Η λέξη «απιστία» κρύβει πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα κι ερωτήματα από πίσω της. Πριν γίνει ή ακόμα κι αφού γίνει, προκαλεί τόσες αμφιβολίες που όσο κι αν προσπαθήσεις να τις εξηγήσεις είναι αμφίβολο το αν θα λάβεις απαντήσεις. Δεν είναι έγκλημα και σε καμία περίπτωση δε δικάζεται. Τώρα αν τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, απάτησες και την πάτησες.

Προτού προχωρήσεις σε μία ακόμη βιαστική κίνηση μήπως να υπολογίσεις τις συνέπειες; Μήπως να αφήσεις τα αυτομαστιγώματα στην άκρη και να σκεφτείς λίγο ήρεμα μέχρι να περάσει η νωπότητα του πράγματος μιας κι όσο είμαστε εν βρασμώ δεν παίρνουμε και τις καλύτερες αποφάσεις; Ξέρω τι θα μου πεις, ότι γυρίζει στο μυαλό σου μία πινακίδα που αναβοσβήνει συνέχεια γράφοντας «πώς το έκανα εγώ αυτό;». Είναι τα συμπτώματα των πρώτων ημερών.

 

Μήπως να σκεφτόσουν τα υπέρ και τα κατά του να μιλήσεις;

 

Να συνειδητοποιήσεις τον λόγο για τον οποίο το έκανες και κυρίως ν’ αναρωτηθείς αν θα το ξαναέκανες, γιατί αν θα το ξαναέκανες ποιος ο λόγος να μείνεις στη σχέση; Αν όμως η σχέση σ’ ενδιαφέρει και θες να τη διασφαλίσεις δεν είναι λιγάκι εγωιστικό να αναστατώσεις εκείνον για να σου φύγουν εσένα οι τύψεις; Εδώ δεν ισχύει το χριστιανικό, «αμαρτία εξομολογούμενη, ουκ έστιν αμαρτία». Το πιθανότερο είναι -ακόμη κι αν ο σύντροφος σου εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου- να διακόψει τη σχέση. Είσαι έτοιμη γι’ αυτό;

 

99+1 γυναικεία ερωτήματα απαντήθηκαν από άντρες

Το εγχειρίδιο που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς σκέφτονται

Κυκλοφορεί σε ebook για laptop, tablet, κινητά