gq-guadalajara-ben-sklar-04

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των ανθρωπίνων σχέσεων είναι ο τομέας των singles από επιλογή. Δε θέλουν δεσμεύσεις, περνούν και μόνοι τους καλά τα καταφέρνουν μια χαρά, ταλαιπωρώντας τα άτομα εκείνα που τους ερωτεύονται ανά διαστήματα διεκδικώντας μια θέση στη ζωή τους, χωρίς αποτέλεσμα. Πριν περάσουμε στο ζουμί όμως πάμε να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

 

1. Πρώτο και σπουδαιότερο είναι μόνοι από επιλογή κι όχι απαραίτητα από κάποια σχέση που μπορεί να μην πήγε καλά. Αισθάνονται πως δεν έχουν και τόση πρεμούρα για δέσμευση, γιατί ο έρωτας είναι υπερτιμημένος.

 

2. Αποφασίζουν να μείνουν μόνοι, επειδή πιστεύουν πως στην προσωπική τους ζωή δεν έχουν χρόνο ή και χώρο για μια πιο σταθερή δέσμευση, ώστε να μπορούν να δοθούν στο έτερον ήμισύ τους. Τίμιο.

 

3. Έχουν αναπτύξει μια ρουτίνα αρκετά καλά οργανωμένη και συγκεκριμένη για να μπορέσει κάποιος να την αποδεχτεί και να συμβαδίσει με αυτή.

 

4. Είναι πολύ κοινωνικοί με τους γύρω τους, με αποτέλεσμα να μη νιώθουν ποτέ μόνοι. Ενώ ταυτόχρονα είναι (συνήθως) πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, που έχει ως αντίκτυπο να αισθάνονται πλήρεις και ικανοποιημένοι.

 

5. Τελευταίο και σπουδαιότερο, έχουν πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, παντός τύπου με φίλους, γνωστούς, οικογενειακά ή και μόνοι και κάθε είδους σχέση θεωρούν ότι ίσως τους περιορίσει ως προς την ελευθερία κινήσεών τους.

 

Μέχρι που σκάνε μια βόμβα στους φίλους τους, με τίτλο «αποφάσισα να δεσμευτώ σοβαρά». Το σοκ αυτό επικρατεί αρκετά λεπτά, αφού κανείς δεν το περιμένει την παρούσα στιγμή. Για να αποφασίσουν να δεσμευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι ήταν πολύ δυνατό, από εκείνους τους έρωτες που διαγράφουν κάθε κοσμοθεωρία και σε καλούν να παραδοθείς άνευ όρων.

Όταν ένα άτομο ζει αρκετό καιρό με την επιλογή του single, έχει την ανασφάλεια πως δε θα καταφέρει να βρει τον σωστό τρόπο να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του καθώς δεν είναι το γήπεδό του αυτό. Φίλοι και γνωστοί τότε, φορώντας τις λευκές κάπες τους, προσπαθούν να δώσουν τα φώτα τους στην υπόθεση. Προσπαθούν να τους καλμάρουν σκεπτόμενοι πάντα τη θετική πλευρά, αυτή που λέει ότι η καρδούλα τους αφέθηκε να ζήσει κάτι καινούριο. Ποια είναι όμως τα βήματα που ακολουθούν;

 

1. Αρχικά, αποφασίζουν αν πραγματικά θέλουν να δεσμευτούν σοβαρά, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

 

2. Τις περισσότερες φορές ξεκινούν το παιχνίδι χαλαρά με τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία για ακούσουν και να καταλάβουν τις αντιδράσεις του ατόμου και να δουν αναλόγως αν αξίζει να προσπαθήσουν.

 

3. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα, αφού έχουν πάρει την απόφαση πως το άτομο αυτό είναι το εκλεκτό της καρδιάς τους και θα κάνουν τα πάντα για να είναι μαζί.

 

4. «Παρακολουθώντας» τα ενδιαφέροντα του στόχου τους, βλέπουν τις προτιμήσεις του και προσπαθούν να βρουν το κατάλληλο μέρος για τη συνάντησή τους. Τίποτα τυχαίο.

 

5. Ζητούν τη γνώμη του μελλοντικού τους ταιριού για θέματα που μέχρι τότε δεν άκουγαν μισή κουβέντα από κανέναν. Με αυτόν τον τρόπο το κάνουν να νιώθει ξεχωριστός και ότι η γνώμη του μετράει όντως περισσότερο από κάθε άλλου.

 

6. Προσπαθούν να βοηθήσουν και να δηλώσουν με την παρουσία τους πως είναι εκεί για κάθε θέμα που μπορεί να παρουσιαστεί, για κάθε κρίση ή αδύναμη στιγμή. Έτσι καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας και δηλώνουν έμμεσα πως ήρθαν για να μείνουν.

 

7. Προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τα προτερήματα και τα ταλέντα τους, σαν μικρά παιδάκια σχεδόν με αφελή τρόπο και τρελή αγωνία για το να γίνουν αποδεκτοί.

 

8. Φροντίζουν η στιγμή που θα ανακοινωθεί η φράση «σε θέλω» να είναι όσο πιο σοβαρή και ξεχωριστή μπορούν.

 

Μετά από τα παραπάνω, πιθανότερο είναι η αποστολή να στεφθεί με επιτυχία. Με τους ίδιους τρόπους και πολλούς άλλους, δείχνουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους και τη σταθερότητα της επιλογής τους στο άτομο που τους ενδιαφέρει. Οι συνήθειες μπορεί να κόβονται δύσκολα, αλλά καθώς προσπαθούν, το αποτέλεσμα τους δικαιώνει και έτσι «μπαίνει το νερό στο αυλάκι».

Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση της απόρριψης. Εκεί το σκεπτικό τους, συνήθως είναι: «χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο». Η επίθεση είναι η επόμενη στρατηγική κίνηση για κατάκτηση των εδαφών που χάθηκαν. Βέβαια κοίτα, μην τους ζορίσεις και πολύ γιατί είναι όντως βαθύ να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τις σχέσεις και τη ζωή για να βάλεις στη ζωή σου έναν άνθρωπο και να ανοιχτείς στην πιθανότητα να σε πληγώσει. Όσο φοβάσαι εσύ, άλλο τόσο φοβάται και η απέναντι πλευρά. Δες τα σημάδια και πράξε ανάλογα. Καλούς έρωτες!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Για να μην το ρισκάρεις, σου έχουμε τον απόλυτο οδηγό για να δέσει το γλυκό!

Μετά από αυτό το βιβλίο έχεις τον έρωτα στο τσεπάκι σου!