Θα το ‘χεις διαπιστώσει κι εσύ ότι το φλερτ έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο. Ότι είμαστε απαιτητικοί, επιφυλακτικοί, συχνά αποστασιοποιημένοι. Ότι οι άνθρωποι στα μπαρ αρκούνται σε κοιτάγματα, ότι οι περισσότεροι κοιμούνται μόνοι. Θα ‘χεις προσέξει επίσης ότι οι παραπάνω απ’ τους μισούς που κοιμούνται μόνοι, θέλουν να πάψει αυτό να τους συμβαίνει. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα παράδοξα. Όλοι αναζητούν κάποιον που να τους ταιριάζει γάντι κι όλοι αποφεύγουν να το κυνηγήσουν, τουλάχιστον με τους κλασικούς, παραδοσιακούς τρόπους.

Η ζωή μας ωστόσο εξελίσσεται. Και μαζί της, ευτυχώς, οι τρόποι κι οι δυνατότητες για να γνωρίσεις ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες. Άτομα που μπορεί να κατοικούν στην άλλη άκρη της πόλης, της χώρας ή και του πλανήτη, παύουν να βρίσκονται μακριά χάρη στο Badoo, το μεγαλύτερο παγκοσμίως network γνωριμιών. Ο εκμηδενισμός των αποστάσεων ωστόσο, είναι μόνο ένα απ’ όλα όσα προσφέρει το Badoo, γιατί αν το ξεψαχνίσεις λιγάκι θα διαπιστώσεις  λίαν συντόμως τους λόγους που το εμπιστεύονται 362.004.047 χρήστες (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές γιατί δεν το προλαβαίνεις κιόλας το μοτοράκι που ‘χουν στο homepage τους.)

Για να καταλάβεις πόσο απλό είναι το πράγμα και πώς λειτουργεί. Αράζες καναπέ με κρασί ή ζεστή σοκολάτα, κατεβάζεις το Badoo App και ξεκινάς το στήσιμο του προφίλ σου: Τι θες, τι δε θες, πώς περνάς την ώρα σου, τι λατρεύεις και τι απεχθάνεσαι. Γενικώς όσο πιο λεπτομέρης μπορείς να γίνεις τόσο καλύτερα. Γράψ’ τα όλα αυτά να ξέρουν κι οι υποψήφιοι τι μέρος του λόγου είσαι, ν’ αποφύγεις τις μετωπικές, να δουλέψει κι ο αλγόριθμος όπως πρέπει. Παράλληλα ξεκινάς το ξεψάχνισμα στα προφίλ που σ’ ενδιαφέρουν για να ξέρεις τι παίζει τριγύρω σου – ναι, σαφώς και σ’ ενημερώνει πόσο κοντά ή μακριά σου βρίσκεται εκείνος που περιεργάζεσαι.

Όταν νιώσεις το περιβόητο κλικ, τότε δηλώνεις ότι ο άλλος “σ’ αρέσει” κι αν του “αρέσεις” κι εκείνου, τότε έχουμε “it’s a match!”, πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει: Ετοιμάσου για συνάντηση. Το καλύτερο όμως είναι ότι χάρη στο video chat που παρέχει το Badoo πριν το πραγματικό ραντεβού, μπορείς να κανονίσεις ψηφιακό για να διαπιστώσεις αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον ή ακόμα και για να σπάσεις τον πάγο των πρώτων λεπτών της από κοντά συνάντησης. Και το κυριότερο: Μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής. Γενικώς όλα εκεί μέσα φαντάζουν τόσο εύκολα, απλά και ελκυστικά που θα ‘ναι απορίας άξιο αν συνεχίσεις να ‘σαι απ’ αυτούς που κοιμούνται μόνοι ενώ δεν το θέλουν.

Στα έξτρα συν που οι pillowfighters ξεχωρίσαμε στο Badoo είναι η λειτουργία με τους “Σωσίες”. Ανεβάζεις τη φωτογραφία ενός σελέμπριτι ή ενός απωθημένου σου και μέσα σε δευτερόλεπτα σου ‘χει εντοπίσει τα προφίλ που του φέρνουν φυσιογνωμικά. Γαμάτο; Μπορείς να τα φτιάξεις με έναν κλώνο του Φασμπέντερ (έχουμε τις αδυναμίες μας στο pillow) ή της Καρντάσιαν που είναι κι η πρώτη στις αναζητήσεις των αντρών και καθόλου δε μας εκπλήσει. Και βεβαίως σύσσωμοι χειροκροτήσαμε τη διαφάνεια που το διέπει, τουτέστιν, ξέρεις ποιος μπήκε στο προφίλ σου, τέλος στα ερωτηματικά, τις insomnia και τις διερευνητικές μαραθώνιες συζητήσεις με την παρέα.

Μπορείς να πάψεις ν’ αναρωτιέσαι πού βρίσκεται εκείνο που θα σε συναρπάσει και όχι μόνο να το αναζητήσεις, αλλά κυρίως, να το επιλέξεις. Φτιάξε το προφίλ σου σήμερα κιόλας και προετοιμάσου γι’ αγκαλιές, γιατί όπως θα διαπίστωσες φέτος πιάσανε νωρίς οι ψύχρες.