Τι θα πει «διακοπές έρχονται, άντε να ηρεμήσουμε λιγάκι»; Ποιος σας είπε ότι διακοπές ίσον ηρεμία; Όποιος και να ήταν, ένα ξέρω εγώ, ψέματα λέει, και να που έρχεται η νέα εβδομάδα να το αποδείξει. Μέρες υπομονής και περισυλλογής έρχονται, όχι μόνο γιατί είναι Πάσχα, αλλά γιατί κάποιος εκεί ψηλά δεν έχει τι να κάνει κι αποφάσισε να παίξει με τα όρια στις σχέσεις μας. Δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη εποχή να ‘μαστε στον κόσμο μας, ζαμανφού και ξεροκέφαλοι, αλλά αυτήν την εβδομάδα καλό θα ήταν να είμαστε αγγελάκια. Καλά, κανείς δε θέλει να φάει το αρνάκι και το αβγουλάκι με την ησυχία του; Όλοι το θέλετε; Ε, τότε γιατί φροντίζετε να δημιουργείτε έναν πανικό; Ειρήνη υμίν!

Κριός

Η Αφροδίτη μπορεί να κόβει βόλτες στο ζώδιό σου, Κριαράκι μου, κι εσύ θα ‘πρεπε να ‘σαι στα ντουζένια σου, αλλά –τι τα θες– θα σέρνεσαι. Δεν ξέρω πώς να σου το χρυσώσω το χάπι, αλλά οι υποχρεώσεις σου έχουν ύψος σαν το Έβερεστ και, όπως και να είναι, δεν το λες και σέξι. Αν έχεις σχέση, μη θυμώσεις, αν το ταίρι σου διαμαρτυρηθεί ότι το έχεις γραμμένο στις πίσω-πίσω σελίδες της ζωής σου. Δεν έχει άδικο, αλλά τι να πεις κι εσύ. Αντί να του την πεις, μέρες που είναι, εξήγησέ του μερικά πράγματα. Θα καταλάβει. Αν είσαι μόνος, θα σου μιλούσα για έρωτες και ρομάντζα, αλλά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Καλό Πάσχα κι οι έρωτες απ’ την άλλη εβδομάδα.

Pillowfight: Ο Ζυγός δε θα παρεξηγηθεί αν τον αμελήσεις. Έχει τα δικά του σχέδια αυτός.
Goodnight: Ο Παρθένος βαριέται και κάνει κι εσένα να βαριέσαι περισσότερο. Ζωή είναι αυτή;

 

Ταύρος

Δεν ξέρω τι γίνεται και σε πιάνουν τα παρορμητικά σου, Ταυράκι μου, αλλά αυτήν την εβδομάδα θα είσαι σαν τον Σπύρο Σούλη που θέλει να τα αλλάξει όλα. Ε, και πού είναι το κακό, θα μου πεις. Πουθενά αλλά το  ταίρι σου έχει μάλλον άλλη άποψη -συν το σοκ που θα πάθει αν ακούσει από το στοματάκι σου τα σχέδιά σου. Ωραίος ο δυναμισμός σου αλλά η δικτατορία δε θα σου βγει σε καλό, χρονιάρες μέρες. Μήπως να χαλαρώσεις λίγο και να μην είσαι τόσο ξεροκέφαλος; Μια ιδέα ρίχνω στο τραπέζι, σκέψου την. Αν είσαι μόνος, τα πράγματα είναι πιο ρομαντικά για ‘σένα. Ένα ειδύλλιο μπορεί να πεταχτεί από το πουθενά. Μην το βγάλεις στη φόρα ακόμα. Απόλαυσέ το όσο μπορείς.

Pillowfight: Έχετε τα ίδια μυαλά με τον Καρκίνο. Πώς να μην τα πάτε καλά; Χαρείτε το!
Goodnight: Χρόνο για τους άλλους θα βρει ο Ζυγός, για ‘σένα, δεν ξέρω. Κομματάκι δύσκολο.

 

Δίδυμος

Τι έγινε, Διδυμάκι μου; Άρχισε πάλι να παίζει το ματάκι σου; Κι αν παίζει λίγο το ματάκι, σιγά, τι έγινε, αλλά εσύ, βρε παιδί μου, δεν ξέρεις και πού να βάλεις όρια. Αυτό είναι το πρόβλημα, κατάλαβες; Κι αν αρχίσεις να νιώθεις πίεση στη σχέση σου, και πιο ζωηρός από ό,τι πρέπει θα γίνεις (ξέρεις εσύ, να μην τα λέω εγώ δημοσίως) και θα αρχίσεις να αντιδράς υπογείως σε σημείο να φέρεις στο αμήν το ταίρι σου. Να μην πω κάτι για τις κραυγές πολέμου που βγάζεις και θες να τα χαλάσεις με όλο τον κόσμο. Να σου πω να ‘σαι προσεκτικός. Θα είσαι, όμως; Αν δεν έχεις ταίρι, δικτυώσου. Έρωτα μπορεί να μη βρεις, αλλά σου υπόσχομαι πολλή διασκέδαση και γνωριμίες. Δεν το λες κακό κι αυτό!

Pillowfight: Η αλήθεια είναι ότι έχεις πιο μεγάλη γλώσσα απ’ τον Τοξότη. Θέλω ντιμπέιτ!
Goodnight: Σε πιέζει τόσο που θα σου βγάλει το λάδι ο Ταύρος. Πόσο να αντέξεις κι εσύ!

 

Καρκίνος

Είδες ότι πάνε όλα καλά στη σχέση σου κι είπες να ταράξεις λίγο τα νερά για να μη βαριόσαστε, Καρκινάκι μου. Κακώς, καλό μου, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνεις η έκφραση «τα έκανες θάλασσα» δε θα ‘ναι ικανή να περιγράψει τον χαμούλη που θα δημιουργήσεις. Επειδή νιώθεις ανασφάλειες δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κατά μέτωπο επίθεση στο ταίρι σου και να με τον τρόπο σου να πετάξεις το τελεσίγραφο «ή βάζουμε κουλούρα ή την κάνω», γιατί μάλλον θα την κάνει. Και μετά θα κλαίει το Καβουράκι. Μόνο του. Αν είσαι μόνος, οι πεταλουδίτσες στο στομάχι σου θα είναι εξαιτίας ενός φίλου. Βλέπω ειδύλλιο πάνω από τα τσουρέκια και τα κόκκινα αβγά.

Pillowfight: Αυτά είναι! Ιχθύς και τα μυαλά στα κάγκελα. Ησυχία, ηρεμία και πολύ ραχάτι!
Goodnight: Αν θες αγκαλίτσες και φιλάκια, δε θα σου τα δώσει ο Λέων. Έχει άλλα στο μυαλό του.

 

Λέων

Ο έρωτας σε ‘χει πάρει στο κατόπι κι εσύ του κλείνεις το τηλέφωνο στη μούρη, Λιονταράκι μου, γιατί, λέει, έχεις δουλειές με φούντες και σιγά μην κάτσεις να χαλβαδιάζεις δεξιά κι αριστερά. Καταρχάς, ο σύντροφός σου δεν είναι δεξιά κι αριστερά και κατά δεύτερον, μην ξαφνιαστείς αν τον δεις να βγάζει καπνούς απ’ τα αφτιά ή να σε αποκαλεί αναίσθητο. Δεν είναι τίποτα, νευράκια είναι επειδή νιώθει μοναξιές, γι’ αυτό –αν δε θες γκρίνια– προσπάθησε να βρεις χρόνο για τα πάντα -ακόμα κι αν κουραστείς παραπάνω. Εσύ το διάλεξες, μην το ξεχνάς. Αν δεν έχεις ταίρι, οι μέρες που ήσουν μπακούρι φτάνουν στο τέλος τους! Άντε, με το καλό και με μία επίσημη σχέση.

Pillowfight: Είστε κι οι δύο στον κόσμο σας. Δουλειές εσύ, δουλειές ο Κριός, καταλαβαίνεστε.
Goodnight: Έχεις πολλά στο κεφάλι σου για να ‘χεις και τον Αιγόκερω να σε ζαλίζει.

 

Παρθένος

Πιες τις βιταμίνες σου, γιατί έχεις πολλή δουλειά να κάνεις αυτήν την εβδομάδα όσον αφορά την προσωπική σου ζωή, Παρθενάκι μου, αφού η ανία σου χτυπάει την πόρτα κι εσύ πρέπει να πάρεις το σκουπόξυλο και να την διώξεις μακριά. Αν έχεις ήδη σύντροφο στη ζωή σου, κάνε τα σχέδιά σου και σκέψου τρόπους να ανανεώσεις τη σχέση σας, διαφορετικά δε θα ζήσεις την κατάνυξη μόνο για το Θείο Δράμα, μόνο, αλλά και για το δικό σου, και δε λέει να φορέσεις πλερέζες για κάτι που φτιάχνεται! Εσύ που είσαι μόνος, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να μη βαριέσαι. Να φλερτάρεις! Ευκαιρίες έχεις, αλλά θα πάνε στράφι, αν δεν κουνήσεις λίγο το χεράκι σου. Μην τα θες όλα στο πιάτο!

Pillowfight: Ξεθάρρεψε ο Αιγόκερως! Ό,τι πρέπει, ευκαιρία να σου κάνει κάνα μάθημα. Τι λες;
Goodnight: Θα του τα βγάλεις τα μάτια του Δίδυμου έτσι όπως ξενοκοιτάει. Αυτά θες;

 

Ζυγός

Ώρες-ώρες είσαι πολύ μπροστά όσον αφορά τη σχέση σου, Ζυγάκι μου, κι αν ο σύντροφός σου είναι ο τύπος ο κλασικός, ο ξεκάθαρος, ένα σοκ το παθαίνει μαζί σου, όταν ανοίγεις το στοματάκι σου και ξεφουρνίζεις αυτά που σκέφτεσαι. Ε, ένα τέτοιο σοκ θα το πάθει κι αυτήν την εβδομάδα, γιατί ποιος ξέρει τι θα σκαρφιστείς ότι θες να κάνεις, και καλά, για να ανανεώσεις τη σχέση σας. Να την ανανεώσεις, εντάξει, όχι να τον στείλεις τον άλλο στον ψυχίατρο. Τουλάχιστον ενημέρωσέ τον πρώτα να ξέρει τι τον περιμένει. Εσύ που είσαι ακόμα μόνος, το τελευταίο πράγμα που θα ‘πρεπε να σε ανησυχεί είναι η μοναξιά αυτές τις μέρες. Να δω πού θα τους χωρέσεις όλους αυτούς -αν και σε έχω ικανό για όλα.

Pillowfight: Ναι, θέλει –λέει– να συμμαζευτεί ο Υδροχόος. Μη σκας. Συνεχίζει να είναι τρελιάρης.
Goodnight: Να δω τα μούτρα σου, αν ο Καρκίνος σε στριμώξει και τρέχετε για νυφικά ή κουστούμια.

 

Σκορπιός

Καλά, είπαμε ότι αυτή η εβδομάδα δεν είναι για πολλά-πολλά σιρόπια και ρομάντζα, αλλά εσύ το πας στα άκρα, Σκορπιδάκι μου, λες κι έχεις αλλεργία σε καθετί που θυμίζει συναισθήματα, λουλουδάκια και πεταλουδίτσες. Τι έχει μπει πάλι μες στην καρδιά σου, βρε δυσοίωνο πλάσμα; Και άντε, δικαίωμά σου είναι να ‘σαι μίζερος, το ταίρι σου τι φταίει; Αν αρχίσεις να του κάνεις τη ζωή μαύρη με το να καβγαδίζεις μόνος σου, οι καμπάνες θα χτυπήσουν και για ‘σένα αυτές τις ημέρες, αφού θα καταλήξεις να τρως τον οβελία μόνος σου. Αν πάλι είσαι μόνος και κοιτάς με μισό μάτι κάποιον που σε φλερτάρει, καλά κάνεις. Δε σε θέλει αυτές τις μέρες. Άσ’ το για αργότερα.

Pillowfight: Τι τα θες τα ρομάντζα, όταν υπάρχει ένας Ταύρος που τα κανονίζει όλα για ‘σένα;
Goodnight: Τι θα πει «σοβαρεύτηκε ο Υδροχόος»; Πού, πώς, πότε και ποιος στο είπε; Ας γελάσω!

 

Τοξότης

Πόσες φορές θα σου το πω ότι άλλο «ειλικρίνεια» κι άλλο «αγένεια», βρε Τοξοτάκι μου; Ακόμα να τα ξεχωρίσεις; Κοίτα τι θα καταφέρεις γιορτινές μέρες, να κάνεις το άλλο σου μισό τούρμπο κι αντί για το αρνί να σκέφτεται εσένα πάνω στη σούβλα. Όχι, δηλαδή, τώρα, εσένα σου αρέσει αυτό; Μη λες πολλά, μην του υπόσχεσαι τίποτα, μόνο και μόνο για να τον καλοπιάσεις, αν δεν έχεις σκοπό να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου κι ίσως, λέω ίσως, να καταφέρεις να την γλυτώσεις απ’ τα χεράκια του. Εσύ που είσαι μόνος, προσγειώσου λίγο. Ναι, σε κυνηγάνε πολλοί γιατί είσαι ωραίος και μοιραίος, αλλά αν δε ζυγίσεις τα πράγματα, στο τέλος θα κλαις -και κλαις κι άσχημα.

Pillowfight: Σώσε έναν Λέοντα απ’ την κούραση και την εργασία. Μπορείς. Κάνε το ψυχικό, καλέ!
Goodnight: Αυτός ο μουρτζούφλης ο Σκορπιός μέχρι και τα Στρουμφάκια ξενερώνει.

 

Αιγόκερως

Βλέπω ότι ακούς και μαθαίνεις από αυτά που σου λέω για την προσωπική σου ζωή, Αιγοκεράκι μου, και να που αποδεικνύεις ότι είσαι και καλός μαθητής. Αν αναρωτιέσαι γιατί σου πλέκω το εγκώμιο, είναι γιατί μετά από καιρό βάζεις το συναίσθημα και το ρομάντζο πάνω απ’ τη δουλειά, καλό μου. Τώρα, ή για αυτό ευθύνομαι εγώ που σου φωνάζω τόσο καιρό, ή το άλλο σου μισό που σου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Κοίτα μην τα κάνεις θάλασσα, ε; Α, και μην αφήνεις κανέναν απ’ το περιβάλλον σου να κάνει κουμάντο για τη σχέση σου. Αν είσαι μόνος, προβλέπω να πέφτεις ξερός στη θέα μιας όμορφης παρουσίας. Κάνε κάτι γι’ αυτό. Μη μείνεις αμέτοχος. Κουνήσου!

Pillowfight: Σοβαρός, μετρημένος και ξενέρωτος ο Σκορπιός. Κάτι σου θυμίζει ή κάνω λάθος;
Goodnight: Είπαμε, σου αρέσει η σκληρή δουλειά αλλά όχι και να σε ‘χει σε δεύτερη μοίρα ο Κριός!

 

Υδροχόος

Τόσο καιρό έριχνες το φταίξιμο στην τύχη, τα άστρα κι όλο το σύμπαν που τίποτα δεν πήγαινε –όπως έλεγες– καλά στη σχέση σου, Υδροχοάκι μου. Αυτήν την εβδομάδα που έχεις την ευκαιρία να κάτσεις και να τα πεις με το ταίρι σου –να σε δω– τι θα κάνεις; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Και τα στραβά μπορείς να φτιάξεις και, απ’ το πάθος που σε περιτριγυρίζει, να πάρουν φωτιά τα κάρβουνα. Ναι, ναι, όλα είναι ιδανικά. Εσύ, τι θα κάνεις γι’ αυτό; Εδώ σε θέλω! Εσύ που είσαι ακόμα μοναχούλι σου, κοίτα μη σε πάρει η χαρά σε περίπτωση που πάθεις ταράκουλο απ’ τον έρωτα. Σου έχω νέα. Άνθρακας ο θησαυρός. Μην επενδύσεις πολλά, γιατί μετά ποιος σου σκουπίζει τα δάκρυα!

Pillowfight: Μες στα τρελά τα κέφια ο Δίδυμος. Τουλάχιστον να σε παρασύρει μαζί του! Δε θες;
Goodnight: Ε, όχι που θα κλειστείς μέσα επειδή ο Ιχθύς την είδε κάπως. Ποτέ τον ποτών.

 

Ιχθύς

Ποια λιβάδια, ποιες εξορμήσεις κι αναρριχήσεις σε χωριά πάνω στα κατσάβραχα, καλέ; Τι λένε, βρε Ψαράκι μου; Εσύ θες χλίδα, θες πουπουλένια μαξιλάρια και μαλακά στρώματα αυτήν την εβδομάδα. Να ‘χεις το ταίρι σου δίπλα και να το ταΐζεις φράουλες. Αυτό θες, και θα κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου να πείσεις και τον σύντροφό σου ότι αυτό θέλει κι εκείνος. Ναζιάρης είσαι, αλλά βάλε και λίγο τη λογική στη συζήτηση όταν θα προσπαθήσεις να περάσεις τις επιθυμίες σου. Πού ξέρεις, μπορεί να εκπλαγείς απ’ τα αποτελέσματα. Αν είσαι μόνος, κάνε την καρδιά σου πέτρα κι άντε σε κάνα φιλικό σπίτι. Ο νέος σου έρωτας μπορεί να σουβλίζει το αρνί ήσυχα-ήσυχα σε μια γωνίτσα.

Pillowfight: Την ξεκούραση που θες θα σου την δώσει ο Παρθένος. Κι αυτός το ίδιο θέλει. Ξάπλα!
Goodnight: Ούτε τον Τοξότη ούτε και το στόμα του αντέχεις. Από τρόπους τίποτα αυτό το παιδί.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη