Διανύουμε τη δεύτερη ερωτική εβδομάδα του Σεπτέμβρη, σαν να είμαστε ακόμα μες στο καλοκαίρι. Σ’ αυτό δε βοηθάνε μόνο οι θερμοκρασίες αλλά κι η διάθεσή μας για έρωτα. Ναι, εντάξει, κάτι μικρά ζόρια τα τραβάμε, αλλά αν το καλοσκεφτούμε, μάλλον φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος -ναι, ούτε το ταίρι μας που έχουμε την τάση να το κατηγορούμε για τα πάντα. Τι μας φέρνει αυτή η εβδομάδα; Αλλαγές. Δε σημαίνει ότι αυτές πρέπει να είναι δραστικές και να φέρουμε τούμπα τη ζωή μας όπως την ξέραμε, αλλά δε θα ήταν άσχημο να κάνουμε την καθημερινότητά μας με το άλλο μας μισό πιο εύκολη; Κι αυτό αλλαγή λέγεται. Ναι, τόσο απλά κι εύκολα.

 

Κριός

Με τα ζόρια που τραβάς τελευταία –φαντάζομαι το ίδιο κι ο σύντροφός σου– αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο αυτή την εβδομάδα είναι η ισορροπία στη σχέση σου, Κριαράκι μου, για να μη χρειαστεί να καταλήξεις στα ηρεμιστικά. Κι επειδή το ανισόρροπο σε αυτή την κατάσταση είσαι εσύ, άντε να πεις έναν καλό λόγο στο άλλο σου μισό, να του κάνεις κάνα χαδάκι, που το άμοιρο νομίζει ότι κάτι σου έχει κάνει και φοβάται να ρωτήσει τι. Μην κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα από ό,τι είναι. Αν δεν υπάρχει κάποιο άτομο στη ζωή σου, αλλά θες να σαγηνέψεις κάποιον, δεν κάθεσαι, βρε παιδάκι μου, να τα βρεις με τον εαυτό σου πρώτα; Χάρη θα σου κάνεις. Θες κι έρωτες!

Pillowfights: Μιας και μιλάγαμε περί αρμονίας, ποιος καλύτερος καθηγητής απ’ τον Ζυγό;
Goodnight: Κοίτα, τα τσαλίμια σου δεν περνάνε στον Αιγόκερω. Οπότε άσ’ το για άλλη φορά.

 

Ταύρος

Μερικά θέματα είναι τζιζ και σαν καυτή πατάτα που δεν πρέπει να την ακουμπήσεις καν, Ταυράκι μου, κι αυτό θα πρέπει να κάνεις αν έχεις ακόμα σώας τας φρένας. Τι το θες κι εσύ τώρα να σκαλίζεις καταστάσεις και να ανοίγεις συζητήσεις που μόνο τούρμπο θα κάνουν το άλλο σου μισό; Όρεξη για καβγάδες έχεις; Αφού δεν το έχεις με τη διπλωματία, άσ’ το να πάει το παλιάμπελο. Δοκιμάζεις κάποια άλλη στιγμή, αργότερα. Για την ώρα, κάνε τρελίτσες, κανόνισε καμία εκδρομούλα πριν αρχίσει το ζόρι στη δουλειά και τσιμουδιά. Αν είσαι ακόμα μόνος, οι μέρες είναι ευνοϊκές για να βρεις το άλλο σου μισό, φτάνει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Pillowfights: Τουλάχιστον ο Παρθένος έχει υπομονή μαζί σου, δώσε του μία ευκαιρία.
Goodnight: Ε, όχι και να χαλάσεις την ηρεμία του Λέοντα! Φιρί-φιρί το πας κι εσύ;

 

Δίδυμος

Καιρός να αφήσεις τις υστερίες, να κάτσεις κάτω, να σοβαρευτείς λιγάκι (όσο γίνεται, δηλαδή) και να κάνεις μια συζήτηση με το σύντροφό σου όσον αφορά τη σχέση σας, Διδυμάκι μου. Αφού έχεις προβλήματα και θέματα που σε ενοχλούν, γιατί είσαι τόσο φυγόπονο, βρε παιδάκι μου; Δεν είναι καλύτερα να πείτε ο ένας στον άλλο τι είναι αυτό που βάζει απόσταση μεταξύ σας και να βρείτε μια λύση; Να σου πω εδώ ότι με το να είσαι αντιδραστικός δε θα βγάλεις άκρη, μάλλον θα ωθήσεις την κατάσταση στα άκρα και το κρίμα στο λαιμό σου. Αν είσαι σε αναζήτηση συντρόφου, καλά θα κάνεις να χαλαρώσεις λίγο. Ούτε η Κλεοπάτρα δεν τον είχε πάρει τόσο ψηλά τον αμανέ.

Pillowfights: Αν θες χαλαρότητα, ο Τοξότης είναι εδώ κι εύκολος στη συζήτηση. Μια χαρά, τι λες;
Goodnight: Ο Καρκίνος αγαπά τη συζήτηση κι εσύ αγαπάς να μιλάς μόνος σου με τις ώρες.

 

Καρκίνος

Ξέρω ότι ίσως σε τρομάξω λίγο, Καρκινάκι μου, αλλά από σήμερα οι σχέσεις σου μπαίνουν σε μια νέα διάσταση κι ίσως, λέω ίσως, χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές. Μην κλαις από τώρα, άσε πρώτα να σου πω αυτά που θέλω. Είσαι τυχερός κι ευνοείσαι όσο δε φαντάζεσαι, αλλά πολλές φορές η ευτυχία δε βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, αλλά και με το να βγεις από αυτή. Για σκέψου, νιώθεις πάντα καλά με το άλλο σου μισό ή είναι φορές που δεν έχεις όρεξη να του πεις καλημέρα; Κάνε μια βαθιά ενδοσκόπηση και θα βρεις τι πρέπει να κάνεις. Έξυπνος είσαι, απλά μάθε να ελίσσεσαι. Αν είσαι μόνος, οι μέρες σε ευνοούν για αναζήτηση συντρόφου. Άντε, και καλό βόλι.

Pillowfights: Ο Σκορπιός θα σε πάρει αγκαλίτσα στα δύσκολα. Μην τον χάσεις απ’ τα μάτια σου.
Goodnight: Αφού είσαι άνω-κάτω από μόνος σου, τον Κριό τι τον θες;

 

Λέων

Πάλι βάζεις τα προβλήματα της καθημερινότητας πάνω απ’ τη σχέση σου και μετά αναρωτιέσαι γιατί ψοφάν τα έρμα, Λιονταράκι μου. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα απλές. Σε αφήνουν, όμως, το άγχος κι ο πανικός να τις δεις; Αυτές οι μέρες είναι κατάλληλες για να κάνετε μια κουβεντούλα με το σύντροφό σου, δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με το πόσο διαθέσιμος είναι να συνεργαστείτε ώστε να σπάσει ο πάγος μεταξύ σας. Πόσοι έχουν τέτοια κατανόηση, βρε; Μη σε πιάσουν οι τεμπελιές και τα αφήσεις για αργότερα. Στη βράση κολλάει το σίδερο κι η δική σου βράση είναι τώρα. Εσύ που δεν είσαι ακόμα σε σχέση, πώς να είσαι με τόσο στρες; Σε πλησιάζει άνθρωπος; Μήπως να χαλάρωνες λιγάκι; Μία σκέψη κάνω.

Pillowfights: Και ναι, ένας Δίδυμος θα καταφέρει να σε κάνει να ξεχάσεις τις έγνοιες σου. Όρμα του.
Goodnight: Έχεις τα δικά σου, έχεις και τον Ιχθύ να μουρμουράει μες στα αφτιά σου. Μακριά!

 

Παρθένος

Έχεις πιει κι εσύ το αμίλητο νερό, βρε Παρθενάκι μου; Πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι με το ζόρι ανταλλάσσεις δυο κουβέντες με το ταίρι σου κι απαντάς με ένα «ναι» κι ένα «όχι», ακόμα κι αν σε ρωτήσει τι κάνεις; Το έχω πει σε κάνα-δυο ακόμα, θα το πω και σε σένα, μπας και καταφέρεις και δώσεις το φιλί της ζωής στη σχέση σου, γιατί, καλό μου, ακόμα κι άγιος να είναι ο σύντροφός σου, κάποια στιγμή η υπομονή του θα τελειώσει. Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση∙ το τρίπτυχο της επιτυχίας και μπορώ να σου το δώσω και γραπτώς. Άσε τα μισόλογα. Ανοίξου και πες αυτό που αισθάνεσαι. Αν είσαι μόνος, τι να σου πω; Σε αυτή την κατάσταση είσαι έτοιμος για σχέση;

Pillowfights: Να το τύπος με τη γαϊδουρινή υπομονή που λέγαμε, ο Αιγόκερως.
Goodnight: Ο Ζυγός θέλει να τα μοιράζεται όλα κι εσύ δε μοιράζεσαι ούτε τον ίδιο χώρο!

 

Ζυγός

Να κι ένα χαρούμενο παιδάκι αυτή την εβδομάδα! Μη σε δω και κάνεις κάτι που να χαλάσει την ηρεμία, την αισιοδοξία και την ισορροπία σου αυτή την εβδομάδα, θα σε κατσαδιάσω, Ζυγάκι μου. Περνάς μέλι-γάλα στη σχέση σου και με τις έγνοιες να είναι λιγοστές, θα μπορούσες να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή ακόμα παραπάνω. Μη νομίζεις ότι γλυτώνεις την κουβέντα που πρέπει να κάνεις με το άλλο σου μισό επειδή είσαι χαλαρός κι άνετος. Όχι, θα τα πείτε, θα φτιάξετε αν υπάρχει κάτι που δε λειτουργεί κι επιβάλλεται να γίνεις πιο τρυφερός και γλυκός μαζί του. Το κατάλαβες; Δεν έχεις ταίρι; Τι περιμένεις;! Όποιον θες μπορείς να έχεις κι εσύ κάθεσαι;

Pillowfights: Ω, ναι, ο Υδροχόος, αυτό το παράξενο παιδί, είναι το άλλο σου μισό. Αποδέξου το.
Goodnight: Σου πέφτει λίγος βαρύς ο Ταύρος αυτήν την εβδομάδα. Ψάξε για κάτι πιο αέρινο.

 

Σκορπιός

Όχι που θα ξέφευγες εσύ απ’ το λογύδριό μου περί σπάσιμου του πάγου, συζήτησης κι άλλα τέτοια καλά κι όμορφα, Σκορπιδάκι μου. Εσύ κι αν είσαι αυτός που πρέπει να ανοίξει το στοματάκι του και να πεις μια καλή κουβέντα στο άλλο του μισό, αντί να μιλάς σαν τον άνθρωπο των σπηλαίων με ουγκ κι άλλες κραυγές. Ναι, το ξέρω ότι δεν είσαι στα καλά σου, το ταίρι σου τι φταίει όμως; Μια μικρή κουβέντα, άντε, κι ένα χαμόγελο ίσως, ξέρεις τι αλλαγές θα φέρουν στην προσωπική καθημερινότητά σου; Και κάνε και μερικές αγκαλίτσες, βρε. Λίγη ζεστασιά δε βλάπτει. Αν είσαι ακόμα μόνος, τι να σου πω. Αντέχεις μια σχέση τώρα; Από σένα και μόνο, εξαρτάται.

Pillowfights: Ο ζουζουνιάρης Ιχθύς είναι ό,τι πρέπει για να σε ηρεμήσει. Βαλεριάνα σκέτη!
Goodnight: Αν αποφασίσεις να τα βρεις με έναν Τοξότη, καλή σου τύχη. Μόνο αυτό θα σου πω.

 

Τοξότης

Εντάξει, δεν μπορώ να μην αρχίσω απ’ το παράξενο της εβδομάδας. Από πού και ως πού γίνεσαι ζηλιάρης εσύ, βρε Τοξοτάκι μου; Τι σου συμβαίνει, μπορώ να μάθω κι εγώ; Σάμπως μήπως ξέρεις κι εσύ, εδώ που τα λέμε; Και μέσα σε όλα, μεταφέρεις τα νεύρα της καθημερινότητάς σου μέσα στη σχέση σου και ξεσπάς στο άλλο σου μισό. Δε θα λέγαμε ότι περνάς και την καλύτερη εβδομάδα της ζωής σου, τι λες κι εσύ; Αν δε θες να πετάξεις στα σκουπίδια τη σχέση σου, μήπως να έβλεπες τα πράγματα λιγότερο εγωιστικά και να σκεφτόσουν λίγο το ταίρι σου; Το ίδιο ισχύει και για σένα που είσαι μόνος. Αν συνεχίσεις έτσι, θα παραμείνεις μόνος. Σκέψου το λίγο.

Pillowfights: Πες «ναι» σε έναν Κριό! Μη ρωτάς το πώς και το γιατί. Απλά, πες «ναι»!
Goodnight: Στον Παρθένο λέμε «όχι». Πολύ σοβαροφάνεια, βρε παιδί μου. Τι είναι αυτός;

 

Αιγόκερως

Αν διαμαρτυρηθείς κι εσύ αυτή την εβδομάδα για προβλήματα στη σχέση σου, τι να πούμε κι οι υπόλοιποι, βρε Αιγοκεράκι μου! Αντί να ψάχνεις να βρεις μικρολεπτομέρειες για να γκρινιάξεις, καλά θα κάνεις να κάτσεις φρόνιμος και να απολαύσεις την αγκαλιά και τα χάδια του συντρόφου σου. Και μιας κι είσαι σε αυτό το σημείο, τι θα έλεγες να άνοιξες λίγο την καρδούλα σου ή να έλεγες κάνα γλυκόλογο στο άλλο σου μισό; Λέγεται ρομάντζο και δεν έχει κινδύνους για την υγεία σου. Αλήθεια λέω. Αν και συνήθως σου λέω να αφήσεις το πάθος ελεύθερο, εσύ που ψάχνεις για σύντροφο σκέψου και με τη λογική, μην αφήνεσαι στο πάθος σου. Ίσως να μην είναι ό,τι αναζητάς.

Pillowfights: Αν δε μοιραστείς τα χάδια και τα φιλιά με τον Καρκίνο, τότε με ποιον;
Goodnight: Ο Υδροχόος ταξιδεύει αλλού κι εσύ θέλεις τη στεριά σου. Άσ’ τον να φύγει.

 

Υδροχόος

Επιχείρηση σκούπα κατά του παρελθόντος χρειάζεσαι αυτή την εβδομάδα, Υδροχοάκι μου, και μάλιστα χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες, γιατί ό,τι έχεις φτιάξει με τον άνθρωπό σου ως τώρα, πας φιρί-φιρί να το χαλάσεις με το να μένεις προσκολλημένος σε καταστάσεις που έχουν τελειώσει για σένα. Έλεος, δηλαδή. Βγάλε την παράνοια απ’ το μυαλό σου και μην καταστρέφεις κάτι όμορφο που δίνει νόημα στη ζωή σου. Δώσε μια ευκαιρία στο άλλο σου μισό, αλλά κυρίως σε σένα να χαρείς μια σχέση με νόημα. Το ίδιο ισχύει και για σένα που είσαι μόνος. Ξεκόλλα απ’ τα παλιά κι άνοιξε πανιά για νέους τόπους και προορισμούς. Τα αξίζεις να βρεις την ευτυχία.

Pillowfights: Ο βασιλιάς Λέων θα σε κάνει να νιώσεις πριγκιπικά. Ω, ναι!
Goodnight: Είσαι ευαισθητούλι τελευταία, δε θα αντέξεις το θανατηφόρο βλέμμα του Σκορπιού.

 

Ιχθύς

Μπορείς να σκάσεις ένα χαμόγελο, Ψαράκι μου γλυκό, και να χαρείς το ευχάριστο κλίμα στη σχέση σου. Πόσο καιρό είχες να το ακούσεις αυτό, ε;  Άντε, λοιπόν, να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο σκηνικό, γεμάτο ρομαντισμό και συντροφικότητα για σένα και το άλλο σου μισό και μην αφήσεις τίποτα μα τίποτα να μπει ανάμεσά σας. Ε, κι αν προκύψει κάτι, ξέρεις εσύ, μια ειλικρινής κουβέντα και θα λυθούν όλα στη στιγμή. Βγάζοντας το άγχος και την πίεση απ’ την καθημερινότητά σου, θα έχεις τη δυνατότητα να γίνεις άλλος άνθρωπος. Τώρα, αν είσαι μόνος, για άνοιξε τα μάτια σου εκεί κοντά στο διήμερο. Κάτι καλό μπορεί να κάνει την εμφάνισή του. Ετοιμάσου να το αρπάξεις.

Pillowfights: Η σταθερά που χρειάζεσαι στη ζωή σου ακούει στο όνομα Ταύρος.
Goodnight: Ώρες-ώρες είστε ίδιοι με τον Δίδυμο, άρα καλά θα κάνετε να μείνετε χώρια. Κατανοητό;

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη