Άλλο ένα καλοκαίρι έφυγε, ημερολογιακά τουλάχιστον, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους τον μήνα που υποδεχόμαστε σήμερα. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι που φεύγει θα μπορούσε να ονομαστεί άνετα το καλοκαίρι των αντιθέσεων. Για άλλους ήταν πάρα πολύ καλό και για άλλους αδιάφορο έως και χάλια. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά άκουσα από πολλούς ανθρώπους να αδημονούν να φύγει. Περιμένουν άραγε την αυτονόητη αλλαγή της εποχής; Ή μήπως προσμένουν γενικότερες αλλαγές σε κάθε επίπεδο της ζωής τους;

Κάθε που αποχαιρετούμε λοιπόν το ζεστό καλοκαιράκι, μνημονεύοντας τις όποιες στιγμές διακοπών και χαλάρωσης, ακολουθεί συνήθως ένα off the record τελετουργικό. Θέτουμε στόχους για τη νέα εποχή που έρχεται. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια οι εποχές τα έχουν παίξει λιγάκι κι αυτές μαζί με εμάς κι όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα πάμε κατευθείαν στα πλάνα που κάνουμε για τον χειμώνα που έπεται ενός καλοκαιριού.

Στόχοι, σχέδια ή επιθυμίες, ονομάστε τα όπως σας ευχαριστεί. Ακολουθεί μια λίστα απ’ όλα αυτά με κριτήριο και γνώμονα βιώματα φίλων και γνωστών. Πού ξέρετε, μπορεί να πέσουμε μέσα και στα δικά σας πλάνα!

 

1. Ν’ αγαπιόμαστε λιγάκι παραπάνω

Αυτή είναι μια προσωπική επιθυμία πολλών. Είναι κάτι σαν τα χειμερινά ρούχα που τοποθετούμε και πάλι στο προσκήνιο της ντουλάπας μας. Τα θέλουμε τακτοποιημένα και τοποθετημένα έγκαιρα ώστε να προλάβουμε τις αλλαγές του καιρού. Αυτό συμβαίνει και με το μέσα μας. Αερίζουμε οποιαδήποτε κακή αύρα απορροφήσαμε μέσα στο καλοκαίρι, διπλώνουμε μονάχα όσα θεωρούμε σημαντικά για εμάς και ξεφορτωνόμαστε όσα δε μας κάνουν πια. Άτομα με τα οποία δε θέλουμε και πολλά-πολλά, καταστάσεις και παρεμφερείς κακοτοπιές. Διότι δε θέλεις να ξεκινήσει κάτι νέο κουβαλώντας όλα όσα σε χάλασαν μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

2. Ας έρθει κι ένας μεγάλος έρωτας!

Αν και δαύτος είναι ένας στόχος που πολλοί ανυπομονούν να πετύχουν μέσα στο καλοκαίρι, αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν τον χειμώνα τους μέσα σε μια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά. Ακόμη κι αν το εξετάσουμε το θέμα από στατιστικής πλευράς και πιθανοτήτων, τον χειμώνα προσφέρονται λιγότερες ευκαιρίες να συμβεί, ίσως γι’ αυτό να είναι πιο σπέσιαλ. Βγαίνεις πιο επιλεκτικά, συνωστίζεσαι περισσότερο σε μπαράκια σκοτεινά και κόζι, παρά τα πίνεις σε ταβερνάκια και μπιτς μπαρ. Ο καιρός είναι κρύος, κι είναι καιρός για δυο.

 

3. Να μη ζω για να πληρώνω ρεύμα

Αυτό κι αν δεν είναι στόχος πολλών! Να με συγχωράτε –που ‘λεγε κι η γιαγιά μου- αγαπητή κ. ΔΕΗ και λοιποί πάροχοι, αλλά δεδομένου ότι κάναμε τα μπανάκια μας, ήπιαμε τα ποτάκια μας και γενικά το ρίξαμε λιγάκι έξω, δε θα θέλαμε να καεί η γούνα μας. Με το μαλακό και με το συμπάθιο. Είναι κάπως λυπηρό να επιθυμείς να είσαι καλά για να πληρώνεις, όμως η πραγματικότητα μας χτυπάει τη πόρτα μαζί με την αλλαγή της εποχής και του καιρού. Και εις άλλα με υγεία λοιπόν.

 

4. Να κάνω ένα ταξίδι από τα σπάνια και τα λίγα

Ναι, δεν κολλάει αυτή η επιθυμία με την παραπάνω αλλά μια ζωή την έχουμε βρε! Και στη τελική, διακοπές δε σημαίνει μόνο καλοκαίρι και παραλίες. Είναι στόχος πολλών να κάνουν ένα τουλάχιστον ταξίδι, συνήθως στο εξωτερικό, μέσα στον χειμώνα. Ν’ αλλάξουν τον αέρα τους έστω και μέσα στο κρύο. Βάλε με το μυαλό σου έναν προορισμό που ήθελες πάντα να δεις τον χειμώνα και προσπάθησε να τον υλοποιήσεις. Η ηθική ικανοποίηση του να το καταφέρεις θα είναι τεράστια. Ακόμη όμως κι αν δε γίνει τελικά, καλή καρδιά και πάμε παρακάτω. Εξάλλου, τα όνειρα δεν κοστίζουν.

 

5. Να κόψω την γκρίνια

Να χαμογελάς πιο πολύ και σε πολλούς κι ας ρίχνει έξω χαλάζι. Να μη βρίζεις στο τιμόνι σε μποτιλιάρισμα με το παραμικρό κι ας ρίχνει καρέκλες και δε βλέπεις και πολλά αφού ξέχασες για μια ακόμη φορά ν’ αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες. Να λες κουράστηκα, αγανάκτησα ή μπούχτισα αλλά να μην αναφέρεσαι σ’ αυτά όλη την ημέρα. Είναι που είναι ο χειμώνας μια εκ των πραγμάτων δύσκολη εποχή, ας μη το κάνουμε χειρότερο κουβαλώντας πάνω μας μια μόνιμη μιζέρια.

Δεν μπορούμε να έχουμε πάντοτε καλοκαίρι. Δε γίνεται να έχουμε πάντα λιακάδες κι ημέρες με άρωμα αντηλιακής λοσιόν όπου όλα μας τα προβλήματα θα λύνονται δια μαγείας ή δε θα τ’ ακούμε χάρη στο τραγούδι των τζιτζικιών. Έρχεται χειμώνας κι είναι ωραία. Θα είναι ωραία αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να βάλουμε ο καθένας μας σ’ εκείνο το χαρτάκι που είναι κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου, κάποια από τα θέλω μας.

 

Καλό μας μήνα. Αφιερωμένο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου