση του Καπουτζίδη στον σχολιασμό της βραδιάς του τελικού της Eurovision: «Επίσης, την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δε θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ»

 

Καλή εβδομάδα, με πολλά, θετικά κι υπέροχα νέα!

Stay to the sunny side of life!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό