Ένα φως φάνηκε στο τούνελ. Μια ηλιαχτίδα μπήκε απ’ το παράθυρο και το ουράνιο τόξο φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του αλλά δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ακόμη. Δείχνει συμβατή με μας αυτή η νέα ψυχή που γνωρίσαμε και προσπαθούμε να πιάσουμε εκείνα τα σημάδια που θα δώσουν το πράσινο φως ότι ταιριάζουμε για να πάμε παρακάτω. Με λίγα λόγια προσπαθούμε να ισορροπήσουμε πάνω σε εκείνο το ροζ συννεφάκι με διακριτικότητα και χωρίς πολλά-πολλά.

Πολλές φορές μας έχουν εξαπατήσει τα φαινόμενα -όμως- κι έχοντας μάθει κάπως πιο καλά τις «παγίδες» δίνουμε, αρχικά και φυσικά, ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που μας ενώνουν αλλά προσέχουμε κι αναλύουμε ακόμη περισσότερο εκείνα τα καμπανάκια που κοπανάνε με συνοδεία φωτεινής πινακίδας που αναβοσβήνει να την κάνουμε διακριτικά αφού η συμβατότητα ήταν ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο της ζωής.

Τα περισσότερα φαίνονται από την αρχή μιας γνωριμίας. Όσο κι αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε γνωρίζουμε πολύ καλά την ατάκα: «Μα καλά! Γιατί δεν το έβλεπα από την αρχή;». Κι εννοείται ότι αυτό το έχουν πει και για μας. Ναι-ναι το αλάθητο, σας ενημερώνω, δεν το έχει ούτε ο Πάπας κι αφήστε τους να λένε! Είναι πολλά τα σημάδια που δείχνουν την αντι-συμβατότητα στο άψε σβήσε -εν’ τέλει- αλλά ας προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τα δέκα πιο τρανταχτά κατά την ταπεινή μας, πάντα, άποψη.

 

1. Το κρύο-ζεστό και τούμπαλιν

Αυτό το «πίσω Γιάννη τα καράβια» κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η συνεχής εναλλαγή «θερμοκρασιών» προκαλεί, τουλάχιστον, ναυτία. Το κρύο-ζεστό είναι καλό μόνο μετά από σάουνα. Το μια σε ψάχνω-μια σε χάνω έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι κόλπο ερωτικής αφύπνισης συναισθημάτων. Κανείς δεν κόλλησε με το φτύσιμο κι όποιος δεν το κατάλαβε από την αρχή το πήρε πρέφα λίγο παρακάτω. Ερωτευμένοι είμαστε, όχι ηλίθιοι! Απλώς αργεί καμιά φορά το upgrade του συστήματός μας. Άπαξ και γίνει όμως η προσαρμογή είναι θεαματική. Κατά την αποχώρησή παρακαλείσθε να αποφεύγετε τα διπλά φλικ-φλακ καθώς και τις πιρουέτες στον αέρα.

 

2. Πιθανή καρμιριά εν όψει, όβερ

Ναι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει πάντα, ναι το όλα στη μέση είναι το καλύτερο, ναι δε θέλουμε να είμαστε θύματα αλλά ούτε και θύτες. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως είναι άλλο η «απ’ όλα στη μέση» κατάσταση κι εντελώς διαφορετικό το «ας μοιραστούμε αυτό το παγωτό μια, δυο, τρεις, τέσσερις φορές» κατάσταση. Δε χρειάζεται να είσαι και πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις τη διαφορά. Στην περίπτωση που συμφωνείτε -ακόμη- κι εδώ εμείς σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Στην αντίθετη περίπτωση «παρακαλώ κατά την αποβίβαση να προσέξετε το διάκενο ανάμεσα στην αποβάθρα και στον συρμό».

 

 

3. Ποιανού είπαμε είσαι εσύ;

Όταν η κτητικότητα κάνει πάρτι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ήρεμα. Πολύ περισσότερο όταν αυτή κάνει την εμφάνισή της από τόσο νωρίς που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς θα είναι αν περάσει λίγος καιρός ακόμη έτσι ώστε η οικειότητα να έχει αρχίσει να εδραιώνεται. Κανείς δεν είναι κανενός και κανείς δε χόρτασε με τοστ είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα γιατί μπάζει λίγο.

 

4. Άσχετοι πρώην κι άλλα γνωστά λοιπά στοιχεία

Αν πέντε στις δέκα κουβέντες που κάνετε αφορούν πρώην αρμενίζετε στραβά και δε φταίει ο γιαλός σας διαβεβαιώνω. Όσο περισσότερο συζητάτε το παρελθόν τόσο υπονομεύετε το μέλλον. Ό, τι είναι να μάθετε το μάθατε κι όσο μπορούσατε συμβουλέψατε. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο υπάρχει μεγαλύτερο σημάδι πως πρέπει να απομακρύνεστε σιγά-σιγά όταν αντί για υποψήφιος ερωτικός σύντροφος έχετε γίνει η παρηγορήτρα της γειτονιάς; Προσοχή, εξέρχεστε με δική σας ευθύνη.

 

5. Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε

Όταν αρχίσουν οι συζητήσεις -κυρίως μεταξύ σοβαρού κι αστείου στην αρχή- για το τι θα ήταν καλό να αλλάξουμε έτσι ώστε να αρέσουμε περισσότερο στο ταίρι μας τότε έχει έρθει μια καλή στιγμή να βγάλουμε εισιτήριο για κάπου μακριά έτσι ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε καθαρό το ποινικό μας μητρώο. Απομακρυνθείτε από τις εξόδους κινδύνου καθ’ ότι η έκρηξη είναι πιθανή.

 

6. Ταχταρίσματα κι άλλα καταπραϋντικά

Άνθρωπος που ερωτεύεστε και δεν ασχολείται μαζί σας όταν σας συμβαίνει κάτι που είτε σας εκνεύρισε είτε σας στεναχώρησε μπορεί να πάει από εκεί που ήρθε. Κανείς δεν ηρέμησε με το «έλα μωρέ μη στεναχωριέσαι» ούτε με το «αντέχεις εσύ». Ειδικά το τελευταίο. Ψυχή που δε νοιάστηκε έτσι ώστε να επαναφέρει το τσι σας σε ήρεμη κατάσταση είναι ηλίου φαεινότερον πως σας έχει σημειωμένους εκεί που δεν αποτυπώνει το μελάνι. Ναι τα θέλουμε τα γούτσου-γούτσου μας όλοι. Παλαιά υποδήματα, λοιπόν, με γραφόμενα που δεν ξεγράφουν.

 

7. Ελευθερία λόγου. Μητέρα πάσης παρεξηγήσεως εν μέσω οικειότητας.

Βράσε όρυζα αν πρέπει να προσέχεις πώς θα μιλάς κι αν ζορίζεσαι να μην είσαι ο εαυτός σου. Εντάξει, αν είσαι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δε θα πάρουμε. Αν όμως ζεις κι υπάρχεις νορμάλ, θα σου αρέσει να μπορείς να εκφράζεσαι άνετα χωρίς να πρέπει να προσποιείσαι κάτι που για να γίνει αποδεκτό αλλοιώνει εσένα. Αν διαπιστώνεις πως αυτό δε σου βγαίνει φυσικά τότε καμιά μαγεία δε θα βοηθήσει. Εκτός αν έχεις σκούπα που πετάει.

 

8. Ανάλυση της ανάλυσης επί αναλύσεων

Δύσκολο να αφεθείς σε κάτι καινούργιο αλλά συναρπαστικό επίσης. Αν πρέπει να αναλύεις δεδομένα λες και είσαι κανένας σέρβερ τελευταίας τεχνολογίας καλύτερα να κάνεις τερματισμό συστήματος. Τα καλύτερα είναι τα απλά κι ό,τι θέλει υπερανάλυση δεν είναι ξεκάθαρο. Οπότε δε μας κάνει. Ομίχλη έχουν μπόλικη οι οροσειρές της χώρας μας και τελοσπάντων άμα θέλουμε ξέρουμε που θα βρούμε. Δε μας χρειάζεται και σε ερωτική έκδοση. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζετε.

 

9. Άμα ανησυχείς μην τυχόν ανησυχήσεις έχασες από τα αποδυτήρια

Τίποτα νέο δεν πρέπει να ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο. Οπότε το να εστιάζουμε μόνο σε αρνητικά χαρακτηριστικά μας ρίχνει ψυχολογικά άνευ λόγου κι αιτίας, ουσιαστικά. Γιατί θα αποφασίσουμε ότι δεν ταιριάζουμε και η υπόθεση κλείνει. Είναι λάθος τακτική όμως αφού σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Καλό είναι να δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια αλλά το να διυλίζουμε τον κώνωπα μόνο γκρίνια μπορεί να φέρει. Εκτός από τα αρνητικά υπάρχουν και θετικά κι εκείνα είναι που -συνήθως- έχουν πιο πολύ σημασία. Ή μήπως όχι;

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Συντάκτης: Σοφία Σοφιανίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου