Μια πρωτοφανή επίτευξη κατέκτησε το Σουφλί, καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 170 συμμετοχές από 75 χώρες παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι αξίζει -αν κι εμείς το ξέραμε- μια θέση στο πάνθεον των προορισμών στον κόσμο. Ο Δήμος Σουφλίου αναδείχθηκε ως ένα από τα Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον κορυφαίο Διαγωνισμό “Best Tourism Villages” που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε κατά τη διάρκεια της θεματικής συνεδρίας με τίτλο “Building for the Future: Innovation, Education and Rural Development”, στα πλαίσια της 24ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που διεξάγεται στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

 

Σουφλί: Ενα από τα τρία ελληνικά χωριά που διεκδικούν παγκόσμια τουριστική διάκριση » Tour-market.gr

Σουφλί: Ενα από τα τρία ελληνικά χωριά που διεκδικούν παγκόσμια τουριστική διάκριση » Πηγή φωτογραφίας: Tour-market.gr

 

Η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Σουφλίου είχε επιλεγεί αρχικά ως μια από τις τρεις καλύτερες σε ελληνικό επίπεδο και κατόπιν εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό, καταφέρνοντας να κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις της επιτροπής επιλογής.

 

Κλειστά τα σχολεία Σουφλίου από το χιόνι, προσοχή στις μετακινήσεις στο δίκτυο του Β. Έβρου

Πηγή φωτογραφίας: Evros news

 

Το Σουφλί, με τον τίτλο του ενός από τα Καλύτερα Τουριστικά Χωριά του Κόσμου, εισέρχεται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή του ομορφιά, την ιστορία και τη δυναμική του παρουσία. Η επιτυχία αυτή προσφέρει στο Σουφλί τη δυνατότητα να προβάλει και να αξιοποιήσει όλα εκείνα που καθιστούν μοναδική την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου και της ίδιας της πόλης του Σουφλίου, γνωστής για την παραγωγή μεταξιού.

 

Ζήστε Χριστούγεννα “ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ” στο Σουφλί – Ξεκινάει αύριο την  λειτουργία του (ΒΙΝΤΕΟ) – EVROS NEWS

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε ένα γιορτινό όνειρο με το θεματικό πάρκο “Σαν παραμύθι” που ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους. Πηγή: e-evros

 

Ιστορία και Πολιτισμός

Το Σουφλί αναδύεται από τα βάθη της ιστορίας, αφού τοποθετείται σε έναν τόπο με απολιθωμένα δάση που υπάρχουν εδώ και 40 εκατομμύρια χρόνια. Μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά διακρίνεται μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα μνημεία και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που διακοσμούν την περιοχή. Δυστυχώς, με τις μεγάλες πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή, κάηκε το 48% του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το 18%του Δήμου Σουφλίου, ωστόσο ήδη έχουν δημιουργηθεί τα σχέδια ανάπλασης του φυσικού τοπίου.

Η αίγλη της αρχαιότητας φαίνεται στο Σουφλί μέσα από τα απολιθωμένα δάση, τα ντολμέν, τα τοτεμικά μανιτάρια και τις βραχογραφίες, αποτυπώνοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των προϊστορικών κατοίκων. Η πόλη του Σουφλίου, με τη ξεχωριστή θέση της πάνω στους εμπορικούς χερσαίους δρόμους, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της. Η σύνδεσή της με σημαντικά εμπορικά, διοικητικά και πνευματικά κέντρα, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αδριανούπολη, η Προύσα και η Αλεξανδρούπολη, έχει διαμορφώσει την χαρακτηριστική εικόνα της πόλης κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.

 

Σουφλί: Παγκόσμια αναγνώριση για το ακριτικό χωριό - Πινάκιο

70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, το Σουφλί σε μαγεύει με την παραδοσιακή απλότητά του. Πηγή φωτογραφίας: Πινάκιο

 

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, τόνισε: «Το ακριτικό Σουφλί αποτελεί πλέον την πρώτη και μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που κατέκτησε το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από εξαίρετους ανθρώπους και συγκεντρώνει ενδιαφέροντα συγκριτικά πλεονεκτήματα ικανά να στηρίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.»

 

Η Πόλη του Μεταξιού

Η πανέμορφη πόλη του Σουφλίου, γνωστή για την παραγωγή μεταξιού, συνδυάζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα με τη σύγχρονη ζωή. Οι παραδοσιακοί οίκοι, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και οι ζωντανές αγορές δημιουργούν έναν μαγικό χώρο που σε ταξιδεύει στον χρόνο.

Το Σουφλί, ένας προορισμός που συνδυάζει τον πλούτο της ιστορίας με τη φυσική ομορφιά και τη ζεστασιά των κατοίκων του, προσφέρει ένα μοναδικό ταξιδιωτικό βιώμα. Είτε είσαι λάτρης της φύσης, είτε θέλεις να εξερευνήσεις τον πολιτισμό και την ιστορία, το Σουφλί θα σε αφήσει με αξέχαστες εμπειρίες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: epixeiro.gr