anastasia1141

Ο καιρός άνοιξε, τα πρώτα κοντομάνικα βγήκαν, τα παράθυρα μένουν για περισσότερη ώρα ανοιχτά και τα μπαλκόνια άρχισαν πάλι να παίρνουν ζωή. Αυτά τα μικρά, που έχουν όλο κι όλο δυο καρεκλίτσες, ένα μικρό σκαμπό, ένα προχειροφτιαγμένο τραπεζάκι που σφηνώνεται ανάμεσα στις καρέκλες για να χωρέσει ένα τασάκι και τις κούπες του καφέ.

Δυο γλάστρες λίγο παραπέρα, κι ίσως και μια παπουτσοθήκη. Σ’ αυτά τα λίγα τετραγωνικά οι παρέες περνούν ατέλειωτες ώρες με καφέδες που τους διαδέχονται οι μπίρες και το κρασί και οι μουσικές που γεμίζουν τον ευωδιαστό, ανοιξιάτικο αέρα των πόλεων.

Αυτά τα μικρά μπαλκόνια μένουν νεκρά σχεδόν όλο το χειμώνα και με τον ερχομό της άνοιξης αποκτούν πάλι ζωή. Εμείς δίνουμε ζωή στα μπαλκόνια μας, τόση που από κάποια στιγμή και μετά γίνονται το αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας.

Πόσα βράδια δεν ξημεροβραδιαστήκαμε με φίλους να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, να παραγγέλνουμε να φάμε, να πίνουμε τα κρασάκια μας, μετά να βάζουμε πιτζάμες, να χορεύουμε και φυσικά να κάνουμε και το beauté μας βάζοντας την κρέμα νυκτός Narcisse της Anaplasis με υαλουρονικό οξύ και σκουαλένιο ελαιόλαδου για ενυδάτωση, θρέψη και μείωση των λεπτών γραμμών https://anaplasisgroup.gr/el/proionta-anaplasis/422–narcisse-50ml.html.

Από κάποια στιγμή και μετά βαριέσαι συνέχεια τα ξενύχτια σε μπαρ και κλαμπάκια και προτιμάς να συγκεντρώνεστε με το παρεάκι σπίτι και ν’ αράζετε χαλαρά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο οικείο απ’ το να υποδέχεσαι αγαπημένους στο σπίτι σου, στο δικό σου χώρο, να τους περιποιείσαι, να αισθάνεστε όλοι άνετα, να μην χρειάζεται να ετοιμάζεστε για ώρες μέχρι να βγείτε, να μην κουράζεστε να περιμένετε όρθιοι για να βρείτε κάποιο τραπέζι ή να γυρνάτε από μαγαζί σε μαγαζί μέχρι ν’ αποφασίσετε πού θα καθίσετε.

Η καλύτερη λύση παραμένει πάντα το άραγμα στο σπίτι, στο μπαλκονάκι μας, με ωραία μουσικούλα, συζητήσεις και ουσιαστική επικοινωνία. Σ’ αυτές τις χαλαρές βραδιές, όπου μαζεύονται φίλοι και καλούν κι άλλους γνωστούς, γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες. Κι ο λόγος είναι απλός. Όταν είσαι ο εαυτός σου κι ο άλλος γνωρίζει αυτό που είσαι πραγματικά κι έχει το χρόνο να συζητήσει μαζί σου, να κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλο, να γνωριστείτε πάνω σε κάποιο παιχνίδι και να γελάσετε με την παρέα, δένεστε πιο εύκολα.

Ειδικά όταν είμαστε φοιτητές, το σπίτι και το μπαλκόνι του κολλητού γίνεται και δικό μας. Πάντα θα υπάρχει ένα μπαλκόνι που θα είναι το αγαπημένο μας και το σημείο συνάντησης μετά απ’ τις ατέλειωτες ώρες μαθημάτων στη σχολή μας. Εκείνο που θα φιλοξενεί τις συζητήσεις για τα φλερτ μας, την αγωνιώδη διεκδίκηση του ερωτικού μας στόχου, τα κλάματα μιας πιθανής απόρριψης, τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε για να πλησιάσουμε κάποιον, πού θα πάμε αύριο για καφέ και γενικά ό, τι άλλο μας απασχολεί.

Αφού θα ξημεροβραδιαστούμε στο μπαλκόνι κάποιου φίλου μας, λογικό κι επόμενο να μας φιλοξενήσει μετά. Οπότε φέρνουμε μαζί τις πιτζάμες μας, την οδοντόβουρτσα, τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και δεν ξεχνάμε φυσικά την κρέμα νυκτός Narcisse της Anaplasis με υαλουρονικό οξύ και σκουαλένιο ελαιόλαδου για ενυδάτωση, θρέψη και μείωση των λεπτών γραμμών https://anaplasisgroup.gr/el/proionta-anaplasis/422–narcisse-50ml.html που χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Την άνοιξη τα μπαλκόνια αποκτούν ξανά ζωή και γίνονται το αγαπημένο μέρος συνάντησής μας με το παρεάκι μας. Η μυρωδιά του γιασεμιού, το ελαφρύ αεράκι, η επικοινωνία με τους γείτονες, τα φώτα της πόλης το βράδυ κι η χαλαρότητα που μας διακρίνει στο χώρο μας είναι αρκετά για να επιλέγουμε κάθε μέρα να περνάμε πολλές ώρες εκεί. Τα μπαλκόνια τα αγαπάμε και μαζί κι εκείνους με τους οποίους δημιουργούμε μοναδικές κι αγαπησιάρικες στιγμές.

Βγείτε στα μπαλκόνια σας, χαρείτε τα. Και μην ξεχνάτε ότι εκείνα παίρνουν ζωή μόνο από εσάς.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!