Καθώς η μαγεία της περιόδου των Χριστουγέννων καλά κρατεί κι εν όψει και της Πρωτοχρονιάς αύριο, η επιλογή για έναν προορισμό τελευταίας στιγμής μπορεί ν’ αποδειχθεί η ιδανική απόδραση για όσους δεν ήταν σε θέση ή δεν πρόλαβαν ν’ αξιοποιήσουν τις προηγούμενες γιορτινές μέρες. Πάμε να δούμε μαζί πέντε απ’ αυτούς.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί μια καλή επιλογή όλον τον χρόνο αφού εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τη γραφικότητά του κι αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους αναζητούν λίγη ηρεμία κι ομορφιά. Πόσω μάλλον αυτές τις μέρες που όλα είναι στολισμένα και γιορτινά, όπως τα αρχοντικά στην παλιά πόλη, το παλιό λιμάνι, το πάρκο του ΟΣΕ που μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο αυτές τις μέρες, με σπιτάκια και διάφορες εκδηλώσεις. Μπορείς ακόμη να ευχαριστηθείς όμορφες μελωδίες από την πλατεία Συντάγματος ή απολαύσεις τα ψώνια σου στο μπαζάρ που στήνεται στην πλατεία Ναυάρχων.

 

Πηγή εικόνας: argolikeseidhseis.gr

 

Αίγινα

Η Αίγινα αποτελεί έναν όμορφο καλοκαιρινό προορισμό κι όχι μόνο. Ποιος είπε ότι δεν είναι όμορφη τον χειμώνα κι ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες; Τα παραδοσιακά σπίτια στολίζονται με χριστουγεννιάτικα φώτα και το ίδιο και το λιμάνι με τις βάρκες του. Επίσης, στο ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό οργανώνονται εκδηλώσεις για τους πιο μικρούς, αλλά και τους πιο μεγάλους -μην κρυβόμαστε αφού κι εμείς ξεκλέβουμε αυτές τις μέρες κάτι από την παιδική αθωότητα. Ακόμη η αγορά της Αίγινας, ενώνοντας την τοπική παράδοση με τη γιορτινή ατμόσφαιρα, προσφέρει μοναδικά δώρα και λαχταριστά εδέσματα.

 

Πηγή εικόνας: Ανέστης Κορνέζος

 

 

Γαλαξίδι

Το αρχοντικό ναυτικό Γαλαξίδι είναι έτσι κι αλλιώς ένας υπέροχος προορισμός. Τι καλύτερο από το να περπατήσεις στα στολισμένα καντούνια του αυτές τις μέρες, να επισκεφθείς το στολισμένο Ακρόπλωρο, να χαζέψεις το στολισμένο δέντρο των ευχών και να νιώσεις κι εσύ το πνεύμα των γιορτών. Η παράδοση των ντόπιων; Να στολίζουν καράβι όπως κανονικά προστάζει και το ελληνικό έθιμο.

 

Πηγή εικόνας: acroploro.gr

 

Ναύπακτος

Η Ναύπακτος ή αλλιώς «πριγκίπισσα της Δυτική Ελλάδας» -όπως την αποκαλούν- αποτελεί επίσης μια καλή επιλογή για να νιώσεις κάτι από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Σημείο κατατεθέν της περιόδου αποτελεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Ξενία, με το carousel που μπορούν ν’ απολαύσουν τα παιδιά, τα  ξύλινα σπιτάκια που μοιάζουν με σαλέ και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μικρό παραδοσιακό χωριό των Άλπεων. Μπορείς ακόμη να επισκεφθείς το κάστρο το οποίο εσωκλείει το ιστορικό κέντρο της πόλης, το επίσης ιστορικό βενετσιάνικο λιμάνι αλλά και την Ορεινή Ναυπακτία με τα γραφικά της χωριά που προσφέρουν μια μοναδική εορταστική εμπειρία με τα τοπία και τις ομορφιές της.

 

Πηγή εικόνας: sinidisi.gr

 

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι έτσι κι αλλιώς ένας από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς κι ιδίως κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που σφύζουν από κόσμο. Το κέντρο στολίζεται κατάλληλα, το ίδιο και τα καταστήματα τα οποία είναι ανοιχτά όλη τη μέρα. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον στολισμένο πεζόδρομο αλλά και το παγοδρόμιο στην κεντρική πλατεία όπου μαζεύονται τα παιδιά για πατινάζ -ελπίζω να επιτρέπεται και στα μεγάλα παιδιά.

 

Πηγή εικόνας: arttravel.gr

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: discovernafplio.gr