Μια καλημέρα ακούγεται απλή. Ένα φιλί στο μάγουλο φαντάζει τρυφερό. Δυο άνθρωποι πάνω σε ένα σκούτερ, σίγουρα εικόνα αγαπησιάρικη. Ένα οικογενειακό τραπέζι, στοργικό. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι απλά καθημερινά σκηνικά. Αλλά όχι για όλους. Γιατί; Επειδή, σίγουρα, υπάρχει κάποιος στην παρέα σου που τα δυο άτομα πάνω στο σκούτερ δεν τα βλέπει αγαπησιάρικα, αλλά σεξουλιάρικα. Απ’ το πιο απλό κι αθώο πραγματάκι που θα πεις, θα βρει ένα σημείο να πιαστεί για να το μετατρέψει σε κάτι πρόστυχο.

Σίγουρα, έχεις ήδη κάποιον στο μυαλό σου, διότι χωρίς αυτόν θα υπήρχε μια ιδιαίτερη μονοτονία στην παρέα σου. Αμέτοχο σε συζητήσεις σπάνια θα τον συναντήσεις, αλλά αν τυχόν και προκύψει, σίγουρα μαζεύει ατάκες για να κάνει το δικό του ιδιαίτερο μπαμ. Οι διαρκείς πονηρές σκέψεις του τον βασανίζουν και θέλουν να βγαίνουν έξω μια-μια, φυσικά όσο πιο περιγραφικές γίνεται.

Τις περισσότερες φορές μπορεί να δείχνει ο πιο ήσυχος σε μια παρέα. Μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να είναι κάποιος δικός του και να του πει να βγουν. Έξοδος; Δηλαδή, ποτάκι βραδάκι, μουσικούλα και γνωριμίες. Ε, κι όπου αλλού μπορεί να πάει το μυαλό αυτού του ανθρώπου.

Αν τον δεις έτσι, ήσυχο και σιωπηλό, να ξέρεις πως πέτυχε το σκοπό του και σε έχει ήδη ξεγελάσει. Δε νομίζω να υπάρχει κάποια περιγραφή συγκεκριμένη όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά αυτό που τον διακρίνει είναι πως την ώρα που στο μυαλό του γεννιέται μια πρόστυχη σκέψη, η γλώσσα του σώματος φωνάζει. Πώς; Τα χέρια συνήθως βρίσκονται μπροστά απ’ το στόμα για να κρύψουν πιθανές έντονες εκφράσεις, αλλά και τα μάτια είναι κάπου σκαλωμένα –σε κανένα ταβάνι, ή πάτωμα, ή ακόμα και στον μπροστινό του που νομίζει ότι τον καρφώνει, αλλά ούτε καν– κι όσο σκαλώνουν, τόσο πιο έντονη γίνεται κι η επεξεργασία στο μυαλό του.

Αν έχεις ήδη δει τον εαυτό σου στα παραπάνω, είσαι εσύ ο πρόστυχος της παρέας σου και μην ψάχνεις να χρεώσεις το ρόλο σου αλλού. Αυτή, λοιπόν, η προστυχάντζα που όλοι αγαπάμε μπορεί να ‘χει κάνει και να ‘χει πει πολλά, μπορεί όμως να ‘χει καταφέρει να προκαλέσει και μόνο με ένα χαμογελάκι σε μια δική σου ερώτηση. Ξέρεις, από ‘κείνα τα λοξά, τα άκρως πονηρά και τρελά υποσχόμενα. Βλέμμα παιχνιδιάρικο και γκριμάτσες που τα λένε όλα.

Δε χρειάζεται να ανησυχείς, διότι δεν είναι κολλητικό το κουσούρι/χάρισμά του. Είναι έμφυτο και το έχουμε όλοι μέσα μας. Σε κάποιους κοιμάται και σε κάποιους άλλους έχει ξυπνήσει για τα καλά και δεν ξαναπέφτει για ύπνο με τίποτα.

«Το έχουμε όλοι μέσα σας; Πού μέσα μας;», αναρωτήθηκε ο φίλος σου. Ή μήπως κι εσύ; Κάποιες φορές, ένα πρόστυχο μυαλό μπορεί να θεωρηθεί κι αρκετά έξυπνο. Διότι η ατάκα εμφανίζεται τσακ μπαμ με τρελή ταχύτητα, που σημαίνει ότι το μυαλό στροφάρει. Εντάξει, μην αρχίσεις να μετατρέπεις κάθε φράση σε προστυχιά για να τσεκάρεις την εξυπνάδα σου.

Χρήσιμος σε μια παρέα, εκτός από ευχάριστος. Πολλές φορές χάρη σ’ εκείνον και τις αστείες ατάκες του μπόρεσες να προσεγγίσεις ένα γκομενάκι. Δίνει, συνήθως, μια άλλη νότα, ειδικά αν περιτριγυρίζεται από μουρτζούφληδες, σπάει την αρνητική ενέργεια. Βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, σίγουρα όχι μονότονα. Ενίοτε γίνεται ολίγον τι πορνοδιαστροφικός και του αρέσει. Γιατί ξεχωρίζει και το απολαμβάνει.

Είναι για τα μικρά ιδιαίτερα στοιχεία τους που αγαπάμε τους ανθρώπους δίπλα μας και το πιο σημαντικό, δεν τους αλλάζουμε με τίποτα!

Συντάκτης: Νάσια Στέρπη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη