Προτελευταία εβδομάδα του έτους και ήδη αρχίζουμε να κάνουμε τις προσωπικές μας εκτιμήσεις για το έτος που φεύγει, τις ανησυχίες μας, τα επιτεύγματά μας, αλλά και τις αποτυχίες μας. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κοιτάζουμε πίσω και εξετάζουμε τις πράξεις μας ή αυτά που θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν καταφέραμε. Αυτή η εβδομάδα, λοιπόν, μέσα σε όλο αυτό στο συνονθύλευμα σκέψεων και αυτοκριτικής, έρχεται να μας ανοίξει την πόρτα σε νέες ευκαιρίες. Αρχίζουμε να μηδενίζουμε τον κύκλο πιο νωρίς, από τώρα και όχι από την πρωτοχρονιά, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και το 2018 που έρχεται να μας βρει καθόλα έτοιμους.

 

Κριός

Με αρκετά βελτιωμένη διάθεση και ψυχολογία θα σε βρει η νέα εβδομάδα, Κριέ μου, μιας και καταφέρνεις επιτέλους να αδειάσεις το κεφάλι σου από τα προβλήματα και τις ανησυχίες που αφορούν τη δουλειά σου. Μπαίνεις σε μία νέα φάση καθώς είσαι σε θέση να καταλάβεις τι θες από τη ζωή σου και να σκεφτείς τι ζητάς από τη ζωή σου, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, από δω και μπρος. Βάλε στόχους και δούλεψε με θέρμη για να πετύχεις όλα όσα ζητάς για να κάνεις τις επιθυμίες σου πραγματικότητα. Η εβδομάδα αυτή βοηθάει πολύ και στην επικοινωνία, καθώς θα λυθούν προβλήματα που μπλόκαραν τη σκέψη, αλλά και την ικανότητά σου να εκφραστείς.

 

Ταύρος

Αισιοδοξία, ενέργεια και θέληση να πας παρακάτω με τη ζωή σου, είναι τα δώρα που σου φέρνει αυτή η νέα εβδομάδα, Ταύρε μου, και το πώς θα τα αξιοποιήσεις αυτά τα δώρα είναι στο χέρι σου. Γίνεσαι πιο περιπετειώδης και αναζητάς τη γνώση που σε συνδυασμό με την περιπέτεια θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες στη ζωή σου. Εκμεταλλεύσου τις μέχρι τώρα εμπειρίες και τα μαθήματα που έχεις πάρει από τη ζωή και βάλτα να δουλέψουν προς όφελός σου. Με πειθαρχεία και οργάνωση μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και να ελευθερωθείς απ’ ό,τι σε κρατάει πίσω. Το μόνο που μένει είναι θέσεις στόχους και να κινηθείς έξυπνα μέχρι να τους κατακτήσεις.

 

Δίδυμος

Ξαναβρίσκεις το δυναμισμό και την ενέργεια που χρειάζεσαι για ξεκολλήσεις από τοξικές και χωρίς διέξοδο καταστάσεις, Δίδυμέ μου, και χάρη στη θετική σου στάση και τρόπο σκέψης, βρίσκεις λύσεις και κάνεις τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Καθώς τελειώνει το έτος σκέφτεσαι τη χρονιά που πέρασε, τις καταστάσεις που έζησες και κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου. Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές στην  καριέρα σου, αλλά και στην προσωπική σου ζωή, η περίοδος είναι κατάλληλη να δεις και να ζυγίσεις με ρεαλισμό και καθαρό μυαλό τα πράγματα, πώς σε επηρεάζουν και να κάνεις τις αλλαγές στα θέματα που σε ενοχλούν και δε σου προσφέρουν πλέον τίποτα.

 

Καρκίνος

Η ζωή δεν τελειώνει στο ένα ή στα δύο λάθη, Καρκίνε μου, οπότε μη θεωρείς ότι δεν υπάρχουν διέξοδοι και τρόποι να διορθώσεις καταστάσεις προηγούμενων ετών και να ξαναρχίσεις από το μηδέν σε κάποιους τομείς της ζωής σου που θεωρείς ότι δεν τα έχεις καταφέρει τόσο καλά όσο θα ήθελες ή ονειρευόσουν. Γίνε πιο τολμηρός αυτή την εβδομάδα και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να διεκδικήσει αυτά που επιθυμεί και ονειρεύεται. Χρησιμοποίησε τα μαθήματα που σου έχει δώσει η ζωή και βάλε την εμπειρία σου να δουλέψει για σένα. Θέσε στόχους και με μικρά, αλλά σταθερά βήματα προχώρα προς την υλοποίησή τους, μόνο έτσι θα εξελιχθείς και θα επεκτείνεις τα όριά σου.

 

Λέων

Οι δυνατότητές σου είναι απεριόριστες, Λέων μου, και ήρθε η στιγμή να το κατανοήσεις και συ και να αρχίσεις να δουλεύεις για να φτάσεις πιο κοντά στην υλοποίηση των επιθυμιών και των στόχων σου. Η εβδομάδα που έρχεται σου προσφέρει νέα ξεκινήματα που σε γεμίζουν με ασφάλεια και αισιοδοξία ότι θα καταφέρεις ν’ αξιοποιήσεις τις προοπτικές που έρχονται προς το μέρος σου. Διανύεις μια πολύ καλή περίοδο στα επαγγελματικά σου κι αν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται και πάρεις αποφάσεις με καθαρό μυαλό, θα διαπρέψεις εκεί που άλλοι ίσως να δυσκολεύονται, κάτι που μπορεί να φέρει την  αρχή μίας νέας θέσης εργασίας

 

Παρθένος

Μπορεί να έχεις ήδη θέσει στόχους για το νέο έτος, Παρθένε μου, να έχεις κάνει τις λίστες σου και να έχεις βάλει σε σειρά τα θέλω και τις επιθυμίες σου, αλλά αυτή η εβδομάδα θα είναι και η κινητήριος δύναμή σου ώστε να αρχίζεις να βάζεις όλα αυτά σε εφαρμογή και να αναμένεις τα αποτελέσματα των κόπων σου. Έχεις όνειρα και θέληση να τα πραγματοποιήσεις, ξέρεις να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά σου και να ξεπερνάς τα εμπόδια που σου παρουσιάζονται, κι αν καταφέρεις να οργανώσεις την καθημερινότητά σου λίγο καλύτερα, καταλαβαίνεις και συ πόσο τυχερός θα είσαι και κυρίως πόσες δυνατότητες θα έχεις ν’ αλλάξεις τη ζωή σου.

 

Ζυγός

Καιρός να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, Ζυγέ μου, και να τη ζήσεις όπως επιθυμείς και ονειρεύεσαι, γεμάτη περιπέτεια και αυθορμητισμό. Η αισιοδοξία σου αυτή την εβδομάδα σου δίνει ένα έναυσμα για να ξεκινήσεις νέα πράγματα και να βάλεις σε σειρά τους στόχους σου και τα όνειρά σου των οποίων η εκπλήρωση θα αλλάξει και τα δεδομένα στη ζωή σου. Θες να πετύχεις και γι’ αυτό το λόγο δε θα αφήσεις καμιά στιγμή ανεκμετάλλευτη μέχρι να πετύχεις αυτά που θες, στην καριέρα σου, στις φιλίες σου και στην προσωπική σου ζωή.

 

Σκορπιός

Είσαι από τη φύση σου βαθιά διαισθητικός άνθρωπος, Σκορπιέ μου, και καλό θα ήταν να μην ξεχνάς ότι έχεις ένα ισχυρό ένστικτο που θα έπρεπε να εμπιστεύεσαι πιο συχνά. Θες ν’ αφήσεις το παρελθόν πίσω σου, χωρίς να σημαίνει ότι θες να κολλήσεις στο παρόν, στόχος σου είναι το μέλλον κι ένας τρόπος για να φτάσεις σ’ αυτόν είναι να αυτοσχεδιάσεις. Ξέμπλεξε από καταστάσεις που σε κρατάνε δέσμιο και βάλε υψηλούς στόχους, πάλεψε γι’ αυτούς και κάνε τις αλλαγές που θες και επιθυμείς. Έχεις όλες τις δυνατότητες και πιθανότητες ν’ απεγκλωβιστείς από το παρελθόν σου κι αν κινηθείς δυναμικά και με σύνεση θα έχεις ένα γόνιμο και παραγωγικό μέλλον.

 

Τοξότης

Αν δεν είσαι σε θέση να νιώσεις την επίδραση της ενέργειας που έχει αυτή η εβδομάδα πάνω σου, Τοξότη μου, τότε πρέπει να ξυπνήσεις και να δεις τι γίνεται γύρω σου. Αλλαγές έρχονται να σε ξεσηκώσουν και να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά της ζωής σου, άσε το μυαλό σου και τη σκέψη σου να γίνουν ο οδηγός σου και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Προσπάθησε να είσαι λίγο πιο τακτικός σε ό,τι έχει να κάνει με την οργάνωσή σου, έτσι δε θα χάνεις το χρόνο σου, αλλά και τους στόχους σου, τους οποίους επιθυμείς διακαώς να πετύχεις. Κλείσε την πόρτα στο παρελθόν και δυναμικά και με κέφι ξεκίνα για ένα νέο μέλλον.

 

Αιγόκερως

Όλα δείχνουν πως είσαι ο σταρ της εβδομάδας, Αιγόκερέ μου, καθώς όλα τα κοσμικά φώτα πέφτουν επάνω σου αυτές τις μέρες. Έχεις μία μοναδική ευκαιρία να κάνεις νέα ξεκινήματα όσον αφορά την εργασία σου, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καθιερωθείς στον τομέα σου και να σου ανοίξουν πόρτες για νέα επαγγελματικά σχέδια. Είσαι σε θέση να πάρεις καθαρές αποφάσεις που αφορούν όλους του τομείς της ζωής σου γιατί έχεις διδαχθεί καλά απ’ το δάσκαλο που λέγεται ζωή και τώρα σου ζητάει να βάλεις σε εφαρμογή όλα, όσα έχεις μάθει. Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου τις αλλαγές που θες να κάνεις, αλλά έχε τα ανοιχτά, όσον αφορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

 

Υδροχόος

Μπαίνεις σε μία νέα τροχιά, Υδροχόε μου, και απ’ αυτή την εβδομάδα και έπειτα έχεις πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες ν’ αναθεωρήσεις τη ζωή σου, τα δεδομένα της και να αρχίζεις να δουλεύεις για ένα μέλλον, έτσι όπως το ονειρεύεσαι. Το κέφι και η αισιοδοξία σου σε καθιστούν απολύτως ικανό να θέσεις νέους στόχους και να τους πραγματοποιήσεις μέσα από τις γνώσεις που πλέον έχεις, αλλά και βασιζόμενος στις εμπειρίες που έχεις αποκτήσει στη ζωή σου. Όσα ζούμε δεν τα ζούμε τυχαία, είναι μαθήματα που μας δίνει η ζωή και εξαρτάται απ’ τη δική μας ωριμότητα και εξυπνάδα πώς θα αξιοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις που ουσιαστικά είναι και τα όπλα μας.

 

Ιχθύς

Με καλές προοπτικές για αλλαγές και νέα ξεκινήματα αρχίζει η προτελευταία εβδομάδα του νέου έτους, Ιχθύ μου, και σε βρίσκει να κάνεις τον απολογισμό σου για το έτος που φεύγει. Όποια κι αν είναι τα συμπεράσματά σου, το θέμα είναι τα νέα ξεκινήματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και να καταφέρεις να υλοποιήσεις όλα τα όνειρα που έχεις, αλλά δεν κατάφερες να τα κάνεις πραγματικότητα τους προηγούμενους μήνες. Βάλε στόχους, νιώσε την αισιοδοξία που σε περιβάλλει, ενεργοποίησε τα όνειρά σου και άσε να σε οδηγήσουν και να κατευθύνουν τη ζωή σου. Το ταξίδι τώρα αρχίζει και οφείλεις να είσαι έτοιμος προς νέους προορισμούς.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη