Μέσα στο μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, υπάρχει μια φάτνη που τραβάει την προσοχή. Χωμένη μέσα στα “Αμπάρια” -όπως ονομάζεται ο βράχος απ’ τους ντόπιους κατοίκους- απλώνεται πάνω απ’ την πόλη της Καλαμπάκας που συνεχίζει και φέτος την πρωτοτυπία στολισμού των Χριστουγέννων. Το λεγόμενο «Μάτι Του Θεού» βρίσκεται ακριβώς πίσω απ’ το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης. Η θέση αυτής της φάτνης σε συνδυασμό με τον λαμπρό φωτισμό της, εξάπτει περισσότερο την περιέργεια των επισκεπτών καθιστώντας την ένα ορόσημο για την περιοχή των Μετεώρων.

Η πόλη της Καλαμπάκας  έχει πλούσια παράδοση στον ιδιαίτερο στολισμό και στο παρελθόν. Για όσους θυμούνται κάποτε ο δήμος είχε στήσει μια υπέροχη φάτνη στο κέντρο της πλατείας, με φιγούρες σε γιγαντιαίο μέγεθος. Ωστόσο, αυτή τη φορά η πόλη αποφάσισε ν’ ανεβάσει το επίπεδο και να ξεχωρίσει απ’ τους γιορτινούς στολισμούς των υπόλοιπων πόλεων, σχεδιάζοντας μια μαγευτική αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού μέσα σε μια σπηλιά των Μετέωρων. Η πρόθεση ήταν να δημιουργήσουν μια οπτικά εκπληκτική κι αξέχαστη εμπειρία κι όπως φαίνεται κι απ’ το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, οι ιθύνοντες το πέτυχαν χρησιμοποιώντας περίτεχνες τεχνικές φωτισμού που όχι μόνο έκαναν την παράσταση ορατή μέσα απ’ την πόλη αλλά κι από αρκετά χιλιόμετρα μακριά αφήνοντας τους επισκέπτες άναυδους με το αποτέλεσμα.

 

 

Είναι απ’ τις φορές που ένας προορισμός, σού κάνει το απαραίτητο influence για να τον επισκεφτείς. Ξέρεις πως θα συναντήσεις κάτι διαφορετικό, κάτι έξω απ’ τα συνηθισμένα κι αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι τόσο εντυπωσιακό. Άλλωστε τα Μετέωρα εκτός απ’ τη γαλήνη που σού προσφέρουν είναι κι ένας must προορισμός για μύστες αλλά και για όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν μια ενδοσκόπηση. Εμείς βλέποντας το βίντεο, μείναμε μ’ ανοιχτό το στόμα και παρατηρούμε για μια ακόμη φορά πως η πρωτοτυπία κι η τάση το να ξεφεύγουμε απ’ τα καθιερωμένα, φέρνουν όμορφα αποτελέσματα που όχι μόνο μάς προσφέρουν απλά μια εντυπωσιακή εικόνα αλλά μάς κάνουν και να χαιρόμαστε αυτές τις γιορτές περισσότερο.

Πηγή εικόνας: prth.gr