Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

Γράφει η Μελίνα Γ.

 

Οι ζωές και των δυο μας τόσο διαφορετικές. Όμως βρίσκουν τη χρυσή τομή κάπου ανάμεσα στην πίεση, τον εγωισμό και την καθημερινή ανησυχία που τις διέπουν. Είναι περίπλοκο πράγμα ο έρωτας, όλοι το ξέρουμε. Αλλά γίνεται περίπλοκος γιατί εμείς τον κάνουμε να μοιάζει τέτοιος.

Στην πραγματικότητα, ο έρωτας δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια απλή χημεία που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, με τόσο στενούς και σκληρούς δεσμούς, που μόνο η ίδια του η ύπαρξη μπορεί να τους καταστρέψει. Είναι χημεία αυτοκαταστροφική, που με την ίδια δύναμη που δημιουργείται, με την ίδια μπορεί και να καταστραφεί. Δεν είναι υπεραπλουστευμένη θεωρία αυτή, γενική ή πρόχειρη. Είναι κάτι το εμπειρικό, ένας καθολικός κανόνας ο οποίος χρησιμοποιείται κι ως ορισμός της ερωτικής επιθυμίας.

Άλλωστε, ποιος έμαθε τι είναι έρωτας χωρίς πρώτα να το βιώσει; Ποιος άραγε ήξερε τι ζητούσε χωρίς πρώτα να δοκιμάσει; Εγώ μαζί σου δοκίμασα. Μ’ εσένα έβγαλα την προσωπική μου θεωρία περί έρωτος, αγάπης και πάθους. Γιατί πέρασα από πολλές περιστασιακές σχέσεις, πολλούς χλιαρούς ερωτάκους κι ειδύλλια. Αλλά μέχρι να σε γνωρίσω δεν το ‘χα συνειδητοποιήσει. Και το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή που άθελά μου σε σύγκρινα με τους άλλους. Όχι για να βρω τον καλύτερο, αλλά για να βρω τον πιο δυνατό, να βρω πότε εγώ ήμουν πιο δυνατή, δίπλα σε ποιον ήμουν πιο δυνατή.  Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι, μέχρι το να ‘σαι δυνατός να ‘ναι η μόνη σου επιλογή.

 

 

Με δίδαξες τον έρωτα με τον πιο απλό τρόπο, στα πιο μικρά πράγματα, στις πιο ρουτινιασμένες συνήθειες τις οποίες έκανες να μοιάζουν ενδείξεις πάθους σε κάθε τους υλοποίηση. Όλα τα γλυκόλογα και τα υποκοριστικά που μου ‘μοιαζαν χαζά, τα μετέτρεψες με τη φωνή σου κι όλους τους τόνους της σε μια όμορφη μελωδία, που με το ρυθμό της μου θύμιζε το πρόσωπό σου, όταν την ανακαλούσα στη μνήμη μου.

Έμαθα ότι έρωτας είναι το φιλί που μου δίνεις το πρωί στο λαιμό, όταν φτιάχνω τον καφέ μου για να πάω στη δουλειά. Έμαθα ότι έρωτας είναι επίσης το τελευταίο φιλί που μου δίνεις πριν κοιμηθούμε, όταν επιλέγεις να μείνεις σπίτι μου. Έμαθα ακόμη ότι ο έρωτας κρύβεται στις τράκες που μ’ αφήνεις να σου κάνω χωρίς να γκρινιάζεις, όταν παίρνω απ’ τα τσιγάρα σου. Είναι έρωτας μέχρι κι η βενζίνη που καις, για να ‘ρθεις να με βρεις κάθε φορά που το χρειάζομαι. Κι όταν μου σηκώνεις το τηλέφωνο μέσα στον ύπνο σου, μην μπορώντας ν’ αρθρώσεις λέξεις απ’ τη νύστα κι αυτό έρωτας είναι. Το να σε βλέπω και να με γεμίζει μόνο η δική σου όψη, να ‘μαστε έξω με φίλους και να κοιτιόμαστε μ’ όλο το βλέμμα της διεκδίκησης, λες κι είμαστε δυο άγνωστοι, έρωτα μ’ έκανες να το λέω κι αυτό.

Κατάλαβα ότι έρωτας δεν είναι μόνο να θες να δεις τον άνθρωπό σου, να του λες «σ’ αγαπάω» σαν καραμέλα, να προσπαθείς να τον εντυπωσιάσεις πάντοτε και με κάθε τρόπο, να τον βομβαρδίζεις με μηνύματα και τηλέφωνα όλη μέρα. Ο έρωτας και το πάθος έχει να κάνει, όπως μου ‘μαθες εσύ, με το να θες τον άλλον πιο πολύ όταν ξυπνάει το πρωί, παρά όταν είναι φτιαγμένος κι έτοιμος για την έξοδό του. Είναι το να ‘σαι ερωτευμένος και με τις δυο όψεις του νομίσματος, με την κορώνα και με τα γράμματα, με την καλή και με την κακή πλευρά. Οι τσακωμοί να μη σου φαίνονται ευκαιρία ή αφορμή για χωρισμό, αλλά προσπάθεια να κάνεις αυτό που έχεις όλο και πιο πολύ να φτάσει στην τελειότητα.

Ο έρωτας είναι απ’ αυτά τα πράγματα που τα κάνεις όπως σε μάθουν. Μόνο που ο καθένας σε μαθαίνει και διαφορετικά. Κι η διαφορά σου με τους άλλους, που σε ξεχωρίζει λίγο πιο πολύ, που σε κάνει να κατέχεις μια εξέχουσα θέση στο μέσα μου, είναι πως μου απλοποίησες την έννοιά του. Κι έτσι κατάλαβα και το κρατάω ακόμη σαν συμβουλή πως ο έρωτας είναι μικροπράγματα που φαίνονται τεράστια και σημαντικά.

Έρωτας δεν είσαι εσύ, έρωτας δεν είναι ο άνθρωπός σου, έρωτας τελικά είναι το πώς θα σου κάνει ο άλλος τα πράγματα πιο απλά. Έρωτας είναι η μεγαλοποίηση των μικρών κι η ελαχιστοποίηση των μεγάλων. Έρωτας είναι ο τρόπος που μου τον όρισες, ο τρόπος που μου ‘μαθες να τον ξεχωρίζω και το πόσο εύκολα τα κάνεις όλα να μοιάζουν, με μια μόνο παρουσία σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!